Allt om min sunda hemlängtan

Jag kallar min hemlängtan sund eftersom det betyder att jag har saker att sakna där hemma och hade jag varit helt utan hemlängtan skulle det betyda att jag var en väldigt ensam och olycklig människa. Vilken tur att jag är tillräckligt oensam och relativt lycklig för att längta hem!
Här är en lista på saker jag saknar med att inte vara hemma:

1. Prata i telefon med Herb när hon är på väg hem från skolan
2. Dricka öl med mina rockiga kompisar och prata om rock
3. Äta lunch i minst hundra år med Elina
4. Gå på dejt med en viss tuffing
5. Spela piano
6. Dricka god morgons blodapelsinjuice
7. Kunna svära som en riktig sjöbjörn utan att behöva tänka på barnen
8. Vara dödsbakis och titta på canal+ en hel dag
9. Skriva ungefär 7 jätteointressanta blogginlägg på en dag, bara för att det är kul.
10. Duscha precis när jag vill.
11. Ligga i sängen och prata med min katt utan att tycka att jag är töntigast i världen för han är min bästaste kompis.

Mest av allt saknar jag Adam, men han är ju i fucking jävla Berlin så honom kan jag inte ha med på listan eftersom han inte finns hemma.


Nu ska jag ta min feberskalle till sängen och läsa lite ur Neverwhere av Neil Gaiman. Den är ganska spännande och framför allt fylld av äventyr!

Hej hej vinter

Snön har kommit till Nantwich. Jag trotsade min djävulsförkylning och tog mig ut i iskylan för att lämna lite brev på posten. Staden blir magiskt glittrig med pudrad snö över de gamla tegelhusen och även fast näsan min är fylld med snor, kunde jag känna den där alldeles speciella vinterdoften som bara känns när snön är helt ny.

Nu ska jag ta lite piller mot febern och hämta ungen på dagis.

Mors!


Det där med att vara 16

Jag vill så gärna tro att jag är annorlunda nu från förra året. Men jag har fortfarande nalle som huvudkudde, mina kläder är lika svarta som då och jag är fortfarande rädd för fullmånen.
Håret är några centimeter längre och vågen pekar säkert högre, om jag hade modet att ställa mig på den från första början. I näsan sitter en stålring som påminner mig om min onormalt långa överläpp varje gång jag tar ut den.

Sex burkar antirynk-kräm har gått åt det senaste året. Enligt tidningarna måste man börja i tid för att det ska ha någon effekt. Min hy känns slät, men kräm hjälper bara utsidan, den stoppar inte tiden. Där, titta, jag blev precis tio sekunder äldre och jag kommer aldrig bli yngre än nu. Bara att skriva den där punkten gjorde mig äldre.
.
.
.
.
.

Jag kommer aldrig bli så ung som jag var när jag skrev den där tredje punkten. Jag måste sluta jaga dåtiden. Jag förlorar bara mer framtid! Tre meningar senare och jag blir fortfarande inte yngre. Jag kan inte oroa mig för att dö eller fylla tjugo när jag vet att jag aldrig kommer bli 16 igen.

Varför alltid 16? Varför inbillar jag mig att 16 var så himla fantastiskt?

När jag var 16 skämdes jag över att vara så ung, alla andra var ju äldre.
När jag var 16 trodde jag att killar som var sju år äldre visste allt om kärlek och därför var bättre på att vara tillsammans.
När jag var 16 tyckte jag det var helballt att sminka mig med gul och rosa ögonskugga samtidigt och mitt favoritplagg var neonrosa tights och en knark-är-bajs t-shirt som det stod "Jag är en fest" på.
När jag var 16 åt jag bara filmjölk i skolan under ett år för jag tyckte alla andra var så smala
När jag var 16 trodde jag att jag visste precis vem jag var men skämdes i smyg över att jag inte hade någon aning.
När jag var 16 blev jag dumpad via telefon av min pojkvän.

Sexton sög. Sexton var förvirrat, känslosamt och fruktansvärt patetiskt. Sexton var när man tyckte synd om sig själv hela tiden och bara var arg.
Men forfarande..
Sexton var toppen. Vi visste allt men ändå ingenting och vi fick drömma om alla häftiga saker vi skulle göra när vi fyllde 20. Det var den bästa tiden på alla sätt men ändå inte alls.

Kanske är jag bara rädd för att min inre sextonåring ska titta fram och besviket säga "vad hände med alla mina drömmar?".

Nej... det får inte hända. Det ska inte hända. Från och med nu skall jag göra mitt allra yttersta för att se till att det aldrig ska bli så.



Sexton var också då man var skitcool om man hade för lång lugg för att se något över huvud taget och hängde på Ace och Marie Leveau varje helg utan att vara det minsta myndig.


Det där med att bo i en småstad

Bilder från i lördags.



I sjukstugan

Uääh, idag har jag blivit sjuk på riktigt. Feber, ont, hosta och andra blöigheter. Därför har jag varit inne hela dagen och tagit det megalugnt. Egan och jag lät bli att leka hetsiga lekar och snickrade ihop ett sagoslott istället där vi läste massa braiga böcker.

Nu tittar jag på barn-tv och dricker te.




Allt jag vill ha förutom världsfred och kärlek

26 dagar kvar till jul och jag bara råkade trilla över massa fina saker som bara råkade hamna på en önskelista. Här är nummer 7 till 17.

Beundrarbild

Jag har precis fått min första idol-bild från ett fan. Personen sa att han mest av allt gillar min variationsförmåga.


Förküld, übermätt men ändå müsig.

Idag är det första advent, men i England vet man inte vad det är så jag har inte firat alls, jag har bara ätit så mycket fish & chips att jag inte kan röra mig (på riktigt, har varit orörlig i en kvart nu). Alla här i huset har blivit förkylda så det blir nog läggdags ganska snart för min del. Kanske en gosig film och ett glas vin först, men annars är jag ganska redo för att däcka. Jag har köpt fem burkar vitaminer som förhoppningsvis ska hjälpa mig att bli friskare, på onsdag börjar ju turnén med start i London. Då måste jag vara pigg och glad!


Titta! Man kan köpa likadana örhängen som Thea har på etsy.com... Nu vet ni vad jag önskar mig i julklapp!

There's a hole in my pocket

IIIEEEEK! Kollade upp mitt banksaldo nyss och önskar att jag inte hade gjort det. När blev jag så här fattig? Usch. Depp. Jag vill orkar inte bry mig om pengar.

Nu ska jag leka veterinär med Egan istället. Det ska nog få mig på bättre humör.


Bara för att jag älskar er


It's such a perfect day

Lördagar i Nantwich är alldeles speciellt megamysiga. Då är alla ute på stan i fina lördagskläder, gatumusikanter finns i varje hörn och alla fönster på serveringarna immar igen av allt hett kaffe och upptinade andedräkter.
Just den här lördagen botaniserade jag på hälsokostbutiken där alla produkter är veganvänliga och killen i kassan tillhör kategorin sjukt smaskigt småstadsgodis. Efter en kvarts gluttande och frenetiskt blinkande med ögonfransarna gav jag upp mitt försök till att få lite uppmärksamhet och lämnade butiken med en påse full av tuffa grejer istället.

Bland annat köpte jag de här godsakerna:




100% vegan(skt?), 100% organiskt och 100% supergott!


Efter kanske typ åtta pints

Klockan är strax över ganska sent och jag har precis avslutat en ölkväll med Nigel. Det blev en lång resa genom för många pints och väldigt tunga samtalsämnen men det är så vi jobbar, vi öppnar upp och pratar om sånt som bara vi förstår. Han är verkligen en bästa vän, någon som förstår delar av mig som ingen annan gör. Även fast han är 34 år äldre än mig är vi fortfarande bästizar.

Pubrundan avslutades i vardagsrummet med ett härligt ipod-maraton av världens bästa låtar. Till exempel lyssnade vi på Hello Saferide, för att vi båda erkände att vi gillar, i vår ensamhet, att gråta till just henne.

Åh Nigel, tack va skönt det är att ha dig som kompis!


Engelsk vinter

Har precis varit på en sund hämta-barnet-från-dagis-promenad i världens härligaste väder. Solen är jätteguldig och luften är isigt krispig. Mmm. Dags för dagens 5:e kopp te och lite sagostund.


Titta världens finaste örhänge!!! Det är Theas, jag är sjukt avundsjuk och undrar om hon skulle sakna det om det skulle råka trilla ner i min väska.

Saker som finns i Cambridge 2.0

I Cambridge kan man till exempel äta frukost med Malin, köpa böcker med Malin i butiker som har skyltar med sjukt sexuellt antydande skyltar, titta på skolor som ser ut som Hogwarts med Malin och knäppa bilder i overkligt schyssta kyrkor tillsammans med Malin.










Saker som finns i Cambridge 1.0

Världens vackraste Cambridge. Här är exempel på hur det såg ut vid kanalbåten vi bodde på.




London Scraps

Tja, tja bloggen! Har precis ätit lunch på världens mysigaste ställe Ginger & Pickles, nu slappar jag i soffan och lyssnar på Tom Waits i väntan på att Egan ska komma hem och leka med mig.

Här är lite rester från veckan i London. Åh, sakna/längta.


















Vergibt mich, Förlåt mig, I'm sorry!

Jag har haft kanske världens bästa vecka (än så länge). Tyvärr har jag inte kunnat blogga eftersom jag bott på en kanalbåt nästan utan el och absolut inget internet. Nu är jag däremot "hemma" i Nantwich och varvar ner tillsammans med sjuka mängder te och väldigt mycket internet.

Idag är det Theas födelsedag så vi ska ut och fira ikväll, men jag ska försöka slänga upp mina dagboksinlägg någon gång framåt midnatt.

Åh jag saknar alla lite och ganska mycket, men det är ju så kul att vara ute på äventyr! Kom hit istället så rockar vi tillsammans!!!


Jag saknar redan London... Tänk om jag kunde bo där... Wow...

Whart?! Redan en vecka har gått!

Sista natten i London...
Jag vill bo här.
Får jag det?

Dansa fastän hjärtat brister. Igen. Igen. Igen.

Någon gång när vi var tretton eller fjorton spenderade jag och Felicia en sommar i Visby. Vi satt på ett café alldeles för sent på kvällen och skrev en lista över saker vi ville åstadkomma under våra liv. På listan fanns allt från att spela in aerobicsvideos i 80-talsoveraller till åka cabriolet genom amerikanska öknen till rädda världen.
Ikväll satt vi på ett franskt vinhak tvärs över gatan, lite för tidigt för att vara slutet på en lördagskväll när man bara är nästan 20, och skrev en ny lista. På listan finns allt mellan de heligaste templen till den syndigaste skärselden. Här är en vacker samling av favoriter från den tre sidor långa listan:
- Save someone from drowning
- Get kicked out of a bar for making fun of the country accent
- Climb a mountain
- Crash a wedding
- Shave our heads
- Get a horrible tattoo and go through the painful laser removal
- Starr in a movie
- Write erotic novels and have them published
- Buy a hammock in the Carribean
- Act out Sound of Music in the alps.
Gif Created on Make A Gif
We're awesome. God natt världen.

In a blur

"I really thought his friend was gay, but he wasn't, he was just french"
En av ganska många episka citat som kommit från någonstans emellan de numera ganska illaluktande lakanen i Felicias pyttelilla studentsäng.
Igår träffade vi på diverse manliga stereotyper på Londons köttmarknad "The big chill house". Testosteron-nivån var nästan berusande i sig självt, men fick ganska god hjälp av åh så smaskiga pints med den gyllene gudadrycken öl och lite allt-som-är-gratis-är-gott champagne. Det var en ganska underhållande kontrast till kvällen innan då vi nästan blev tvärignorerade vid baren eftersom vi inte hade penisar.
Överlag var det en ganska awesome kväll full av snygga karlar och en nypa dramatik. Bäst av allt var när Felicia bad en man att dra åt helvete, "just fuck the fuck off! OK?!", eller när vi på hemvägen hittade ett nattöppet ställe där vi kunde köpa den engelska motsvarigheten till Falafel im Brot för bara 2 pund och 50p. AWESOME!
Nu mår vi skit men laddar om till en heldag på marknaden i Greenwich Park.
Haha, Felicia hittade en gammal engångskamera och framkallade bilderna. Någon som kommer ihåg den här sköna kvällen när alla var sitt allra snyggaste?

SNAAAAAAP

"I hate dancing, you'll never see me dance. Never!"

En-två-tre- kanske fyra öl senare spelas Glee-versionen av Don't Stop Believing (jag hatar den covern)...
"OMG! I LOVE THIS SOOOONG! LET'S DANCE! WOOOOOO!"
Allt går mycket bättre med öl och en liten släng av bögklubbssjukan, ni vet när kroppen blir så där omöjligt danstokig. Efter en kvarts uppvärmning förvandlades jag från en rookiedansare till en dancing queen, och hamnade i diverse battles med de mest dansanta karlarna, i de tajtaste t-shirtarna.
Som bäst var jag till "Put a ring on it", oh yes, jag gjorde dansen och mycket mer, det var Beyonce big time och er vän K.Gun var svettig och snapalicious.
Come on girls, HOLLER!
Bloggar och fönar håret. Multitasking FTW!

Merry, gay and naughty!

Det finns inget bättre än att dansa sig svettig i en rökig klubb fylld av glada människor. FYI, ikväll heter jag Katarina "Of Course I'm a Lesbian" Gunnerholm.

Thursday, Donnerstag, Torsdag

Idag har jag och Fille utforskat Bloomsbury, som är stadsdelen hon bor i. Vi upptäckte att den är väldigt stor, mysig och helt klart toppen. Vi åt en lunch som var så god att jag inte hann ta kort på den och vi spenderade en timme i en meganajs bokaffär fylld med secondhandböcker. Vi köpte också en skrivare med roliga varningsymboler på förpackningen och fixade mina naglar med dekorationerna jag hittade i Camden.

Fun! Nu ska vi baka scones, titta på barnfilm och så småningom fixa oss inför kvällens gayklubbfest med tema "kinky", det här kan bli riktigt spännande.
 









Wednesday, Mittwoch, Onsdag











Tuesday, Dienstag, Tisdag

Idag har jag lekt elev på SOAS (school of oriental and african studies). Först krubbade jag gratis Hare Krishna-mat utanför skolan (för så gör man), sedan gick jag på en föreläsning om political philosophy (för så gör man) och efter det läste jag en bok om "the rise and fall of global empires" i det väldigt multikulturella elevrummet (för så gör man). Efter en lagom paus med världens största kaffe och trevligt sällskap fortsatte jag min dag som tuff SOAS-elev med att vara med på ett disskussionsmöte med "SOAS Women's Society". Det innebar att vi drack öl och pratade väldigt mycket om feminism. Det kanske inte låter så spännande men det var det roligaste jag gjort på länge. Diskussionen var het och extremt underhållande, och bäst av allt var den fantastiska feministen Josh som var helt och hållet med på planen om att kvinnor ska gå i strejk för att få statligt bidrag till "sanitära artiklar" och värktabletter.

Strejken skulle innebära att alla kvinnor (vi syftade då på alla kvinnor i London, men planen går att applicera i vilken stad som helst) under en månads tid ska vägra använda sanitetsartiklar och värktabletter, men ändå fortsätta sina liv som vanligt. Det vill säga åka buss, gå till jobbet/skolan, handla mat, gå på fest...Tänk vilken underbar anarki som skulle bryta ut! Regeringen skulle få spader och de 50 000 kronor vi räknade ut att genomsnittskvinnan lägger ut på värktabletter och sanitetsartiklar under sin fertila livstid kan användas till något helt annat.

Jag måste erkänna att trots att jag diskuterade det här högt och detaljrikt i SOAS cafeteria så är jag inte bekväm med att skriva det här på bloggen. Jag vet inte varför men det förbjudna M-ordet gör mig pinsamt obekväm, en sida av mig själv som provocerar min inre genusvetare till max och får mig vilja ägna resten av mitt liv till genusvetenskap.

Felicia sover borta ikväll och jag ligger i sängen och tänker på vad jag ska göra för att ändra världen på mitt sätt. Än så länge snickrar jag på drömlika revolutionsplaner och redigerar lite bilder.
Imorgon ska jag, i kontrast till dagens aktiviteter, bidra till kapitalismen, massproduktionen och miljöförstöringen genom att shoppa loss. Jag är ju trots allt i London.

Cheerio MTF'ers!












Tjejen med baskern är vännen Megan, hon är toppen. Artikeln "Women of Congo" har Felicia skrivit och den publicerades nyss i skolans tidning... jag är sjukt stolt.

Monday, Montag, Måndag



Vänta...bara lite till.

Mö, jag har nästan aldrig tid med att sitta vid datorn och jag kan aldrig använda min egen! Men jag skriver lite dagboksinlägg som jag kan publicera senare när jag kan lägga upp dem tillsammans med bilder.

Tröttna inte, uppdateringarna kommer snart!

Allt som står på Google är fakta

Enligt Google translate är den mest korrekta översättningen av "stekare"....Loverboy.

Mitt helt vanliga londonliv

Åh hej, åh hej!

Mina fötter lider av londonsjukan och min kropp vill kanske bara dö, men dör jag nu så dör jag i alla fall lyckligt.
Jag somnade som ett barn igår och imorse fick jag följa med Felicia till hennes universitet (School of Oriental and African Studies). Det var ganska jättecoolt och när hon skulle tråka sig på föreläsningar fräste jag iväg och träffade Malin Bauer istället. Runt tvåtiden, efter att ha druckit ett halvt pint kom jag på att jag varken ätit frukost eller lunch. Det hela resulterade i att jag måste gjort ett ganska ostadigt intryck på Malins kille, Neil Kennedy. Förhoppningsvis tycker han ändå att jag är ganska awesome så att han låter mig bo på deras båt nästa vecka i Cambridge.

Nu ska vi äta veganmiddag innan vi sticker iväg på något slags möte för kvinnorättsaktivister. Det är tydligen sånt man gör när man går på Felicias skola. Ganska spännande och säkert lärorikt. Kanske är det lite orockigt, men lugn, bara lugn, vi ska dricka öl efteråt.

Imorgon ska jag blogga lite från min dator så jag kan visa bilder.

Åh puss!

Åh hej London!

Jag finns, jag lever, jag är i London. Allt är ganska awesome, eller förlåt, jag menar BRILLIANT!


Fly aldrig, för ni behöver inte fäktas!

Vänner! Nu är jag hemma från Antons slottsfest och tar återigen farväl av Stockholm här på mitt trygga sovrumsgolv. Reporna i golvet är lite fler än sist jag var ute på äventyr och väggarna är lite mer solblekta efter ännu en fin sommar. Tänk att det är lite mer än tre månader sedan jag var i Regnland sist. Då när jag kom hem var det varmt och på nätterna var vi trendigt svettiga och lekte Stockholm Boogie. Nu är det mörkt precis hela tiden och på Ica har de redan börjat sälja lussekatter.

Tiden flyger visst så där fasligt fort nu igen och även fast "vi ses någon gång efter jul" känns fruktansvärt avlägset så vet vi alla att jag är tillbaka innan ni ens hinner förstå att jag är borta.

Ta hand om varandra och älska mycket, det är sånt som man får hår på bröstet av!


Lyssna på Last Night of Hogwarts, det är tradition när det är sista kvällen.

Stressenstressenstressen.. äh det är luuugnt!

Sista panikshoppingen är avklarad och jag har sagt farväl till gamlingarna. I stereon snurrar en platta med världens bästa Disneylåtar och på nattduksbordet står ett glas vin, jag är så sjukt bra på stresshantering.

Nu måste jag bara bestmma mig för vad jag ska ha med mig.


Jag tror jag ska ha det här och lite mer. Verkligen spännande färgskala! Sjukt färgglad, eller hur?

Tjenare

Igår var jag och polarna så där töntigt awesome hemma hos Camp Trash. Vi hade en glad faktafylla och tittade på filmerna Filmen G som i Gemenskap och Stockholmsnatt. Sjukt indie och sjukt kultigt. Jag har helt klart bestämt mig för att börja snacka grov, bred, jävlig och dödscool gammal söderstockholmska. Det kommer bli min nya grej. Jättebra att vara arbestlös då eftersom man kan tjata om hur svårt det är att hitta kneg.

Nu åker jag imorgon förresten. Packhysterin börjar..... NU!




Åh jag är jättekär i Robban! Han är så bad och söt! Men egentligen är jag mest kär i Alexander och det är mest för att han spelar Abbe i Madicken och Abbe i Madicken är det närmsta ett verklighetstrogen version av min första kärlek SNusmumricken. Åh Snusmumricken, mitt hjärta klappar fortfarande lika hårt!

Stekaren K!

Min mamma kallade mig precis stekare när jag bad henne skölja ur mitt vinglas jag tidigare druckit vitt ur innan hon fyllde på med rött. Jag sa "det är väl självklart du ska skölja ur glaset, det ska ju för fan fyllas på med 200 kronors-vin". Då kallade hon mig för snobb. Kanske håller rockaren K på att omprofilera sig? Dags att bli stekarsnobben Katarina Windisch-Greitsch Aminoff Gunnerholm och lämna hardcore bruden K.Gun bakom mig?

Näh! Det kan ni fetglömma!


"Mamma, glaset är tomt!" Då blev jag kallad girig alkis.

Jag tror inte min mamma tycker om mig särskilt mycket.

Es war nur ein Traum

Mjöööööp! Jag vill bara sova längre och fortsätta drömma min dröm som var helt underbar och awesome. Den hade allt! Snygga killar, magi, monster, en jättesvår tävling, lite romantik, äventyrsresande och en ½ dl tårar.
Wow vilken dröm, den var som en ascool film med ett grymt soundtrack! Åh, jag vill fortsätta drömma drömmen!


Men vem har tid att drömma när tvättstugan ropar "Askungen"´?

2

Nu blev klockan exakt datumet 12:e November. Exakt den 14:e November börjar det nya Regnlandsäventyret. Förstår ni hur oerhört kort tid det är tills jag åker? Nej, det gör inte jag heller. Det gör jag aldrig.



Du är bara avundsjuk för jag är sjuk i huvudet

Jag har precis haft mitt livs bästa telefonsamtal (eller ja, skypesamtal om man ska vara petig). För första gången på över ett år har jag, Dood, Balin och Elina pratat med varandra tillsammans. Det var helt underbart! Jag har skrattat så mycket att tårarna gjort mig till ett pandafejs, och jag tror fan att jag kommer vakna upp med ett sexpack imorgon (eller i alla fall träningsvärk).

Åh mina tjejer! Jag saknar när vi hängde tillsammans allihopa. Förhoppningsvis kommer vi får göra det snart igen.
Jag ska ju i alla fall träffa Malin på måndag... i London ♥


Bildsökning Kattis på Google.       Bildsökning Dood på Google.

Back to the Gryffindortower!

Nu när syrran är hemflugen från Tyskland är det dags för mig att dra mig tillbaka till mitt riktiga hem. Det känns redan trist att inte vara själv men det vägs upp av den smaskiga middagen som luktar gott i ugnen.
Nu kurrar min mage också. Shit-scheisse, känns som att jag inte ätit på flera dagar (faktiskt bara nästan ofakta).

Nu ska jag titta på svensk skräptv, förmodligen för sista gången innan jul. Vilken tur att det finns sjukt mycket Engelsk skräptv att fylla det eventuella tomrummet med.


Åh jag älskar den här kappan! Det känns som att jag är med i en gammal hollywoodfilm när jag har den på mig.

Kult med Gutti

Gutti är kul, det visste jag redan men idag fick jag en extra påminnelse när han skickade den här till mig:


Säkert bara jag som tycker att det är skitkul.

Whohowhohoho

ÅH NAJ! Jag glömde visst bort att man ska vakna när väckarklockan ringer! Hatar när det händer.

Idag ska jag dra nytta av mina polska rötter och storstäda i Gryffindortornet. Det lär bli svettigt, men det ska gå bra eftersom jag morgonrockar till Sex Pistols.


Meningslösa tankar kring det viktigaste som finns

Jag har ett problem med min systers DVD-spelare. Den är sjukt flashig, ny och verkar väldigt spännande, men egentligen är den skitsämst och fungerar aldrig när man vill.

Jag har kanske haft fem olika DVD-spelare på olika sätt, och de har alla nått sina bästföre datum, gjort mig besviken och låtit mig genomlida allt det där strulet med att lära sig hur den nya spelaren fungerar. Oftast tar det bara några dagar och sedan har man glömt bort hur jobbigt det var att göra sig av med den gamla och hur fantastiskt lätt och underbar den nya är. Allt är bäst tills filmen helt plötsligt hänger sig mitt i när det är som mest spännande, eller så blir den långsam, seg och till slut orkar man bara inte med att ödsla sin tid på en usel DVD-spelare. Film vill man ju njuta av med en gång när man bestämt sig för att se den. Hade man orkat lägga ner mycket tid och väntan kan man lika gärna läsa en bok.
Frustrationen blir enorm, DVD:n får åka till tippen och efter några dagars filmtörstande klappas ivriga händer likt kastanjetter när en ny (oftast säsongstrendig) spelare hittat in i TV-skåpet, med ett löfte om att aldrig svika dig långa regninga höstkvällar när det enda som visas på tv är Paradise Hotel och matlagningsprogrammet med den tjocka barska kvinnan från Danmark.

Nu sitter jag här i den tomma lägenheten. Det regnar, det är mörkt, det är höst och på tv visas australiensiska Cops. Fungerar DVD:n? Nej, klart som fan att den vägrar fungera! Ibland om man har tur sätter den på filmen precis när man ber om det, men oftast får man kämpa i en halvtimme innan man ens får igång den. Stäng av, sätt på, stäng av, sätt på, stäng av strömmen, dra ur kablarna, sätt i kablarna, sätt på, stäng av, sätt på, vänta... ett litet surr...nej det funkar fortfarande inte. Det är så irriterande att jag vill klösa ögonen ur skallen! Efter ett tag lättar trycket och jag ger upp.

Vill ni veta vad som är så fantastiskt med den här DVD:n? När man helt och hållet har gett upp så ger den ifrån sig ett litet "blipp" och filmen snurrar igång som om den senaste timmens maktkamp aldrig ens ägt rum.

Det förbryllar mig.


Jag har aldrig förstått mig på teknik och lär väl aldrig göra det. Antar att det bara är att vänta och se när den här blir helt slut. Än så länge ser jag mest hela struligheten som en utmaning och en prövning av mitt tålamod.

Lame, men jag har game!

La-ti-da, jag tänkte försvinna in till stan en stund innan jag försvinner till halv åtta hos mig hos pappa G. Saffransgryta blir det, låter smaskigt.

Låter jag som en sån där töntig bloggtjej som bara skriver om helt meningslösa saker? Antar att jag är en sådan.


Titta jag ler till och med... TÖNT!

Tassels ♥

Det bästa med att bo i min systers lägenhet är den schyssta inredningen, och då menar jag inte de sjuhundrafemtiotvå buddahfigurerna, jag menar alla schyssta tassels!


That's some awesome tassles! Grr.

Snö, fast ändå inte, men ändå inte regn.

Inget nytt, mer än att snön numera ser ut som slushee, men det visste ni säkert redan.
Idag lyssnar jag på Regina Spektor. Det är det enda rätta när det ligger vitt grejs på marken.


Bitches <3

Världens bästa tjejer + Coyote Ugly + Vin = Glad K.Gun.


Vänta, va? Är det här verkligen en tjejfilm?


Ett tips: gå inte ut!

Jag hade ju tänkt åka in till stan, men efter en helvetespromenad med Attila bestämde jag mig för att sluta trotsa stormen och stänga in mig i värmen istället. Det var ett väldigt klokt beslut för här har jag det ju mörchmysigt tillsammans med ännu mera kaffe och gitarren. Just nu skriver jag en låt om vampyrer och tigrar. Spännande va?


Tisdagsfin med jordgubbsröda läppar. Tänkte att jag lika gärna kunde slå på stort när jag ändå inte ska ut i snökaoset på ett tag.

Ang. att bo själv / mitt ungkarlsliv

Friends!

Om ni har missat det så bor jag hos min syster några dagar (igår, idag och typ imorgon), för att vakta lägenheten/hunden medans hon är i Tüskland. Just nu har jag kommit hem från morgonpromenaden och sagt hej då till kanske Sveriges mysigaste frukostsällskap, och tänker på hur fantastiskt det är att bo själv.
Friheten är oändlig och helt plötsligt känns allt nästan busigt men ändå stört naturligt. För här i "min" lya kan jag göra precis som jag vill. Här är det helt okej att dricka ganska mycket kaffe till frukost för att sedan direkt efter avslutad halvliter, brygga fem koppar till helt åt sig själv. Här kan jag sjunga skithögt i duschen utan att någon blir förbannad och dansa dansa dansa runt i lägenheten utan att skämmas. Här kan jag sitta i soffan med världens mysigaste hund och titta på morgontv i världens skönaste morgonrock och lite för stora trosor utan att någon stövlar in och säger "borde inte du klä på dig nu".

Åh livet! Tack va fint det är! Tack för fina killar, tack för Gomorron Sverige, tack för Turbonegro, tack för Cornelis Vreesvijk, tack för lite ensamhet, tack för stormiga dagar och tack som fan för kaffet!



Och tack för Hannes Nelander, världens sötaste nyhetsankare!

Strikes Like Lightning

Woff! Lunch med The Hellacopters och megagod mannagrynsgröt! Snart väntar långpromenad med hunden, I know, jag är sjukt jävla asasportig!


Jag kommer aldrig tröttna på hur cool jag var i lördags!


Frukost med La Chien och Detektivbyrån

Ca va bloggen! Jag och la Chien sitter i sängen och äter frukost. Han åt en halv mus i fredags och har blivit sjuk så han går mest omkring med snörvlig nos och gråter/ylar.
Idag åker systra mi till landet Tyskland. Kul för henne och bra för mig eftersom jag får crasha hennes lägenhet i några dagar. UNTZ! Nu måste jag bara ner dit och städa *djup suck för orockighet*.



Jag ville lära Attila hur man bloggar, men han ville bara pussas (LAME).
Dagens frukostskiva blir Detektivbyrån – Wermland. Lagom frukostmysigt.

"Det här är dåligt!" "Nej det är kultur!"

Jag har väldigt ont i huvudet, ögonen och kanske inte så otippat; håret.
Överraskningsfesten för Molly blev oerhört lyckad och Molly ja, hon blev jätteöverraskad. Jag har skitmycket asdåliga bilder från igår. Det flesta är asdåliga för mitt hår hängde ner framför kameran och resten är skit för jag var för full för att fatta kamerainställningarna.



















Vänta bara, det kommer fler skräpiga bilder. Fniss, fniss... Rock... etc.

Oroa er inte, jag ska bara däcka!


Nu ska det fan bli fest

Tja, tja bloggen! Har lite brådis så jag hinner inte riktigt skriva så mycket.

Här har ni kvällens dagens i alla fall:




SJUKT JÄVLA ASPUNKIGT!

16:08, dags för frukost?

Senaste inlägget skrevs för fem timmar sedan. Dags att vakna ur min skönhetsslummer, ta mig i rock-kragen och äta en ordentlig frukost, klockan nio ska jag ju vara på fest.


Btw, vaknade av att Stefan spelar Nirvana, sjukt bra start på morgonen/dagen/kvällen.

Brb, måste bara skönhetssova lite.

Senaste blogginlägget skrevs för 6 timmar och 40 (ish) minuter, det betyder att jag fått på tok för lite sömn för att kunna vara i toppform ikväll. Vad gör jag? Tar en kall dusch, två resorb, lite värktabletter och kryper tillbaka ner i sängen.


Sa jag att jag är så bakfull att jag dör? Eller det kanske inte behövs längre, ni vet liksom hur jag fungerar.

Jag förstår fortfarande inte vad EN öl är

Klockan 20.06 hade jag bestämt mig för att jag var på tok för trött/tentaförkyld för att gå ut på stan och röja. Klockan lite senare än så när jag förklarade min situation för fröken Herbalicious sa hon bestämt att hon redan sminkat sig och att jag var tvungen att rocka på stan. Lättövertalad som jag är gick jag med på att ta en söderöl för sakens skull och nu sitter jag här i sängen, halvt avklädd (så där som man blir när man kommer hem full och tycker det är asjobbigt med kläder men inte har tålamod nog att ta av sig knepiga saker som tights och bh) och undrar hur fan klockan kunde bli nästan halv fem.

Svaret är att en öl blev minst hundra. Jag skyller allt på att ölen är för god, hjärtats lustar är för många och att det är vidunderligt sjukt kul att rocka.

Jag är fyllans toffel och märkligheternas älskarinna!


Spex ex.3



Jag måste sluta ta bilder på mig själv framför spegeln... it's gone too far.

Spex ex.2


Spex ex.1

Blev rastlös och spexsugen så jag spexade lite. Resultatet av spexet blev posebilder i olika färgtoner. 



Ang. trevligheter

Efter att ha lämnat in uppsatsen på Universitetet imorse åkte jag till mormor och morfar i Bergshamra. Hos mormor och morfar kan man lyssna på Glenn Miller och äta nybakade wienerbröd, det är skitmysigt och väldigt trevligt. Sedan promenerade jag runt i Vasastan, tänkte på vilken asfin stad vi bor i, åt sushi och hämtade ut trevligt pistagegröna tapeter till farmor.
Hemma hos farmor får man sitta på svindyra antika möbler, dricka cappucino och lyssna på historier om den fantastiska släkten Aminoff och framför allt om den fantastiska kvinnan frierinnan Katarina Aminoff som farmor säger att jag är döpt efter även fast det inte är sant, mamma låter henne bara tro det för att hon ska vara nöjd. Jag bryr mig inte så mycket om vad som är sant eller inte för berättelserna är så spännande, även fast det är sjuhundrafemtioelfte gången jag hör dem. Det är trevligt hos farmor, och det är trevligt med berättelser.

Vilken trevlig dag. Dags för lite smink och en trevlig ölrunda?


Det här är någon annans farmor, inte min, men det är lite den här känslan man får när man är hos henne. När hon öppnar dörren har hon precis fimpat en Marlboro 100's och låtsas som ingenting (hon tror fortfarande att vi inte fattar att hon röker, trots att hon är 92), håret är lagt i snygga lockar och hennes chica outfit skulle få vilken superfashionista som helst att blekna. 

Jag önskar verkligen att jag hade tagit med mig kameran idag, för mormor och morfar var så söta och farmor var så himla fin. Åå, när ska jag lära mig att alla dagar är en bra dag att ta med kameran?


Suget

Ersätter puss&kram-suget med shoppingsuget och snurrar omkring på olika sajter som tvingar mig till att slå mig själv på fingrarna för att inte beställa töntigt dyra (men å så vackra) prylar.

Om några timmar väntar en dödstidig uppgång, men det gör inget, det är ju sista dagen i skolan!


En gammal crush från Bjørg, åh jag vill ha den lika mycket nu som då. Kanske Nordens finaste halsband.


Vi har alla klappande pophjärtan

Nu är tentan klar och jag firar med att skriva en hjärtekrossande indiepopdänga.



Fira ordentligt, fira i hatt!


Snart klar

Jag är fan sämst på att bli klar med den här tentan. Det beror helt och hållet på min favorithobby "stirra ut i tomma intet" och det jobbiga distraktionsmomentet Facebook. Men nu lovar jag att jag nästan är klar. Fattas bara en halv sida och lite schyssta källhänvisningar (blö hatar när man måste använda fakta).


Hittade bilderna på mig från min student, nu minns jag varför jag aldrig skickade ut några tack-kort. Jag grät så mycket att jag såg efterbliven ut. Det här är på fullaste allvar den bästa bilden av de 200 i albumet.

Vännerna skrattade åt mig, de förstod inte varför jag var så ledsen över att ta studenten.

Den här är ju ganska rockig.


Det är okej, ni får skratta åt mig, jag är van.

Disneystart på dagen

När jag sover kan oftast ingenting väcka mig. Inte på det sättet att jag säger "gruff" och drar täcket över huvudet när någon försöker få liv i mig, jag bara hör ingenting, märker ingenting och forsätter sova. Typ som den där aslama sköldpaddan i Bamse. Jag är helt enkelt sämst på att vakna.

Idag däremot så väcktes jag av ett sms.

"Dags att vakna nu"

"Tycker du det? Varför?"

"Strålande sol! Ny dag, nya möjligheter!"

Det var ju verkligen skitfint väder, vilken tur att jag vaknade! Jag tänkte att det är precis som i Törnrosa, fast i min saga blev jag inte kysst av en prins, det räckte med ett fint sms från en bad boy.


GRAAAAAAAAAWR

Okej...jag vet att jag sa att jag skulle plugga tills hjärnan trillade ut men det var innan mamma och syrran kom hem med thaimat och SATC 2. Mys/tjejfaktorn kändes på tok för hög för att jag skulle sitta kvar vid läxböckerna så jag bänkade mig i soffan.
Jag har ingenting att säga om filmen, eftersom jag har raderat de senaste två timmarna ur mitt minne. Det kändes mer värt än det enda andra alternativet självmord. Men trots att jag ligger efter med pluggandet skall jag göra mitt yttersta för att skriva klart tentan ikväll. Jag börjar försöket med två red bull och en hjärtklappning som skulle skickat vem som helst över 60 rakt in på sjukan (jag är pinsamt känslig för koffein). 

Gif Created on Make A Gif
Gör er redo för (trumvirvel).....PLUGGMONSTRET!


Mellispaus med Broccoli-Johan

Tar en snabb mellispaus och hoppas på att smartheten kickar in efter lite kaffe. Tentan måste bli klar ikväll! Annars blir jag fan besviken på mig själv. Nu återladdar jag batterierna och låter Broccoli-Johan, Käppalas finaste katt, muntra upp mig. GO K!


Tack för att du finns Broccoli-Johan.

11

Det är elva dagar kvar tills jag åker till London. Åh, jag längtar så mycket att jag nästan självdör!
Jag tror nästan att jag har bestämt mig för att skriva klart den här förgrymmade tentan idag så att jag kan skita i skolan fullständigt och bara ägna mig åt att tänka på hur kul det ska bli att åka iväg.


Petit-déjeuner avec Piaf

Igår natt ville jag mest av allt städa ur min garderob, så jag gjorde det. Idag vill jag inget hellre än att åka till Paris och promenera längs med Seine med en flaska vin i handen. Eftersom det blev så bra i garderoben tänkte jag att en snabbis till Paris måste bli en hit. Eller hur?

Nu äter jag frukost med Piaf och funderar på hur jag kan ta mig till Paris så fort som möjligt.


Rensa och centrera

Kan inte sova i vanlig ordning för mitt rum är i vanlig oordning. Av någon dum anledning fick jag för mig att jag kanske skulle dö på momangen om jag inte rensade ur och organiserade min garderob. Så jag gjorde det.
Nu hänger alla kläder snyggt på varsin galje (inte femtusen klänningar, en ullkofta och två jackor på samma, som jag brukar ha det) och så gott som det går har jag sorterat efter färg (dvs allt svart hänger bredvid varandra). Vid dörren till mitt rum ligger en ful kulle av kläder jag äntligen bestämt mig för att jag aldrig kommer sätta på mig inom en snar framtid och inte har tillräckligt högt affektionsvärde för att få mysa kvar i hörnet av någon överfull låda (som till exempel mina linnebyxor från sjuan får göra).

På något sätt är dödsångesten lite botad. Jag känner mig i alla fall mycket lugnare av att jag nu kan lura mig själv till att tro att alla kommande klädkriser är som bortblåsta eftersom jag slängt halva garderoben och har en överblick över det jag har (som om färre kläder ger fler möjligheter och garderobsöverblick kan utrota åh-nej-mina-lår-är-så-feta-dagar).

Jag är ett offer för amerikansk zen-bullshit.


What Hogwarts professor are you?

Lupin

You are often misjudged for your appearance, but there is more to you than meets the eye. You have a kind heart and would not harm a Wrackspurt. You firmly believe in everything good, and when it comes to teaching your students, you use a kind and caring approach. You are adept in your subject matter, and willing to help those who want to learn.

Fett rockigt!

Snygg, klok, sund och allmänt fantastisk!

Vinet värmer kroppen tillsammans med mina duntofflor och här på matsalsmattan ligger jag under bordet och återupptäcker min kärlek till de skumma erotiska noveller jag hittade för några veckor sedan. Hemtentan är ett morgondagens bekymmer, ikväll finns bara jag och mattan. Helt plötsligt känns kvällen fantastisk och förvånadsvärt lugn. För bara en halvtimme sedan var jag ett dömt vrak, nu är jag en munter jolle på en blank småländsk sjö. Stackars er män (ni som inte är skitstövlar) som måste leva med oss neurotiska kvinnor.

Det måste vara en jävla bergochdalbana.


Nu ska jag titta på den här bilden i tillräckligt länge för att tro att det är så jag ser ut just nu och totalignorera faktumet att jag inte tvättat håret sen i söndags och har grötfläckar på min tröja.

Jag är så fantastiskt jävla klok och sund.


Sprit(t språngande galen)

Det enda jag vill göra just nu är att fokusera på min hemtenta så jag kan tillbringa resten av veckan åt aktiviteten kul, men det är sjukt svårt när jag har ont i magen, telefonen ringer hela tiden och mamma tjatar om krukor eller tanter. Det hjälper heller inte att hunden springer omkring med en pipleksak som låter ungefär som 10 000 döende spädbarn. GÖH! Atombomba det här stället nu!

Det finns bara en lösning. Ta till flaskan! Så gör alla stora skribenter. De super fram kreativiteten och lagom i tid till fyllans första uppkastning kommer ett glatt gäng vackert skrivna sidor av högsta kvalitet. Lätt att vinna! 


Hatar tentadöden.


K tar stryk av tentan, Fight Club style.

Tittar på Fight Club...igen. Kände att jag var lite för emotionellt instabil igår för att ta till mig filmen ur en kritisk och analytiskt synvinkel. Nu ger jag det ett nytt försök med ett gäng trötta teoretiker på axlarna som förhoppningsvis skall vakna upp och slänga ur sig schyssta idéer till min hemskrivning.
För tillfället verkar Birminghamteoretikerna vara mest på hugget, vi får se om Frankfurtskolan tar fram knytnävarna och börjar bråka. Det vore kul. Då får jag nog ett A på tentan.


Om du inte har sett Fight Club kan du alltid se 30 sekundersversionen med kaniner. Den är också toppen/lärorik.

Frukost med Jens

Tja, tja! Dricker morgonté med Jens Lekman och tittar på bilderna från gårdagens sportpromenad med hunden (katten) Attila. Hoppas på lika fint väder idag igen så kanske det blir ut i skogen och samla kastanjer efter tentaplugget.







Jag är snäll, på riktigt!

...alltid när jag gör något snällt så säger alla "men å va snäll du är" på ett sjukt förvånat sätt. Som om jag aldrig någonsin i hela mitt liv gjort något snällt. Nu undrar jag då såklart: är jag en elak människa?
Jag har aldrig sett mig själv som en elak människa, kanske ibland dålig eller otillräcklig, men aldrig elak. Nu helt plötsligt inser jag att alla andra anser att jag är elak. En mean girl, en Franco, en Sauron, en spädbarnsmörderska, en Kissie... Varför? Varför tycker ni att jag är så elak? Jag är ju den hopplöse optimisten (host), den okrossbara humoristen (host) och nästan moder Theresa själv (HOST).

Dude... don't be hatin'! Jag är faktiskt väldigt gullig/mysig och framför allt lojal/givmild.


Be a friend!

Måndagsberusad,Monday drunkness,Montag Betrunken

I natt kommer vara en sån där natt när jag vaknar runt tre/halv fyra av att min fylleandedräkt kväver mig. Jag känner det på mig. Kanske är det för att jag stinker [email protected] eller för att jag bara är jävligt full.

Det var trevligt att träffa vänner och vad är en måndag utan en gedigen vardagsberusning?


Den här skickade jag till Molly någon gång i natt när det var precis i början på hennes födelsedag och jag var som vanligt helt vaken med alldeles för mycket saker i skallen.

Lättare att vinna

Tja, tja bloggen!
Har tentapluggat hela eftermiddagen, dvs sett Fight Club. Lätt att vinna! Nu måste jag bara läsa 2569 sidor ur en fucking jävla bok och skriva en nedrans uppsats, men det är inga problem, det fixar jag imorgon.
Nu ska jag istället till det trendiga haket Tre Kvastar och fira Mollys födelsedag. LÄTTARE ATT VINNA!


Mamma Å





Fin mamma va? Nu ska jag ut och sporta med hunden!

Drake, bara för att morgonen blir lite bättre så.

Dagen börjar med dimma och Nick Drake. Det känns som att det är läge för te och toast (en ursäkt till att ligga kvar i sängen en timme till) innan jag tar tag i hemtentan.


RSS 2.0