SATC FO REAL

UGG! Idag åt jag marathonlunch med SATC-tjejerna Danielle, Challis och Elina. Vi fnisskvallrade och nördade oss så som bara brudar kan. Därefter lekte jag guide åt min systers tyska vän eftersom hon var tvungen att jobba. Tysken heter Florian, talar knappt engelska, är två meter lång och har ett skägg värt en riktig viking! Vi gick på Vasamuseet och efter det promenerade vi på söder. Jag droppade historiska faktan och barnsliga anekdoter om både det ena och det andra medans vi spatserade på Hogwarts vackra gator. Sen blev tysken trött, vi åt glass, åkte hem och nu på kvällen har vi druckit vodka och tittat på dubbad actionfilm.

Späckad dag eller hur? Allt det här klarade jag av trots min pinsamma bakfylla. HEJA K!





Mina SATC-tjejer, the best there is!


I blame it on the gays

Ouff, här sitter jag och försöker låta bli att tömma kistan på tangentbordet! Vad gör du? Du kanske sitter där och håller med om att bakfylla är jävligt oglamouröst? Det är det, fruktansvärt oglammigt, men sen kom jag på att precis som att Albin är synonymt med slampa så är oglamouröst faktiskt synonymt med rockigt och då mådde jag genast lite bättre.

Nu ska jag lyssna på Ebba Grön och äta broccoli (och låtsas att det är pizza).

WHOOOPISH!

Take a bow

Jag som skulle plugga kultur på danska och natta mig själv tidigt hamnde visst på bögklubb istället :S . Jag skyller allt på Albin! Han har mig lindad runt sitt finger!!! "Kom med ut ikväll" "Nej!" "Jo" "Nej" "JO" "NEJ" "Jo, jag har en box på kylning" "NEJ" "Jag köper öl åt dig hela kvällen" .... "Jag ringer dig om en timme".

Tydligen kan jag köpas för öl (som om vi inte visste det redan). Ikväll har jag dansat till schlager, svettats med Hogwarts incestcirkel, druckit ein bisschen zu viel och kommit på att det var tur att jag slutade vara kär i idol-Calle för han är nästan dvärg IRL. Nu är jag tillbaka i Gryffindortornet där jag dricker pepsi max och obekvämt nog luktar som slytherinhoran (den där bögen vi kallar Kim) för jag har grindat lite för många schlagergossar med samma billiga parfym. OOOPS! She did it again.

Festa på en måndag = Win!


Annons på blocket: Sliten tjej, gör ALLT för öl!

Thugzit som fan

Idag har jag lärt mig att det är precis lika svårt att uttala humaniora rätt som Wingardium Leviosa. Jag har också lärt mig att världens snyggaste man går i min klass och att danska är sjukt svårt men vill man bli kulturare får man bita ihop.

Jag shoppade också...

Världens bästa skiva, av The Tiny.

Vita underkläder, så att alla förstår hur oskuldsfull jag verkligen är.

Och såklart en platta med Ken Ring så jag kan utforska min inre hiphopare.

Zorbing

Återigen en god morgon! Spysjukan verkar vara borta (hoppas), jag fick sova nästan 12 timmar, drömde om björnar och nu äter jag god frukost till tonerna av Stornoway. Livet blir bara bättre och snart hoppar jag på Hogwartsexpressen till skolan, där tänkte jag nog konfrontera min professor och fråga WTF's up med att en del av kurslitteraturen är på danska och norska.


Stornoway – Zorbing

Tsatziki och Kräks

Åkte hem från landet eftersom det är skola imorgon, mellanlandade i Coolektivet för att gullgulla med Mats och andas lite stadsluft. Vi hade megamys med världens bästa film Tsatziki, Morsan och Polisen. Tyvärr blev jag helt plötsligt illamående och var tvungen att kräkas mitt allra svåraste. Det var inte alls särskilt megamysigt.

Nu ligger jag och ojjar mig i sängen tillsammans med te, mina favoritlakan och Patrick Swayze. Jag hoppas på att min plötsliga spysjukdom var matförgiftning, och ingen sjukdom alls, så att jag kan vara pigg som en rockstjärna i plugget imorgon.

Samuel Haus, vilken hjärtekrossare <3


Allt är så jävla fantastiskt

Huset luktar kantareller och västerbottenostpaj. Solen skiner, hunden är glad och K.Gun njuter av Hogwarts vackraste utsikt. Snart kommer resten av packet, då ska vi hänga lyktor och rislampor i träden.

Tänkte bara att ni skulle veta hur fantastiskt jävla bra jag har det.


Återbloggar den här höstbilden från förra året. Om jag inte minns helt fel så är det i Hyde Park.

Tur, men mest kul.

Hej alla medryttare på livets stora lama! Ikväll har jag flytt Hogwarts för att gömma mig i skärgården över helgen och supa in sommarens sista dagar. Lite synd att den tog slut så fort, men sista lördagen i augusti betyder att det är dags för släktens årliga kräftskiva! Det är en anrik tradition som innebär (som så många anrika traditioner gör) förstaklassig kalasberusning, släktbråk och hinkvis med kärlek. Imorgon kommer jag därför vara helupptagen med att hänga lyktor i träden, baka pajer och vara allmänt skärgårdsmysig.

CIAO!


Jag hösten...2008? Hjälp...två år sedan...gammal...grå...klimakteriet...döden..osv.

God Morgon, Good Morning, Guten Morgen

God morgon! Klockan är kvart i astidigt och jag är uppe och skolpeppar. Nu när jag gjort viktiga saker som att lyssna på Heart of Glass, brygga kaffe och blogga, så kan jag ägna mig åt mindre viktiga förberedelseaktiviteter som att ta på mig kläder, borsta tänderna och mata katten (inte det att jag älskar min katt mindre än Blondie, kaffe och bloggen, utan han ligger faktiskt och sover fortfarande...dessutom är han ganska tjock).


God morgon.

Nervös sovtjej

Imorgon är första riktiga dagen i skolan och jag kan inte sova som vanligt. Det är bara föreläsningar, men ändå, det är pirrigt och jag vill att allt ska gå bra. Som tur är så har Herb upprop imorgon så om det krisar kan jag alltid skicka ett "ses på vanliga stället om fem" sms. Pfju, tur att man har vänner.

Gif Created on Make A Gif

Bakistjejen är mör som vanligt. All snuggled up i mjukiskläder och trassligt hår.

Tungt för sinnet, tungt för ryggen men lätt för plånboken.

Usch, nu har man köpt kurslitteratur för sina sista pengar. Visst ser jag fram emot att läsa "Schillers estetiska brev" och alla fem upplagor av J. Storeys "Cultural Theory and Popular Culture" men det känns tungt att tänka hur många kung jag hade fått för samma pengar.


När man är bästizar

Jag och Adam är bästisar. Idag är vi mosiga bakishjältar. Jag kommer dö inombords när han flyttar till Berlin. Vem ska då vara min bästiz? Vems ska jag då se på Disneyfilmer med efter tokiga utekvällar? Och vem ska då ge mig all kärlek i hela världen?

Bff's 4evah.

Så här fräscha var vi hösten 2008, på väg till Amsterdam för att leva livet.

Tequiladöden


(Jag)

BPO BPO BPO BPO BPO BPO

Snart är det dags att bege sig till Hogwarts smutsigaste popklubb Baba Sonic igen. Egentligen är jag inte sugen men man jag måste klubbkompensera eftersom jag ska vara på landet hela helgen och dessutom kan man inte banga när Ravenclaw-Gutti skickar ut det obligatoriska massmesset "BPO!?!?!??!".

Ikväll vinner regnet över stilen, det får bli uppsatt istället för dränkt Jennifer Aniston style.


Pretty fierce ändå trots kuvat hår!

VM i töntfaktor

Jag och b-rudarna Skalet och Herb har varit på universitetet idag. Inte för att vi hade några lektioner eller så, nej, vi hade en helt vanlig privat smygorientering för att vi är så rädda att gå vilse när vi börjar på riktigt. Vi mätte till exempel avståndet mellan biologihuset (där Skalet ska gå, med lupp), Juristförbundet (där Herb ska rocka) och Kulturhuset (där jag mest tänkte chilla). Vi tog en fika på två olika ställen för att se vilket som har bästa/billigaste kaffet, trevligast personal och framför allt, snyggaste killarna. Alla förstod att vi var megafärskingar men vi låtsades att vi var helvana.

Ja, vi är ganska töntiga, men ibland är det viktigt att ha koll och att hålla ihop. Nu äter jag sen lunch = GOTT!


Lunchen består av broccoli, ärtor, tomater, kidneybönor och lite laaaaaax.
CIAO!

Dobby


Asså jag kommer hetsdö gråtgråtardöden när jag ser den här scenen! Det här kapitlet i boken är i alla fall söndersnorat.

Äckligt glad tjej

Jag är verkligen på oförskämt gott humör idag. Just nu städar jag gryffindortornet, STÄDAR, och jag kan inte sluta le. Något är fel. Eller kanske helt rätt?



Ser lite trött ut kanske, man blir sån när man går upp klockan sju...äsch, skiter väl jag i. GLAD SOM FAN!


TUR

Nu har jag varit där och jag fick en kompis!!! På första försöket! Jag öppnade min vattenflaska och så svämmade det över av all kolsyra, rakt ner på tjejen som stod framför mig. Pinigt, såklart men då fick vi en ursäkt till att prata. Hon heter Erika och är 30-någonting, hon gillar kaffe (precis som jag!!!), ska gå i grupp 3 (precis som jag!!!) och har redan skaffat all kurslitteratur (det har ju inte jag, men då kan jag glutta över hennes axel). Vi tog en kaffe tillsammans efter registreringen och pratade om kollektivt boende och hur jobbigt det är när storband står och spelar på morgonen (hatar när det händer).

Jag fick nästan en till kompis, vi pratade i kön om massa roliga saker, till exempel Rembrandt och Voxpop, men sen var han tvungen att hämta ut pengar för det hade han glömt. Jag hoppas vi är i samma grupp för han var rolig och hade skägg (=söt).


Bilden har ingenting med saken att göra, men den är ju så sööööt! Jag måste ha en Edward Scissorhands MLP!


Off we go!

God morgon! Har värmt upp den senaste timmen med the Candle Thieves och juice.

Känner mig så jävla vuxen.


Helvete, fucking jävla skit, osv...

Helvete, imorgon händer det. Imorgon registrerar jag mig. Klockan 08.19 avgår Hogwartsexpressen mot Universitetet och därmed avgår startskottet för mitt nya liv (eller vah? Nejh? Nu får jag ge mig?). Nervös är bara förnamnet och imorgon kommer panik inte räcka till för att beskriva hur splittrad jag kommer vara när jag rullar ur sängen till det charmiga ljudet av 07.00 alarmet.

Hjälp! Skolstart...som tur är börjar det riktiga allvaret på fredag, men det är fortfarande läskigt. Tänk om jag inte får några kompisar? Tänk om jag tappar alla mina böcker inför klassen? Tänk om mitt bokpapper inte är trendigt? Vad gör man liksom om någon snor ens rygga? Gör folk sånt fortfarande? Shit...jag känner mig som en riktig n00b. En riktig jävla n00b.


Bildsökning n00b på Google.


SPENDING ALL MA MONEY!

Pengar pengar pengar! Galleoner hit och galleoner dit! Idag har jag visat hur man slösar som en riktig bloggdrottning.

Snygg svart sak jag köpte...

Fruktfat/kakfat till mamma...

Världens i särklass snyggaste externa hårddisk...

Skolsaker...

Världens dyraste foundation...

Å ett par snygga snörkängor, allt för punken you know!

Jag köpte örhängen också... men det orkar jag inte fota... på onsdag blir det en till vända på stan... hold on tight for that one!

Back 2 school!

WHADDUP! Idag blir det back to school shopping i Diagongränden tillsammans med brudarna Mats och Herb. Vi ska köpa tuffa grejer som lagböcker, pennskrin, trollstavar och kanske en ny mantel.

Later!!!


Diagongränden, the place to be.

Nu är det krig

Det står fyra svettiga karlar utanför mitt fönster och gräver upp ett avloppsrör. Ljudet av spadarna och pickorna är som tusen kalla kårar, eller frigolit som gnuggas rakt mot trumhinnan. Jävla idioter, tänk om jag hade varit en hårt arbetande singelmamma som nyss kommit hem från ett nattskift? Alla människor går faktiskt inte upp klockan sju varje måndag och bara för att normen säger 9-5 så tänker jag inte finna mig i den här jävla fascistruljansen. Jag har faktiskt ett liv, jag bidrar till samhället på mitt eget sätt...jag väljer bara att göra det efter klockan tio.

JÄVLA IDIOTER!


Bildsökning, This means war på Google.

FACIT

Jag totaldör lyckorusdöden!!! Säkert! släpper nämligen nya skivan Facit snart! HEJJA HEJJA HEJA! JAG ÄR SÅ LYCKLIG!

Firar med att mittinattendansa till Vi kommer att dö samtidigt.




Egoboost!

Blondinbella är inte den enda som kan det där med egoboost, här är mina hetaste tips till en bättre självkänsla:

1. Prova aldrig kläder som du vet är för små precis innan du går och lägger dig. Det är deppigt.
2. Glöm aldrig att du är ful.
3. Slå alla på käften som säger att du är ful.

HEJA K!


Jag kan allt!

HP och Söndagsminnen

Återupplever en söndagsmorgon ur min barndom tillsammans med wasaknäckemackor, påsté och Harry Potter och de vises sten på VHS, svenskt tal självfallet.


Saker som verkligen får en att förstå hur gammal man har blivit. Jag ska tydligen inte börja mitt första år på Hogwarts den här veckan...jag ska börja på universitetet. Shit, hjälp, etc.


Boulevarden är inte heldum

Jag satt på Coolektivets häftiga fönsterbleck (vilket frekvent används som ganska ofarlig balkong) med en fjäderkrona på huvudet och ett rejält bagage tankar simmandes i skallen. Himlen var stjärnklar och i vardagsrummet bakom mig satt världens bästa människor och sjöng finstämt med i Tiny Dancer. Vinden tog tag i fjädrarna och jag ville nästan gråta för att det var så fint...men det gjorde jag inte. Istället pratade jag om förändring med Matilda. Det är också fint. Nu är jag hemma, klarade inte av att leva livet som farlig hjärtekrossare ikväll, det fick jag för mycket av i torsdags. Istället hoppas jag på att drömma om en mysig plats där jag kan äta jättemycket våfflor utan att bli för mätt,  bli kär stup i kvarten och där jag får skeda tillsammans med en kille som Marshall. Trevligt va? Jag misstänker att ingen av er har så mysigt ikväll.


I get the pillows you get the crack

Nu vågar jag mig ut bland människor igen. Natten är full av äventyr.

Jag vill ha kuddkrig.


Jävla brud 2.0.

Muse Refuse


Översättning: Ett stort jävla fuck you till italiensk tv. Jag tycker det är jättekul.

GUILTYYYYYYYYYYYY

Jag är ett offer för baksmällan, här framför Ogifta Par ligger jag som en slagen hjälte och försöker att inte självdö. Utgången som var på ingång blev totalt inställd men jag låtsas vara lite glamourös med en iskall foesmo och ostbricka...jävla brud. 

Äventyrschecklista från igår

- Rocka sönder spelningen...check!
- Hälla i mig obscena mängder gratis och nästan gratis öl...check!
- Dansa så som de gör i dirty dancing...check!
- Bli bjuden på störmycket öl av gubbsjuka konsulter på Kvarnen...check!
- Slå en gubbsjuk konsult på käften...check!
- Träffa halva the Ark och bli kompis med dem...check!
- Få det nya smeknamnet Metallica...check!
- Efterfest på Hilton med två av arkarna och killen som skrev "för fet för ett fuck"...check!
- Spela låtar med halva arken...check!
- Kuddkrig...check!
- Tvärdö för-full-för-mitt-eget-bästa-döden och rymma från Hilton med arkarna...check!
- Åka hem i gryningen efter andra efterfesten på något rockigt hotell i Vasastan...check!
- Spy på en torsdag...check!
- Totaldäcka i sängen med ett leende på läpparna för jag vet att jag är den rockigaste människan i världen...CHECK!


Råkade visst spy ner Hiltons entré lite...killarna väntar i taxin och jag säger "asså jag är ganska äcklig, ni kan åka utan mig" varpå jag får svaret "men för fan Metallica, sätt dig i bilen".
Snacka om rockig kväll...det jag är mest fascinerad av är att gitarren följde med hela vägen hem! Trots tre jävligt onyktra taxiresor och vingliga promenader längs med Hogsmeades vackra gator.

JAG ÄLSKAR ROCK!

Och Favoriterna vann aldrig...

Oj, oj det här är kul. Min systers dagbok från 97...

"Jag har lekt med Ylva-Li och Hannes. Vi var hos vår faster och farbror. Där såg vi på Satar Wors..."

"Vi gick på prominad med Mira. På kvällen så nåckade jag mamma så hon började blöda näs blod"

"Min lila syster har fyllt år. Hon fick en ryggsäk av mig. En barby och pjeksor av pappa och mamma ett stafli av mormor och morfar. och pengar. Vi hade bandy mathc vi förlorade med 13-3."

"Jag har varit hos min granne. Mathilde sov över hos mig. Vi spelade banndy mathc. Vi förlorade med 13-0."

"Jag var på bio med Malin. och badade. Jag var på bandy math. Vi förlorade med 13-0."


En teckning...jag tror det är R2D2...

Walking down memory lane

Åh hej åh hej åh hej!

Professor Snape svängde förbi och dumpade några flyttlådor med "skräp" som jag aldrig tog med mig när jag flyttade. Nu gräver jag runt bland alla förlorade skatter och skrattgråter när jag minns världens bästa barndom.




Jonathan Mozovitch...jag var så kär i honom. Han var söt, smart, snäll och viktigast av allt; Djurgårdare.

Hockeybilderna...wow..Peter Forsberg...käraste ägodel.


Aldrig tur

Synd att jag inte lyssnade på spöktrensferenslektionerna. Hade jag gjort det skulle jag kunna teleportera mig till en mysig sked just nu.

Aldrig tur...

Någonstans mellan Pokémon och Barnvagnsmorsa

Sitter på balkongen med en gammal god vän och dricker vin. På något sätt är det som att vara 16 och 35 på samma gång. Det är en trevlig plats att vara på. Inte alltid...men just nu är det det. Gränslandet mellan vuxen och pubertal ungjävel.


K ♥ A

Just nu är jag en trött tjej som inte klarar av särskilt mycket, men jag försöker rycka upp mig för snart kommer världens bästa Albin hit! Vi ska dricka vin på balkongen och snacka skit hela kvällen. Allt från smaskigt skvaller och killar till världsfred och livets oändliga press. Snart kommer han hit :) Albin <3


Ett litet leende kan jag väl bjuda på!


Ang nakenhet

God morgon Hogwarts!

Här sitter jag och tuggar på en halvbränd rostmacka, modell lingongrova, och vet inte riktigt vart jag skall ta vägen med all nervositet som kilar runt i kroppen. Nervositeten finns överhuvudtaget för att jag imorgon ska stå på scen och framföra mina egna låtar inför...människor! Det har jag inte gjort på, hmmm, jag kan faktiskt inte minnas sist jag stod på en scen och framförde enbart mina egna låtar. Hur man än vrider och vänder på det så kommer det vara läskigt. Att strutta runt på Maximteatern och framföra en musikal inför 300 främlingar bryr mig inte, men att sitta i en källarbar på en scen som påminner mer om en upp och ner vänd ölback än en riktigt scen och spela inför kanske 20 pers...det är dödsläskigt.
Då har jag inget att gömma mig bakom, inget manus, inga strålkastare, ingen roll...i källarbaren är det bara jag.
Inget kan väl bli mer naket än när man säger "nu ska jag spela en låt som jag skrev någon gång" och det enda som skiljer ens ansikte från deras är några ljudvågor och en halvmeters halvmörker. Allt handlar om personen jag and that's the end of the story.

Kort och gott, jag känner mig naken, rädd...exposed.


SUG


Lololololocomotion!

Nu är det spikat! Rocktjejen K minigiggar på bästa klubben Locomotion nu på torsdag! Var där och gör mig lycklig, jag går på klockan 21 och ska bara spela några låtar så... VAR DÄR I TID! Drick öl och var glad.

ROCK


Var där helt enkelt.

Vi vet ingenting

Yo bloggen!

Herb tog kvasten till Gryffindortornet och nu sitter vi båda och universitetspeppar. Tänk, om två veckor ska jag registrera mig... FY FAN VA LÄSKIGT! Nu planerar vi skolstartshoppning, universitetsoutfits, studentfester och hantering av den generella paniken.

Helena utbrister:

"Men jag vet inte hur man gör på universitetet!!!!!!!!..... Tur att jag vet hur man läser en bok"


Hjälp.


All denna musik

I mörkret sitter jag med min gitarr och provar olika sound på de nya låtarna...det är jättekul. Jag trivs, myser och tycker faktiskt att det låter väldigt bra. Särskilt en av de nya låtarna...oh...nu på yamahagitarren med lite extra dist.... Jag trivs, myser och gillar läget.


Titta! Snygga gymnasiepersonen Jens! Han kan allt!

Should I stay or should I ragga på dansanta flator?

Aj, aj, min dumma förkylning verkar inte riktigt vilja släppa taget om min kropp. En smart tjej hade stannat hemma och kurerat sig men när en rocktjej som K får ett samtal från en av världens bästa killar som säger "ikväll ska vi på gayklubb" är det svårt att säga nej, särskilt när mitt enda motargument var "kan man verkligen gå ut och dansa på en måndag?".

Nu tänkte jag powerkurera den här så kallade förkylningen och ladda inför kvällen. Det kanske är dags att gå över till andra sidan... om inte annat bara för ikväll.


Dansa är synonymt med pussa.

Nästan som att vara sjutton

Lägenheten är mörk, natten är lugn, här inne sitter jag och förbereder ett bad samtidigt som jag småler åt trevliga sms som trillar in på telefonen. Man blir ung av att känna sig busig. 

Nu bad, sen ... drömma äventyrsdrömmar i fantasivärldar och sånt.

 
Egentligen är jag bara bakfull och bakfullare.


Drottning av soffan

Bakismiffot (jag) har nu äntligen fått sin pizza och avnjuter den i mörkret tillsammans med en flaska pepsi max och Bram Stoker's Dracula.


Bra film.

Pengar pengar pengar

Marcus skriver till mig på facebook att jag har fått post hem till pappa...
Marcus:
Ska jag öppna?
Me:
Ja! Va spännande!
Marcus:
Eller vill du sukta lite?
Me:
Nje.. Tänk om det bara är något jobbigt...
ÖPPNA!
Jag döööööör av spänning.
Marcus:
OOOOOOOJJ!!!!
Me:
Vad?
Marcus:
TRETUSENFYRAHUNDRA KRONOR
SKATTEÅTERBÄÄÄRING!

Me:
YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES
!


Jag undrade vart resten av alla pengar hade tagit vägen. Nu ska jag visa hur en riktig spender jobbar och beställa hemkörningspizza. SNAAAAAAAAP!


Dör bakis som ett as döden

Jag skulle verkligen kunna döda för en pizza nu. Bildgooglar "will kill for pizza"...nu skulle jag kunna begå massmord för en slice.


Bara för att jag gör allt för mina vänner

Jag gör det här bara för att jag måste och för att jag älskar Gutti.


Förhoppningsvis fokuserar folk mer på silicon valley än faktumet att jag ser ut som ett jävla mähä.


Identitetskris och allmän panik

Dricker persikodaiquiris som förkrök och ska snart sätta på mig blå jeans och ett blommigt linne...

VEM FAN ÄR JAG!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!


Faktalista

1. Guttis födelsedagspresent är fett snygg

2. Hogwartsexpressresan till festen ikväll kommer bli den skämmigaste i världshistorien

3. Ingen läser min blogg på lördagar


4. Rocky Horror Picture Show är en av världens bästa filmer


SKRÄCKEN

Ikväll händer det. Ikväll sätter jag på mig jeans och linne tillsammans för första gången sen högstadiet. Det suger verkligen, för om det är något jag hatar att ha på mig så är det jeans och linne. Jag hade visserligen kunnat tvärvägra och inte gått på festen men det är ju faktiskt ett skitkul tema och Guttis födelsedagskalas har en tendens att vara legendary.


Vi som aldrig vinner

Stanna hemma en fredagskväll för att bota misstänkt röda hund, eventuellt akne + feber, betyder många rastlösa kvällstimmar som gärna leder till att jag diktar ihop destruktiv hjärtekrossarpop i en skrämmande takt. Allt blir såklart mycket lättare när man kan bli upprörd över att exet vann hitta-ny-partner-racet och man själv är lika oälskad som en sten.


Jag lovar att jag inte är bitter, grattis till lyckan, och tack för att mitt debutalbum nu kommer vinna minst en Grammis.

Min favvo

En av mina favoritbloggar är Ellens hogwartsbloggen.blogg.se, i och för sig är hon också min största konkurrent i bloggosfären men jag kan inte motstå hennes underbara livsbetraktelser. Framförallt är hon väldigt bra på att förklara saker för oss som inte riktigt hänger med i populärkulturen. Exempel:

Hej!
Idag åt jag lunch på en sushirestaurang. På samma restaurang var även Robyn, som är en ganska känd artist.


Eller min favorit, när hon länkat den där youtubevideon med en elvaårig unge som gör en störbra Paparazzi cover och sedan skriver så här.

Visst är han bra! Lady Gaga, som sjunger i orginalet, ringde honom och sa att han var bra när hon hörde honom! Här är orginalet med Lady Gaga. Jag vet att musikvideon är skum, men den är kul för hon pratar svenska! (hon är inte från sverige).

Vilken tur att vi har Ellen och Hogwartsbloggen som löser livets alla mysterium lika skillat och världsvant som Scooby Doo gänget eller Poirot!


Hon är också dödssöt och har sytt klänningen själv. När jag var elva matchade jag mina cerisa jazzbrallor med en orange fleecetröja, modell 87 och mina syskills begränsades till att klippa sönder barbiekläder. Jag är förstummad och fruktansvärt avundsjuk.


Minoritetstjejen K

Idag är det tydligen de vänsterhäntas dag, passa på att gratta mig, den skickligaste vänsterhäntingen på den här sidan jorden. Skicklighet och framgång är aldrig gratis, det är tufft att tillhöra en minoritet och kampen som vänstertjej har inte alltid varit lätt. Idag reser vi våra glas för alla diskriminerade vänsterhänta själar i världen som plågas under det högerhänta förtrycket. VI VET ATT NI FINNS! VI ÄLSKAR ER FÖR DEM NI ÄR!
ROPEN SKALLA, FLER VÄNSTERHÄNTA SAXAR TILL ALLA!

Snart är vi fria.


Sushimiddag.

En titel

PICCACHU, hej, osv.

En nöjd, honungsblond tjej sitter här och svettas. Var tvungen att svänga förbi Gryffindortornet och byta kläder innan jag tar mig an resten av dagens aktiviteter. Tydligen är det fortfarande sommar, men det fattade inte jag imorse när jag satte på mig ullkofta och höstkängor.

WHOP WHOP!


Honungsblond och sommarfräsch, varsegueee!


13 13 13

Hepp hepp!

Nu flyger häxan iväg till frissan för att trolla bort sin polska utväxt! Jag måste erkänna att trots mitt löfte att släppa vidskepligheten i år, fortfarande känner mig lite nervös över att bleka håret på fredag den 13:e. Det går säkert...bra.


Faktum är att när jag var liten brukade jag hävda att fredag den 13e var min turdag. När fröken frågade varför svarade jag att om man har sådan otur året runt som jag har borde väl fredag den 13e vara en undantagsdag. Då brukade fröken säga att jag säkert hade rätt. Så här i efterhand tror jag inte hon var ärlig.

Dum i huvudet, men smart som fan.


Obotligt dum men jag älskar dig ändå.


Rapport från sjukstugan

Det bästa med att vara sjuk är att man får äta hur mycket mjölkchoklad som helst och vältra sig i sitt elände utan att någon får klaga. Man får också ha i en halv burk honung i sitt te och titta på fem timmar skräptv utan att känna sig som en dålig människa.

 
Enda sanningen jag känner till.

Någon hatar mig

Ikväll har Jana spelning på Victoria i Kungsträdgården. På facebook skriver kvinnan så här:

"Om du kommer ikväll ska jag hångla upp dig på scenen"

Varför är livet alltid en sådan jävla bajsmacka? När jag äntligen blir lovad lite lesbisk puddingkärlek så är jag sjuk. Jävla skitliv, FML, osv. Eftersom jag inte kan gå så kan väl ni göra det istället och berätta hur fantastiskt det var.


Sex.


My idea of heaven


Coolare än så här blir det inte.

Äkta kärlek

När jag trodde att jag omöjligen kunde bli mer kär i honom så hände det här:



Sol i sinne, brun inne.

Kan man inte gå ut får man låtsas att man gör det. Dagens insidefit.
Last days of summerFashion Trends & Styles - Polyvore

Matte för n00bs

96° bastu + 16° bad = Dunderförkylning


Söt tekula = jag vill ha.

Sjukt riktad reklam

Har ni märkt att facbookreklamen i högerspalten är väldigt riktad? På min sida är det oftast reklamer med rubrikerna "Älskar du din katt?", "Hitta din drömkille här!", "Vill du också gå ner i vikt?" och klassikern "Ge mig ett jobb!!!". Nu helt plötsligt inför helgens fruktade Jeans & Linnefest dyker den här tidigare okända annonsen upp:

Trendiga jeans billigt!
Fina jeans från bara 149 kr hos bonprix! Passa på!
Like

Storebror ser mig.

Gammal

...kan inte somna för katten har inte kommit in. Det är för sent, jag har redan blivit min mamma.


Munkar och Gubbig envishet

Ahh, suck, stön och stånk! Nu är jag hemma från Landet (Landet 1) igen. Två halva dagar kändes nästan som en vecka och nu är jag alldeles mör och full av inre frid. Man blir liksom så där skönt bekymmerslös på landet så som man bara trodde att småländska torptanter och bergsmunkar kunde bli.

Under min minimittiveckanweekend har jag druckit lådvin, tittat på utsikten, ätit professor Sprouts gourmetmat, lagt nät, märkt att på landet lyser stjärnorna, fiskat upp nät, tittat på utsikten, paddlat alldeles för långt i motvind, styrketränat, tittat på utsikten, eftermiddagsbastat i 96 grader, simmat som en säl, fått vatten i öronen, ätit fiskgryta, sett en säl och sist av allt har jag åkt sightseeingbuss genom Tyresö.

Det var skönt att paddla, även om jag nu är så slut att tandborsten tycks väga lika mycket som fem liter mjölk. Det var också skönt att basta, även fast jag nu är helt skinnflådd i ansiktet och lika mjuk som lera.
Det blir gärna så där på landet när man blir barnslig tillsammans med sin pappa. Man skall liksom alltid tävla om vem som kan få mest hår på bröstet och även fast vi lovat att sluta tävla för länge sen sätter man sig ändå tyst i den mästerskapsheta bastun och säger "ooo va skönt" följt av ett "jag ska dyka ner från bryggan, utan att doppa mig". Den som vågar mest är kung, och här sitter jag nu med vattenvärk i öronen och fillifjonkanröd näsa utan att känna mig minsta kunglig.

Tur att man har inre frid.


Jag saknar Kanada.

HEJDÅHEJDÅ

Packet drar till landet. Ses senare. Eller nåt.




Life is good to me

TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK


Snacka om ett skepp kommer lastat med en jävla massa rock!


OWLMANIA

Ugglorna har fått fnatt, titta vad som flög in genom fönstret nyss. Compliments från en viss Nigel Stonier. Jag har starka misstankar om vad som väntar nere på posten...


SPÄNNANDE

Spännande ugglepost damp ner i lådan idag, en helt vanlig avi som säger att jag har ett "brev" att hämta på posten. Men det är inte helt vanligt för jag har inte beställt något och om jag ska hämta det på posten måste det vara ett stoooort paket. SJUKT SPÄNNANDE!


Om du var min


Tänk om den här fantastiska tishan vore min...jag skulle nästan ge min förstfödde för den.

Detta är botemedlet

Drycken dryck och snackset lingongrova är det perfekta nattmålet när man haft låtskrivarmarathon med sig själv. Reglerna är som följer, stänger man av pianot är magin bruten, tar vinet slut är magin bruten, går man och lägger sig är magin bruten. Reglerna är tuffa men vill man spela rollen som plågad konstnär måse man följa dem. Enda problemet är att jag verkligen tror att jag aldrig kommer få inspiration igen om jag somnar, varje minut av natten räknas och nästa morgon kommer allt vara bortsuddat. Så nu sitter jag här, ensam, halvfull och förtvivlad över min störda skaparprocess. Vad hände med att skriva bubbelgumspop på högstadierasterna?

Nåväl, så småningom kommer det något bra ur det här, förhoppningsvis är det bra musik och om jag misslyckas med det kan jag åtminstone glädja mig över att jag får sitte uppe och äta goda nattmackor.

Gif Created on Make A Gif

Ryktet går, i sann Strandberganda.

Ryktet går... att katternas favoritbloggare har blivit rockare.

Ryktet går
... att högstadiepersonerna från förr fortfarande är emofjortisar

Ryktet går... att en viss poptjej drar till London med värsta grabben för en spännande get away.

Ryktet går... att hälften av alla attendings på Guttis fest inte tänker komma pga. linne och jeans tvång.


Bildsökning Fuck you Gutti på Google.


ÄGG ÄGG ÄGG ÄGG ÄGG

Tja, tja bloggen. K sportar grabbkväll i Gryffindortornet. Bara jag, grabbarna, några öl och Landet för länge sedan (1,2, och 3), snacka om grabbigt!


Världens ägigaste låt: Ägglåten!

For everyone's sake

För allas skull skriver jag rockmusik. Snart är jag redo för världen. Den har väntat länge nog.

Vad ska vi göra utan Moa?

Insåg helt plötsligt att trots vår extremt sporadiska vänskap så kommer jag sakna Moa störmycket nu när hon flyttar till Gamleby för att vara cool på någon skola, och det lämnar mig nu, klockan 03.30 på morgonen, med tanken; vad ska vi göra utan Moa? Jag menar, jag måste skaffa en ny kompis med helsingborgsdialekt och bra musiksmak. Framförallt en kompis med helsingborgsdialekt och bra musiksmak som dessutom hatar svarta människor.

En sak ska jag säga er, den typen av vänner växer inte på träd.




Har du hört att tjejen är singel?

Ho ho, tjejen firar ett år som singel. Antar att jag numera kan säga att jag och singellivet kilar stadigt.


Irresistable, dangerous and absolutely fabulous.


Saker jag uppenbarligen gjort när jag var full

Jag har upptäckt att igår natt/morse när jag kom hem begick mitt alterego fylle K en serie oförlåtliga brott. Bland annat gjorde hon en spotifylista som enbart bestod av Here you come again med Dolly Parton, elva tracks, samma låt. Hon läste mina mail, och raderade allihop, fett dumt. Hon råstekte potatisen jag skulle ätit till middag idag, fett mycket dummare, eftersom jag/hon/vi redan fyllekäkat på BK och var mätt(a). Vad gör fyllot fylle K? Jo hon, tar någon tugga och slänger resten i soptunnan, FETT MEGADUMT!

Nu ligger jag alltså här, utan mat, med Dolly Parton på högsta volym och deppar över all mailhistorik som flugit ut ur fönstret som vilken jävla ugglepost som helst.

Fan för dig fylle K...


Bildsökning Jag hatar dig fylle K på Google.

RICH WHAT? RICHMOND!

Hogwarts dränks i regn. Jag ligger på soffan med en kopp te och önskar att det var en halvbakis pojkvän som låg på min arm och inte en trött katt. 6:an visar Beethoven, fyran visar coach Carter...åh Samuel L.

Nu regnar det ännu mer och pojkvänsuget ökar med det. Varför är det alltid så?


Bara för att jag nästan är Dolly Parton

SJUNG DU DIN JÄVEL!

Here You Come Again
 (länk, KLICKA!)




Länder

Nu är det helt plötsligt fredag igen och jag har precis kommit hem från Landet. Inte det vanliga landet som jag brukar skriva om, nej, det här är landet 2. Landet 2 som egentligen är min mormor och morfars men de är för gamla för att åka ut dit nuförtiden.

Jag älskar att vara på landet 2, av minst tusen olika anledningar. Där kan man klippa gräset naken och lyssna på Here you come again av Dolly Parton, helt utan att skämmas. Man kan också leka med brorsonen Gustav som säger saker som "om man tål sprit får man dricka sprit" eller så kan man titta på någon av filmerna vi tog ut dit för 14 år sedan, och då välja mellan Dumskallarna, 8 kvinnor, Beautiful Girls, Gammelsmurfens födelsedagshatt, Andrea Bocelli in concert eller Zorro. Tröttnar man på ovanstående aktiviteter kan man alltid råka vakna klockan sex på morgonen för att sätta sig på morfars favoritbänk på berget och se när fjärden mot Landsort är som vackrast, eller ta stigen mot den stilla viken och minnas sommaren när fältet med hundlokor var täckt av nyckelpigor.


Än så länge ser jag ut så här, måste på med lite mer fejsgrejjor och kanske något annat än ett linne. Ikväll ska vi till Landet mest för att Moa spelar skivor där men också för att vi faktiskt tycker om att umgås.

Vi skall alltså till Landet 3, stället Landet...ni fattar.

Fucking Åmål Onsdag

Vet ni vad jag älskar? När man rostar en lingongrova, brer den med smör och ost, och sedan låter den svalna i typ fem minuter. Då är den lite knäckigt hård och alldeles böjd till en knäpp form. Oj, oj, oj vad det är smaskigt.

Jag har haft världens bästa kväll, och jag gick inte ens in på baba. Jag hängde med rockiga killar och Jessica från Fucking Åmål istället. I baktiden såg "Jessica" ut som min syster när hon gick i högstadiet och var kicker, nu ser hon ut som en rockprinsessa. Dvs nu, i framtiden som de skulle sagt då. Dvs, nutiden, där vi är nu, eller i alla fall där vi var för tre timmar sen.


Imorgon åker jag till det andra landet. Landet 2. Puss

När man har absolut ingenting att säga

När man har sommarlov är det okej att göra absolut ingenting och låta ett dagsmål vara att man lunchar med knäppa kompisar och sedan dricker öl, man behöver liksom inte prestera mer än så. Det är precis vad vi gjorde idag. Vi åt lunch och gjorde det här.





Favoriterna är ettan och sistan.

Samma sak

Slytherinsyrran: Asså vad var det för låt som hon tanten sjunger för Madicken?

Jag: Vem?

Slytherinsyrran: Ja hon Gussa-Murra.

Jag: WTF, du menar Linus-Ida?

Slytherinsyrran: Jaja. Samma sak.


Bildsökning Dum som fan, på Google.

Och sen ja...

Sen gick jag till Mosebacke. Där var man som en sill i en fullspäckad tunna. Tur att den var full av ögongodis och bara ett fåtal fula fiskar. Allt var jättebra tills en ganska stilig (tyvärr lite för mycket nästan 30 och bar kostym) man kom fram till oss och ville flörta. Han visste inte riktigt hur han skulle närma sig och tänkte att följande strategi säkert skulle funka.

"Hej, är det någon som vill smaka lite nötter?" Med ett varmt oskyldigt leende sträckte han fram sin kopp med jordnötter varpå vår amerikanska vän Camela ber oss översätta vad han sa och jag vrålflabbande få ur mig:

"Would you like to try some nuts?"

Då förstod killen sitt misstag och skämdes. Vi skrattade och kissade nästan lite.

Vad som hände resten av kvällen är inte värt att nämna, det gick inte så bra helt enkelt och väl hemma kunde jag inte sova. Började slötitta på en film i hopp om att slummra in vilket slutade i att jag blev pigg, började titta på Titanic, den var slut strax efter sju, och då blev jag ännu piggare. Gjorde ett städryck och lagade ordentlig frukost till mig och syrran. Somnade till slut strax efter tio. Jag måste göra något åt mina sömnproblem.


Bildsökning Jag vill hemskt gärna ha ett fantasidjur, på Google. Det tyckte jag var roligt. Skratta!


Vi råkade tänka och oj va bra det blev

Nu är klockan snart tio på kvällen, vilket betyder att jag nästan är pigg nog att berätta om igår.

Jag och Elina tänkte gå på bio, väldigt spontant och trevligt tänkte vi, vi missade tyvärr den tidigare visningen av filmen vi tänkte se och därför tänkte vi att vi skulle gå och käka lite mat. Vi hittade ett nytt ställe, stället Gaudi, och tänkte "oj det här ser mysigt ut och oj va gott allt ser ut på menyn". Elina åt halstrad lax med pinjenöt/primörsallad och jag åt smörstekt röding med sparrisrisotto, saffransaioli och ungsrostade körsbärstomater. Vi drack cava och dry martini och tänkte att vi måste ha ungefär så trevligt man kan ha det.

Sen tänkte vi att "oj inget kan toppa den här middagen, den var ju heltoppen" men då gick vi och såg Inception...

Det finns inga ord för hur fruktansvärt otroligt jävla skit megabra den filmen är. Jag sögs in i Nolans knäppa skalle och såg ljuset. Minns ni Ensamma Hemma minen som gjorde Macaulay Culkin till superstar? Ni vet när han vrålskriker med vidöppen käft och har händerna på varedera sida av ansiktet? Så såg alla ut i biosalongen, fast stumma. Stum. Ja, stum var jag i en kvart efter att vi klev ut ur biografen, absolut knäpptyst tills jag fick ur mig ett "HERRE GUUUD".

Om det fanns ett pris för världens bästa film någonsin i hela världshistorien, nu och för alltid, så hade den vunnit. Alltid. Jag vill gå och se den igen. Helst nu. Helst nu. Helst nu.


Livets stora besvikelser

-Det kommer alltid finnas 17åriga förortskillar med för mycket testosteron

-Heath Ledger kommer aldrig bli min man

-Sockerfri saft kommer aldrig vara godare än vanlig

-Det är för sent för att vara med i småstjärnorna

-Viggo Mortensen är inte Aragorn

-Jag kommer aldrig ha en flygande häst

-Ingen film i världen kommer någonsin vara lika bra som Inception

-Titanic spelades in i en fucking jävla swimming pool


Bildsökning Livets stora besvikelser, åh...en häst... <3


RSS 2.0