Den stora listan

Vad är ditt fullständiga namn?
Katarina Karin Iréne Gunnerholm. Karin efter mormor, Iréne efter farmors mamma och typ alla kvinnor på mammas sida. Katarina vet jag inte var det kommer ifrån, jag tror inte de tänkte särskilt långt där.

När är du född?
8:e februari 1991

Vilken är din familj?
Storasyster Helena, Mamma Birgitta, pappa Björn, bonuspappa Stefan, bonusmamma Carin, hunden Attila och katten Toulouse. Sen har jag världens bästa mormor Karin, gullefarmor Sonja och en underbar bonusfarmor som också heter Sonja. Min familj är ganska stor på grund av en hel del skilsmässor. Till exempel har jag ju bästa bonusbrorsan Henric, hans fru Anna och deras gulliga barn Ingrid och Gustav och Carins barn Victoria och Marcus är ganska toppen de med. Jag kan liksom inte sluta räkna in människor i famlijen, vill liksom fortsätta med min gudmor, mina kusiner, mina sysslingar och alla mina kompisar som är minst lika viktiga som min familj. 


Attila ♥

Vad gör dig lycklig?
Skriva musik, bada i havet, resa, sjunga högt när ingen hör, hångla, äventyr, titta på stjärnhimlen sena augustikvällar ute i skärgården, varma juninätter, laga mat, kramas, gulla med djur, cykla med vinden i håret, gulla med barn, gå på konsert, drömma äventyrsdrömmar, klappa hundar, spela gitarr, dansa till Billy Idol när jag är ensam hemma och göra dumma saker med mina bästa kompisar.

Vilken är veckans bästa dag?
Lördagar och onsdagar. Lördagar för man nästan alltid är ledig och har hela helgen framför sig att hitta på massa skoj, onsdagar för att man vet aldrig vad som kan hända mitt i veckan. 


Foto av Adam Fieber.

Vad är din största svaghet?
Jag blir ganska lätt ledsen. Jag menar inte att jag är lättstött, det är mer en kronsik ledsamhet som gärna  smyger sig fram när jag är ensam eller har en dålig dag. Oftast går den att bota med gulliga djur (som i sig är en svaghet, kan inte motstå gulliga djur) eller med ett skypesamtal med mina viktigaste personer. En annan sak jag är dålig på är att skilja på vad som händer i mina drömmar och vad som händer i verkligheten. Jag är ofta bombsäker på att jag haft vissa konversationer med människor, men det visar sig att det bara hänt i någon dröm.
Jag är också livrädd för att ringa främlingar. Störtlöjligt men jag klarar inte av det utan att drabbas av en smärre panikattack innan jag knappar in numret. 

Vilka är dina starkaste sidor?
Jag är kreativ, empatisk och har lätt för att förstå andras problem och hjälpa till att lösa dem. Har även gott språköra och vågar göra nya saker (förutom att ringa främlingar då).

Vilken var den senaste filmen du såg?
Kramer vs Kramer.

Vad var det bästa som hände under 2012?
Fick den här frågan av Felicia för några månader sedan och jag räknade upp några högpunkter men efteråt sa Felicia "men hallå Danny då?". Jag glömde liksom helt bort världens gulligaste kille och skämdes öronen av mig, så han får hamna högst upp på listan här. Bästa med 2012 var alltså att jag blev fett kär. 

Vad arbetar du med?
Jag är överkvalificerad livsnjutare och pluggar nu på the ICMP i London som är en modern musikskola där jag läser en bachelorexamen i låtskrivande. Det är inte ens hälften så flummigt som det låter, det är bara sjukt kul och jag älskar att jag kan studera min största passion. 

Hur skulle du beskriva din kärlek för vintage?
Awright, jag snodde ju den här listan från en vintageblogg...jag är ingen expert fast jag vill väl ändå påstå att jag har en kärlek för vintage. Jag tycker det är så himla skojigt att gräva i lådor i märkliga affärer där man kan hitta helt unika plagg för några korvören. Jag älskar att köpa en klänning och tänka "den här har någon haft sjukt kul i". 

Vilket var ditt senaste inköp?
Den fantastiska franssaken jag visade för några dagar sedan.

Hur har din vintagestil ändrats under åren?
Jag har alltid älskat att rota runt i pappas, mammas och mormors garderober och lånat/snott så länge jag kan minnas. När jag gick i högstadiet handlade jag mest "hippiekläder" på secondhand eftersom jag var så sjukt estetisk och bara klädde mig i randiga linnebyxor eller baggy jeans och aldrig borstade håret. Mina stilikoner var Janis Joplin och Kurt Cobain. Några år senare blev vintagegarderoben mer fylld av prickiga klänningar i 50-talssnitt och nu köper jag nästan allt secondhand och vintage. Man behöver liksom inte ha en extrem vintagestil för att handla vintage.



Vintage från topp till tå (bortsett från halsduken) i tre helt olika stilar (haha dör på 14-åriga jag i första bilden). 

Är du natt eller morgonmänniska?
Absolut nattmänniska, men älskar att gå upp tidigt om jag känner mig utvilad. Är kanske en heladagenmänniska. Helst vill jag gå upp tidigt, sova mellan 17-19.30 och sedan vara vaken till typ fyra på morgonen. 

Vad är din favoritfärg?
Älskar rosa, ärtgrönt, orange och supergult, men det är mest för inredning eller som färg i sig. I klädväg har jag helst på mig mörkblåa nyanser, svart, grått, brunt skinn och mönstrat tyg. 

Vilket stjärntecken är du född i?
Vattumannen.

Hur är ditt drömboende?
Här i London skulle jag hemskt gärna bo i ett omrenoverat lagerhus med skyhögt tak, tegelväggar, gigantiska fönster och industrikänsla. Googlar "warehouse conversions east London" cirka två gånger om dagen. Annars vill jag bo i ett viktorianskt hus med röd dörr vid Borough market. *Suck* alla bostadsdrömmar. 

Vilka saker finns alltid i ditt kylskåp?
Bladspenat, mjölk och ägg.

Vad gör dig mest stolt över dig själv?
Att jag vågar göra saker som skrämmer mig. Att jag vågade åka till England som aupair, att jag vågade söka in på drömskolan, att jag vågade flytta till London och att jag vågar vara kvar här även när det känns svårt. Det är svårare än många tror att ha fötterna i två världar och vilja vara överallt på samma gång. Drömmer ofta att jag får ett ultimatum och måste bestämma mig för om jag vill bo i Stockholm eller London. 

Vad är din favoritdoft?
Min favoritparfym Flowerbomb från Viktor & Rolf, annars älskar jag doften av hav, basilika, vitlök, stall och när det luktar vår.

Vilka är favoritbutikerna?
I Stockholm: Myrorna i Hjorthagen, Weekday, Beyond Retro och Brandstationen. 
I London: 162 Holloway Road, Fat Faced Cat och alla marknader. 

Hemlig dröm?
Flytta till Tanzania, Sydafrika eller Kenya och jobba med djur.

Känner du dig hemma i Stockholm?
Ja, jag älskar Stockholm men jag känner mig rastlös där.

Listan är från Jessica Silversagas blogg.

Kommentarer
Postat av: Frida

Vad kul med lista! Det är roligt att läsa tycker jag :) Ursäkta att jag spammar ditt kommentarsfält men det är så kul att läsa din blogg för jag blir så avundsjuk på allt det roliga och spännande i ditt liv! :)

Svar: Frida jag blir lika glad varje gång jag ser att du har kommenterat! För allt i världen, spamma precis hur mycket du vill! <3
MittHogwartsliv

2013-02-13 @ 10:14:05
URL: http://vadupp.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0