#10


Det finns inget pinsamt med att tycka att Nalle Puh sätter kniven i hjärtat. Why? BECAUSE I SAY SO!

I väntan på internet...

...glöm inte att jag twittrar!

http://twitter.com/#!/mitthogwartsliv


20:43

Jag dricker Peroni och tittar på The Office. Henrik ligger i sängen och tittar på Turtles. Felicia jobbar och när hon kommer hem ska jag mata henne med butternutsquash/curry-soppa.

Hello onsdag kväll, I'm fine how are you?


Första, andra, tredje- såld!

Förlåt, jag vill inte gå händelserna i förväg, jag har trots allt bara gått i skolan mindre än en vecka, men det här är verkligen så jävla kul! Även fast jag säkert kommer klaga oändligt över jobbiga läxor, musikteori jag inte förstår, skrivkramp, ångest, etc. så är det här den roligaste utbildningen jag kan föreställa mig. Om jag hade en lista över vilken skola jag helst vill gå på i hela världen skulle den se ut så här:

1. Hogwarts
2. X-Mansion (Xavier school for gifted youngsters)
3. The Institute of Contemporary Music Performance

Jag väntar fortfarande på mitt hogwartsbrev och eftersom jag inte är en mutant känns det ganska otroligt att jag skulle bli antagen till X-mansion, men som tur är har jag kommit in på the Institute.

Mitt mål är att bli bäst, för jag lever faktiskt drömmen.


#9Getbud

Klockan är 13.20 och jag gör en budget. Jag hade en budget innan jag åkte från Sverige, men det är svårt att riktigt veta vad allt kostar innan man installerat sig ordentligt och vet vad man har för alternativ.
Det är inte kul att veta exakt hur mycket jag får spendera om dagen utan att bli pank, men tyvärr är det nödvändigt. Jag vill ju helst ha kvar en del av mina CSN-pengar i december när det börjar bli kallt och gasräkningen blir svindyr.
Visserligen känns ett kallt december ganska avlägset just idag när jag sitter på balkongen där det är 25 grader varmt och solen bränner på benen, men så fort högtrycket försvinner kommer regnmånaderna och den fuktiga kylan.

Ja barn, det är inte roligt att vara vuxen och inse att man inte alltid har råd med ett pint efter skolan (även fast det nästan är gratis här).  Det bästa vore om jag skaffade ett extrajobb, men jag vågar inte riktigt göra det förrän jag har kommit in i skolrutinerna. Just nu ser det ut som att det kommer bli väldigt mycket jobb med skolan och jag vill fokusera på plugget och göra det mesta av mitt år. Jag är ju här för att bli superstar, inte kröka.

Är det någon som har några sköna tips på hur man bäst sparar in på onödiga kostnader? Dela med er!


Nu ska jag ta en snabb Office-paus, sen ska jag fortsätta plugga.


Tisdag, nya söndag?

Vet ni vad som händer på lördag? På lördag ska jag vara med i en musikvideo som vår kompis Lisa ska göra. Det är jag och en annan tjej som ska spela och vi ska typ mest springa omkring på Hampsted Heath och rulla runt i gräset. Det kommer bli hyperkul! Jag tänkte ta med mig kameran och försöka ta lite backstage-bilder.

Nu spelar de Kate Bush på Breakfast Club. ÄLSKAR DET HÄR STÄLLET! Vem det än är som gör spellistorna måste vara min musikaliska själsfrände.

Nu ska jag ta en promenad längs kanalen och ha det skönt i vädret (det är 20 grader och sol här). Det känns som söndag mitt i veckan.

PUSS!


Åt dagens soppa som var gjorde på grillad paprika och tomater. HELVETE VA GOD DEN VAR! Särskilt med det goda lantbrödet som serverades vid sidan av. Breakfast Club må vara hypat, men de har verkligen förtjänat sitt goda rykte.


UGG! Jag gillar plugg!

Att inte ha bredband börjar verkligen gå mig på nerverna. Nu är jag tillbaka på Breakfast Club för jag kan inte hålla mig från att berätta vad som händer.

Igår hade jag första riktiga dagen i skolan. Den började klockan 09.00 med Music Business, följt av Melody, Theory & Harmony, Solo Stage Skills, Showcase Workshop och dagen avslutades klockan 19.00 efter en lektion i Transcribing. Det var minst sagt en utömmande dag och när jag crashlandade på min säng snurrade huvudet av all information jag försökt suga åt mig. Om lektionerna fortsätter i det här tempot kommer jag vara värsta proffset innan jul.

Tisdagar och onsdagar är jag ledig från skolan. Ledig är väl fel ord, det är snarare två föreberedelsedagar då jag ska öva, göra läxor och skriva låtar. Torsdagar och Fredagar har jag lektioner i Lyrics, Structure Style & Content, History of Songwriting, Solo Writing, Voice Tech, Keys, Studio Demo, Guitar och Production. Solo Writing hålls av Sophie Daniels, aka Professor McGonagall, för den kursen förväntas vi skriva minst två låtar  i veckan och jag tror att vi sammanlagt förväntast skriva runt fyra låtar i veckan. Två lediga dagar känns alltså ganska viktiga för att hinna med allt arbete som skall göras utanför skolan.

Hur mår ni där hemma? Jag ska bli bättre på att blogga så fort jag får internet i lägenheten.


Nyss spelade de Common People nu spelar de Beatles. Det gör mig lyckligare än lyckligast.


Fredag PM-AM

Nu klockan 00:28 denna söndag jobbar jag fortfarande på att bli av med min marathonbakfylla jag lidit av efter fredagens pub crawl i Camden. En pub crawl innebär att man på en kväll går till så många krogar som möjligt och dricker så mycket som möjligt. Vi började i ett karaokerum med strippstång på the Proud, fortsatte till metalbaren Hobgoblin, därefter till någon annanstans och sen till några ställen till (?). Nje, efter Hobgoblin började mitt omdömme bli lite svajigt. "Redan efter två pubar?" tänker ni, men grejen är att jag och svensken Martin bestämde oss för att det inte gick att sjunga karaoke utan att vara packade, så tequila, tequila och ett gäng öl på en timme blev en saftig grund för vad som skulle komma att bli världens festligaste kväll. Jag menar alla kvällar som börjar med Total Eclipse of The Heart och tequila måste vara bäst.

Jag vet inte när men hela packet hamnade på en klubb där metalkillar inte förstod hur man dansar och alla Institute-elever verkade tävla i fullast vinner. Tillsammans med två svenskar, en amerikan, en skotte och en britt avlägsnade jag mig från den angivna pubrundan och vi hittade en cool bar där vi kunde gömma oss i ett hörn, dansa till Bruce Springsteen och dricka Jack & Coke.

Utslängda vid stängning hindrade oss inte att fortsätta kvällen. Vi fortsatte på efterfest hos britten och jenkaren där vi lyssnade på Kate Bush, drack öl och jammade.

Strax efter sex på morgonen slöt jag mina tunga ögonlock på en på tok för kort soffa men med ett varmt täcke och en stor kudde. Vid sju vaknade jag panikslagen, fortfarande lite full, och förstod verkligen inte var jag befann mig. Några timmar senare väckte min klasskompis mig med en kopp te och tills jag hade samlat tillräckligt med kraft för att resa mig ur soffan hängde vi där, pratade om TMNT, Pang i bygget och drog några enstaka fräckisar.

Making friends everyone! Making friends!

Om ni nu ursäktar mig skall jag återgå till mitt odrägliga bakisbeteende och gnälla lite på Felicia (tidigare idag: "Felicia jag börjar gråta om du inte ger mig paj" (vi har ingen paj) ), eller kanske bara sova. Åh sova. Ja! Sova!


Fredag AM-PM

Skolan började halv elva med ett välkomnande från Sophie Daniels vår programledare och lärare. Hon har jobbat som låtskrivare åt många stora skivbolag, bland annat Simon Cowells, och verkar ha stenkoll på precis allt. Hon ser sjukt söt och snäll ut men hon är också otroligt skräckinjagande. Vet ni vad jag menar när jag säger att hon är en sån där lärare som man inte vill göra besviken? The Institutes alldeles egna professor McGonagall.
Till allas förfäran berättade hon att vi skulle uppträda med varsin låt på eftermiddagen inför hela klassen och efter en veckas festande och utan sitt egna instrument är inte det helt lätt.

Jag var paniknervös hela lunchen, svor som en galning och klagade ändlöst över hur orimligt det var att vi var tvungna att spela (jag vet, jag är orimlig, det är ju en musikskola). När den fruktade eftermiddagen väl närmade sig var klassen mer lik en hög asplöv än rockiga rockers.

Jesus vad mina händer darrade men OH LORD va kul det var! Alla var helt olika och jättecoola på sitt eget sätt. Vi fick höra folk, grunge, rock, pop, Xfactor-pop, punk, country och genrer jag inte vet vad de heter men som ger en gåshud över hela kroppen. Det blir verkligen en spännande blanding musik när ålderspannet är mellan 16 och 47 med personer som kommer från hela världen.

Nu är jag så jävla taggad på att börja skolan! FY FAN VA KUL DET HÄR SKA BLI! 


Hunkiga songwriting-läraren Jonathan satt längst bak i rummet och antecknade när alla uppträdde. Jag dog hunkdöden och crushdöden. Han är verkligen supersnygg och jag har redan undrat hur våra barn ska se ut.

Torsdag

GUYS GUYS GUYS! Det är lugnt, jag lever! Shit, shit, shit jag har så mycket roligt att berätta men jag vet inte var jag ska börja. Hmm... vi provar kronologisk ordning och ser om mitt trötta huvud kan hålla sig till den planen.

I torsdags var det registreringsdag på skolan och jag fick träffa hela min klass för första gången. Totalt är vi 24 elever på det här programmet och det är en salig blandning nationaliteter, åldrar och personligheter. Det finns två svenskar till i klassen, en från Västervik och en från Helsingborg. Båda två är toppen och jag tror vi kommer bli supertajta kompisar. Vi tre plus min nyfunna Joan Jett-vän spenderade hela inskrivningsdagen tillsammans och hängde i den jättefina parken som ligger precis runt hörnet från skolan. I parken har de en stor gräsmatta, höga träd, en trädgård och ett utomhusgym. Utomhusgymmet var det knäppaste jag sätt. Crosscountrymaskiner, träningscyklar, tai chi-diskar, biceps... någonting, jag vet inte.. jag är inte på gym sådär skitofta så jag vet inte vad allt heter, men poängen är att det var ett stort gym, mitt ute i parken och man kunde träna precis hur mycket man ville helt gratis. Vi ville gymma i max tre minuter, så det gjorde vi.

Skoldagen var lång och ganska tråkig eftersom den mest innebar att vi lyssnade på tråkiga gubbar som sa "om det brinner, snälla dö inte... om någon blöder är det bra om ni säger till.. om någon slutar andas är det bättre om ni inte säger till och ringer SOS istället", men det var kul att träffa lite fler människor och få någon slags uppfattning om vilka som går i klassen.

På kvällen var det elevspelning på The Good Ship i Kilburn och jag såg tre tuffa typiskt brittiska indierock-band innan jag bestämde mig för att åka hem och sluta ögonen för dagen.

Torsdag- cool dag. Vänta bara tills ni får höra om fredag.Jag, första dagen i skolan.

Efter ett väldigt långt sommarlov med extra mycket HP-läsning är det ganska svårt att skilja på vilken värld som är vilken när man börjar skolan igen.


Saker att smaska på #2Hell yeah I wanna smush! Gargh, Tom Felton! Wouldn't mind if you Slytherin.

Jag kom nyss hem från puben. Det var ganska kul och mitt lag var inte bäst, men vi var skönast. Nu ska jag sova gott och hoppas att jag kommer i tid till skolan imorgon bitti.

PEPPEN!

Till Linda, bloggens peppigaste läsare!

Hej Linda, eftersom du aldrig lämnar någon mailadress när du kommenterar tänkte jag skriva ett inlägg till dig istället för att skicka ett meddelande.

1. Tack för att du läser och kommenterar! Det är jättekul att veta vilka som läser min blogg.

2. Gud va kul att du ska åka till London på semester! Säg till om du vill ha lite tips på vad du borde se och göra när du är här.

3. Du undrade hur många besökare jag har och jag måste säga att antalet läsare på bloggen varierar ganska mycket. När jag inte uppdaterar särskilt ofta brukar jag ha mellan 30 och 70 unika läsare (och ungefär dubbelt så många sidvisningar) per dag och när jag uppdaterar ofta brukar cirka 70-120 unika läsare besöka bloggen (och ungefär dubbelt så många sidvisningar).

Jag brukar tänka att det bara är mina kompisar som läser bloggen men jag har nog inte 120 kompisar som bryr sig om vad jag gör hela tiden alltså måste det finnas en skön grupp främlingar någonstans som tycker att det är kul att läsa vad jag har för mig. Det vore jättekul om fler läsare jag inte känner skulle kommentera, kanske skicka en liten hälsning eller berätta något kul som hände igår.
Vill ni inte skriva i kommentarfältet kan ni alltid maila till katarina.gunnerholm@hotmail.com.

Don't be a stranger!


Nu ska jag måla på mitt ansikte igen och bege mig till Kilburn för kvällens pubquiz.
Tack igen Linda för att du läser. Det är kul/fett.

Uppdatering från rockens näste

WOHO! Det gick jättebra igår! Bortsett från att jag trillade lite på vägen hem och att jag råkade citera Sagan om Ringen (Felicias tips på hur jag skulle kunna träffa nya människor "just be yourself and try not to talk so much about LOTR and Harry Potter) så klarade jag hela kvällen alldeles utmärkt utan några större missöden.

Lärarkonserten var brilliant och jag har fått en liten grupp nya kompisar! En trummis, två gitarrister, två sångare och en skitcool tjej som ska gå samma program som mig. Hon hade gått gitarrlinjen ett år innan men bestämde sig för att hon ville prova songwriting. Hon var jätteschysst och typ lika cool som Joan Jett. Vi ska alla gå tillsammans på ett "pub quiz" skolan arrangerar ikväll.

Lärarna var verkligen helt fantastiska. De var karismatiska artister med otroliga skills och jag känner mig sjukt peppad inför skolstarten. Mest peppad är jag nog på den sanslöst supersnygga songwritinglärarens lektioner. GOD DAMN VILKEN PUDDING! Jag tvärdog struck-by-hunk-döden under hans framträdande och när jag fick reda på att han ska vara min lärare dog jag några gånger till.

Hörni! Det här kommer ju verkligen bli hur kul som helst!


Mitt nya mantra. Btw, min ipod och mina nya hörlurar är fett kära. Det är som om de tillsammans gör små barn som föds i mina öron. Det är heavenly. Nu går jag omkring i lägenheten med lurarna på och lyssnar på Modest Mouse.

CH-CH-CH-CH-CHANGES!

Jag lovar att jag inte överdriver när jag säger att jag kissat tre gånger den senaste kvarten. Det är varken kul eller spännande, men det är sant. Jag är pissnervös och mina kinder börjar bli röda av alla nerver.

Nu lyssnar jag på David Bowie och tänker att Changes är en bra låt att peppa med när jag ska börja ett nytt liv.

Fett.

Hej då nu åker jag på fest!


Toodeley!

Nervös? Nej! Jag bara går fram och tillbaka i rummet för att det är kul.

Festpeppen har redan börjat i mitt chateu! Om bara tre timmar åker jag iväg på mitt första Institute-kalas, en lärarkonsert i Camden. I min mage håller ungefär en miljon fjärilar på att kläckas och ur mitt iTunes-bibliotek spelas den allra rockigaste musiken. Håret är tvättat, naglarna är svartmålade och kläderna för kvällen hänger prydligt på min sovrumsdörr.

Jävlar vad jag är nervös. Jag måste nog ta en grogg innan jag åker, för nervernas skull alltså.


Bildsökning Jävlar i helvete jag är så jävla nervös på Google. Kul att det kom upp en bild på mig själv. Jag misstänker att den här är från ett blogginlägg om nerver inför resan till Berlin jag och tjejerna gjorde våren 2010.

Lite fattigare, mycket rockigare.

Jag var precis nere på vår lokala HMV-affär och köpte mig ett par nya hörlurar. Jag var där i över 40 minuter och provade olika modeller, märken, prisklasser och färger. Stackars killen som hjälpte mig fick springa ner på lagret säkert sju gånger för att hitta något som passade. Jag har verkligen inte råd med den här typen av inköp men Londons tunnelbana är så högljudd att det behövs bra hörlurar för att ens kunna höra musiken.

Det slutade med att jag kom ut från affären med ett par überbra JVC-hörlurar för en månads matbudget.

Jag tänkte att det ändå måste vara sjukt värt. Jag får mata mig med fet musik istället för mat. Kanske århundradets rockigaste diet.


JVC Carbon Diaphragm för 40 pund plus en försäkring för 4 pund. Egentligen inte alls särskilt dyrt, speciellt inte när försäkringen lovar ett nytt par även om de går sönder pga något så dumt som att sätta sig på dem.

Min dröm är att kunna köpa ett par hörlurar från Dr. Dre-kollektionen. Jävlar vilket bra ljud det var i dem! Det var som sex för öronen. Tips för alla som vill köpa skitdyra presenter till mig.

Saker att smaska på #1


Yes! Jag är uppe efter midnatt helt utan anledning och kan inte sova. Nu känns det verkligen som hemma här.

ÄLSKAR DEN HÄR LÄGENHETEN!


Fast i tänker-på-kärleken-träsket

Ikväll lagade jag svampcanneloni till middag och vi har druckit billigt rödvin på balkongen. Den senaste timmen har jag legat i badet tillsammans med fransk kärleksmusik och Iron & Wine. Nu är jag ren, väldigt mjuk och lite mör i huvudet efter all varm ånga och alla känslosvängar.

Pga fina gitarrplock i kombination med ljuva stämmor och rivande texter började jag tänka lite på det där med kärleken (som om jag inte tänker på det ungefär varenda minut av mitt varande). Jag tänkte "ack att få känna alla ljuva smärtor kärleken har att erbjuda" men ångrade mig ungefär två sekunder senare när jag kom på hur svårt det är att dejta. Kär och tillsammans blir man ju inte om man går ut för att spana efter potentiella livskärlekar och heartbreaks, det är ju fakta. Lättare blir det inte heller när halva världen (läs: farmor, några kompisar och jag själv) frågar redan efter knappt två veckor i det nya landet om jag träffat någon hunk. Hunkar i all ära, men jag vill träffa personen som lämnar lika stora spår i hjärtat som Total Eclipse of the Heart. Någon som vet hur jag vill ha mina ägg och som vet att jag aldrig klipper naglarna på söndagar. Någon som tycker om mig även fast jag är knäpp och som älskar mina spellistor precis lika mycket som jag. Sen om personen i fråga råkar vara en hunk (typ Tom Felton eller Colin Firth för 20 år sedan) är det inget jag kommer klaga över. Är det för mycket att kräva av varenda gullis jag råkar spänna ögonen i?

Jag vet att kärlek är svårt, men det vore skönt om jag kunde trilla över ett knippe kärlek ganska snart och sen får det vara hur knepigt det behöver vara, för slåss för kärleken; det gör jag gärna.

Ett till problem bara! Alla killar (helt utan undantag) är odrägliga hjärtekrossare. När man är med dem så är det liksom;Men sen när de är med sina kompisar är det:


Dejtingträsket känns liksom dömt att misslyckas innan jag ens börjat. Galen ensam tant med massa katter och töntigt mycket hattar? Ja tack.


Autumn rolling in

Även fast det är nästan tjugo grader varmt känns det att höstvindarna börjar dra in över London. Jag och Felicious har ätit tofu-lunch och ska snart ut på promenad i det sköna vädret.

Det är lugnet före stormen. Imorgon börjar det riktiga äventyret.


Felicia tar en powernap medans jag försöker skapa en ny header. Jag lägger upp förslagen sen.


Jag lovar att det inte bara var mitt fel

OHMAGAAAAAD! Bloggen har inte andats på en hel vecka!?!?!?!?!?!?! Hur kan den ens fortfarande vara vid liv?

Okej, nog med drama nu, alla visste att ett enormt blogghopp var tvungen att ske någon gång under min vistelse här. Mest skyller jag på att vi fortfarande är bredbandslösa i vårat chateu, men jag har också varit sjuk och inte orkat masa iväg till ett café med internetuppkoppling. Egentligen har ni inte missat skitmycket. Jag har mest lagat mat, ätit mat, druckit öl och sovit. I fredags kom mamma och Stefan hit på besök och vi har spenderat helgen åt lite storstadsshopping, en miljon restaurangbesök och en hel del öldrickande (summering av veckan; jag har köpt en hatt och gått upp två kilo). Imorgon bitti far de hem till Sverige och jag kan börja fokusera på allt som är viktigt. Det vill säga välja ut outfits till första veckan på skolan.

På tisdag har jag mitt första insparksevent, en lärarkonsert i Camden, och jag förväntar mig inget annat än att det kommer vara skitcoolt. Just nu är jag ensam hemma i mitt rum och försöker inte tänka så mycket mer på skolstarten (pga supertaskiga nerver), istället kan jag berätta lite om hur jag bor.

Viktigast att veta om mitt boende är att jag bor i Londons absolut finaste område, Angel/Islington. Det är rent, vackert och är proppfullt av mysiga barer och restauranger. Vi bor på översta våningen i ett trevåningshus och på vår dörr står det "5", för vi bor i husets femte lägenhet.

I vårt hus finns en granne som sjunger opera varje morgon klockan nio och utanför mitt fönster växer två sorters körsbärsträd. I fönstret mittemot sitter alltid en liten hund och spanar ut över gatan och allt som händer där. Vi kallar honom Rufus och jag gillar att tänka att vi är kompisar.

I mitt rum finns en säng, en liten vagn, en fotölj, ett litet bord och en väldigt stor garderob. I garderoben bor alla mina kläder i färgskala från svart till beige med undantag för en röd kappa, en blå klänning och en vit tyllhistoria. På väggarna hänger tre hattar, tre halsband, en bild från barndommen, en reklamflyer från en klubb och en fotoremsa från en väldigt berusad kväll i en fotoautomat någonstans i Berlin.

I Henriks rum finns blå färger, en världskarta och en Bob Hund-affisch (som är blå). I Felicias rum finns lila färger, två apkuddar och en orkidé (som är lila). Köket är litet, men har en bra spis och en fräck affisch där det står "we can do it" och i badrummet finns fina handdukar, en jättestor spegel och en Where's Waldo-bok att leka med när det är läge att vara inne på toaletten lite extra länge.

Jag har bott i lägenheten i nästan två veckor och jag känner mig väldigt hemma. Kom hit vettja! Så får du se den själv!


Förresten vore det kul om alla kommenterade lite mer. Jag blir nämligen så himla glad då och det är verkligen jättekul att vara glad. TIPS!


En vecka, one week, eine Woche.

Nu när jag skriver det här har det redan hunnit bli tisdag i Sverige och tisdag betyder att jag varit i London i en vecka. På en vecka har jag hunnit skapa mig ett nytt hem, hittat nya kompisar, "blivit" "hiphopare" (läs lyssnat på Frank Ocean och Lauryn Hill), lagat soppa fyra gånger och sovit gott precis varenda natt. Än så länge går allt bra med andra ord och det enda som egentligen är kvar på att-göra-listan är; fixa bredband, köpa matta, börja skolan och kanske köpa en krukväxt eller två. Inte så mycket, det borde jag klara av i ett nafs. Förutom det där med skolan. Jag ville liksom rusa förbi den när jag tänkte listan i huvudet för det känns så läskigt och stort.

Nästa vecka börjar jag alltså på rockskola med inriktning kul/ball och jag har nog aldrig varit räddare än nu för jag har börjat inse att det faktiskt blir av. Visst finns det inget läskigare än när ens drömmar går i uppfyllelse?
Nu har jag inget att gömma mig bakom, inget att skylla på och jag måste förstå att det kommer vara lika mycket himmel som helvete att ta mig till slutet av rocktunneln. Som det första budordet i rockbibeln säger "It's a long way to the top if you want to rock n roll" och rocknrolla vill jag ju mer än allt annat i hela världen.

Jag måste jobba hårt, vara stenhård och tro mithrilhårt på mig själv. De andra eleverna kommer äta mig till frukost om jag fegar ur och inte vågar satsa. Från och med nästa vecka äter jag bara rocks, falcon eggs and protein shakes till mellis och i skallen ska jag bara tänka "Born to Run".

Kemun världen, ta mig om du kan!
BTW

Trodde jag såg Robert Pattinson idag på marknaden, jag blev som förstenad och mitt hjärta stannade i typ fem sekunder innan jag insåg att det bara var någon jävla dude som var lik honom men inte alls lika snygg.

Verkligen typiskt, men kanske tur. Hade det varit Pobert Rattinson hade jag säkert flippat ur och skrivit nästa blogginlägg från finkan pga våldtäksförsök.


London you make my heart race

Åh jag längtar tills vi skaffat internet i lägenheten så jag kan tokblogga om allt som händer, visa alla bilder och hänga med i vad som händer på Twitter (liksom jag undrar precis heeeeeela tiden).

Idag har vi varit på Sunday Up Market på Brick Lane och jag har spenderat pengar jag inte har på saker som jag nästan inte behöver.

Sak jag nästan inte behöver nr 1: En brun moccaväska som jag enbart köpte för att jag blev kompis med tjejerna som sålde den. Den var helt klart onödig men samtidigt är det helt klart värt att punga ut ynka fyra pund för att få en schysst handväska med två nya kompisar på köpet.

Sak jag nästan inte behöver nr 2: Pennor för 7 pund. Jag behöver en penna, men en vanlig människa hade kanske köpt en penna för typ en spänn och varit nöjd. Fast egentligen var pennorna sjukt värda med tanke på att jag fick tre för sju istället för att köpa en för 16 pund som jag ville först. Felicia: "STEP AWAY FROM THE PEN".

Sak jag nästan inte behöver nr 3: En affisch med en hjort som hade örnvingar och en prostituerad kvinnas ben. Jag menar... hur ofta hittar man en hjort/örn/hor-hybrid på bild? Ganska sällan faktiskt. Den är fin över min säng nu.

Nästa helg ska jag dit igen och skaffa feather-extensions. Säg det med mig barn: ROCKIGT!So SoHo?

Kemun! Jag och Felicia peppar med danshits och rödvin, för ikväll ska vi ha gaykväll i SoHo.


We make London sexy.

Hippetyhopp hopp hopp?

The Breakfast Club igen. Det känns dumt att gå någon annanstans när det här stället har allt; gott kaffe, bra musik, trevlig/snygg personal, gratis WiFi och toppenläge. Idag spelar de Bon Iver och Beethoven (fett).

Igår firade vi Felicias 21:a födelsedag med middag, vin och trevliga vänner hemma i vår lägenhet. Efteråt gick jag, Johanna, Henrik och Nomeli på... wait for it.... wait for it.... wait for it...

HIPHOP-KARAOKE!

Vi hann tyvärr bara se sista halvtimmen, men det var jävligt superfett och när sista uppträdandet var slut dansade vi sjukt mycket (för att vara jag). Jag var som vanligt väldigt obekväm med mitt dansande, särskilt eftersom vi stod i vita hörnan av klubben och skiljde oss därför ganska rejält från mängden, men jag fegade inte ur, jag körde på så gott jag kunde och när det var dags att ta nattbussen hem var jag helt genomsvettig.

KUL FÖRSTA UTEKVÄLL!

Ikväll ska vi, som Henrik sa, "dricka sprit". Det ska bli spännande.


Jag på dansgolvet igår.

Rih-tard-eud

Felicia bodde under större delen av sin uppväxt i USA och i Sverige har hon alltid gått i engelska skolor, när vi var elva började vi därför prata engeleska med varandra. 1) för att hon var bekvämare med engelska än svenska och 2) för att det var nyttigt för mig att öva. Med Felicia som min privata coach och överkonsumerande av amerikanska tv-serier formades därför mitt engelska uttal till en relativt bred amerikanska.

När jag sedan började jobba i England började jag prata tillgjord brittiska så fort jag landade i Liverpool, det gick liksom inte att prata amerikanska när alla andra lät som Harry Potter, Hugh Grant och Emma Thompson. Vem vill låta som en North Carolina hillbilly när man kan sväva på orden som Jane Eyre eller låta sexig som James Bond. Men, MEN! Jag har aldrig slutat med jenkartugget när jag varit med Felicia.

Nu när vi är här tillsammans är jag hyperförvirrad över hur jag ska prata. Allt jag säger låter efterblivet och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Nu när jag är ute på stan själv smygpratar jag liksom brittiska med människor (jag vill ju inte känna mig som en turist, jag tillhör ju fucking lokalbefolkningen) men jag skulle aldrig våga göra det inför Felicia, hon skulle hänga mig i mina egna tarmar.

Eller i alla fall hånskratta, eller ge mig onda ögat.


The Breakfast Club

KOMPISAR!

Jag sitter på The Breakfast Club i Angel. Här kan man äta frukost och dricka coctails hela dagen. Själv sitter jag på bästa fönsterplatsen, där jag kan spana på alla überhunkiga smyghipsters, och äter fruktsallad med en kaffe vid sidan av. De spelar festmusik med allt från twist till Duran, Duran till Britney Spears. WOMANIZER WOMANIZER WOMANIZER AH AH AH! Det går liksom inte att inte ryckas med och smygdansa mellan tuggorna på blåbären som är lika stora som en smurfs knytnävar.

De första två dagarna har gått alldeles strålande och jag tror jag precis börjat förstå att jag faktiskt ska bo här. Innan hade jag (korkat nog) inte riktigt tänkt på att jag måste skaffa fina kuddar, en väggklocka, en matta och kanske någon liten prydnadsfigur. Jag antar att det är för att jag är så van vid att resa bort någon månad och ha hela livet i en liten väska. Nu får jag faktiskt fixa, skapa min egen atmosfär och jag behöver inte tänka "jag ska bara vara här en liten stund", tvärtom, jag tror det är viktigt att jag förutsätter att jag ska vara här i hundra år för att det ska kännas så hemma som möjligt.

Det ska bli spännande, men det här med att vara i Angel där det finns tusen fina antikaffärer med supersnygga inredningsprylar för en mindre förmögenhet är ungefär som att ha världens största träd med förbjuden frukt precis framför fötterna. Min studentbudget tillåter inte riktigt att jag köper en uppstoppad uggla och en antik tamburmajor för 500 pund. Det får helt enkelt hända när jag är superstar och tjänar en miljon i timmen. Dags att skriva den där hitlåten nu.


Snålsurfar på grannens internet

Jag har flyttat hemifrån. Jag bor i min första egna lägenhet och jag bloggar för första gången från min nya säng i mitt nya rum. Mina axlar värker efter att ha släpat en miljard ton täcke+kuddar+galgar+lakan och en fucking jävla sängkappa från andra sidan stan, men jag är mätt, nöjd och sängen ser mycket mycket lockande ut.

Grannens internet är sjukt opålitligt så jag lämnar er här med lite gosiga kärlekshälsningar från ett regnigt och välbekant London.

Vi hörs imorgon.


The Circus is Leaving Town

Bye Bye Hogwarts! Inga ledsna miner, ingen Ruby Tuesday. Från och med idag är allt spännande och jag mitt livs mest spännande äventyr börjar precis just nu.

Inga problem helt enkelt. Vi drar till London, kemun!


Vi ses där.

Last night of Hogwarts (igen)

Klockan har passerat midnatt, ipoden har hittat hem och blixtlåset på väskan gick igen.
Det har sagts hej då till vänner, familj och djur, men jag förstår fortfarande inte att jag ska åka. Alarmet är ställt på 06.00 och i min väska ligger tjugo kilo kläder, två kilo skor, ett kilo anteckningsböcker, en tredjedels kilo nalle och en rosa liten häst som heter Sergant Cotton-Candy Rocket Cruiser. 23,7 kilo av hela mitt liv och allt ligger i samma fula rosa väska som kommer vara ett helvete att rodda runt på Heathrow imorgon. Med gitarr i ena handen, väskan i den andra, handbagaget över axeln och med hatten på huvudet hoppas jag kunna ta mig till mitt nya hem i London.

Hemma i London.

Den ni.

23,7 kilo + London = hem?

Hoppas det.

Sista natten i mitt rum är, som alltid när jag åker iväg, väldigt ledsam. Jag har sagt förut att det är universums tryggaste kvadratmeter och det är fruktansvärt vemodigt att lämna rummet, som representerar all trygghet jag har i Sverige. Här där världens bästa personer finns, här där det aldrig är långt till havet och här där det alltid är okej att vara lite bitter. I England finns också bra personer, men det är svårt att inte få skitont i magen när man (jag) kramas med ens (mina) kompisar och vet att det är sista gången på väldigt länge, och allt pussåkramande i världen kan inte göra att det känns mindre trist att det inte går att packa ner gänget i en liten ziplockpåse som går att ta med sig överallt. 

Gänget: Jag älskar er. Ni är det bästa jag har!

Nu ska jag lyssna på Last Night of Hogwarts och säga hej då till min katt.Någon är ute efter mina horrokruxer

Min ipod är borta. BORTA! Den har växlats ihop med någon annans när vi var på middag hos Herb och nu är den borta. Jag vet att det är larvigt men jag är så himla ledsen. Min ipod är en av mina bästa vänner och tröstar mig alltid. Nu när den är försvunnen känns det som att en liten del av min själ har dött.

En horrokrux i form av en ipod.


Det gör så ont.

1

Last day bitches!

Paniken börjar.....

NU!


Blargh

Jag har för dåliga nerver för att packa ordentligt så jag slog på TV:n istället.
Visade sig att jag har för dåliga nerver för att titta på TV (True Talent) också.

Jag behöver en pizza och typ... valium.


2

2

Sug på den! Liksom 2! TVÅ!

Jag vet inte om jag ska skratta helt hysteriskt eller slita mig i håret och kanske gråta ut lite nerver ur kroppen.

Nu kommer det nya livet och det är så jävla läskigt spännande.Pussåkram, förortsäventyr och en superspya.

För att fira Bullens födelsedag åkte vi ut mot på äventyr ända ut till Täby (=jäääääävlar va det är långt bort). Det bjöds på två miljoner ton paella, Smålands, vino tinto, vino blanco och eftis. Eftisen var så pass god att båda jag och Emma fattade giftastycke till de himmelska skapelserna och jag tror att jag åt säkert fyra portioner i slutändan.

Efter några missade bussar, pga att vi stod på fel sida av vägen, lite bråk om sidor av vägen, samt lite skratt om sidor av vägen och en hemskt rolig gruppbild som följdes av lite kompiskräks, så kom jag i alla fall hem.

Nu är jag hemma och gråter lite över alla gånger jag sagt "ja men vi ses i jul då".

Nu är jag ensam hemma och tycker att jag hör konstiga ljud precis hela tiden. Ja, ja, jag vet att jag bor i ett lägenhetshus, men jag kan faktiskt höra skillnad på grannarnas jävla ungar och psychokillers/våldtäkstmän/zombies/spöken/Voldemort och Stinky från mumintrollen.

Mvh;

räddtjejundertäcket_91


Inbred Cat

Inbred! Inbred! Inbred!


Hittade den här på tumblr för tio minuter sen. Jag skrattar fortfarande.

3 (??!?!?!?!?!?!?!!)

Jag kom nyss på att jag inte begriper mig på hur man räknar ner till saker. Jag förstår inte reglerna. Det jag menar just nu är att jag åker inte idag, inte på söndag, inte på måndag men på tisdag. Alltså åker jag om tre dagar. 3!?!?! Jag fattar inte. I torsdags var det liksom 6. Jag tänker olika hela tiden.

Men hej! Idag är det lördag och jag har tre dagar kvar i Sverige. På den fjärde dagen flyttar jag.


Två förfester och en gråtfest

Hej, jag gick på ACE för första gången på evigheter och drabbades såklart av ACE-sjukan. Sjukdommen triggas av indiehits som spelas på raken, den senare bättre än den innan hela tiden, och du vet att du är drabbad när du inte kan sluta tokdansa som om du vore ett 16-årigt popsnöre igen.

Tyvärr blev jag allergisk mot all fuskrök på dansgolvet och var tvungen att åka hem, men det var nog bara tur, annars hade jag säkert stukat foten eller hånglat med en 94:a. Dessutom ska jag på fest imorgon, och då gäller det att vara fit. Det är ju trots allt min sista utekväll med mina Hogwartspolare.


På klubben överöste Matilda och Molly mig med massa kärleksord om saknad och om att älska så jag grät inför alla människor.

Två gånger.


På min tid var allt bättre

Jag har varit hos frisören idag och blivit (fett) sexig. På vägen in till stan var jag omringad av ett gäng 10åringar (kanske mindre, men jag vet inte, det är så svårt att avgöra och jag blir nervös av tanken att någon yngre än 10 skulle åka tunnelbana själv) som alla satt och lekte med sina iphones. IPHONES! IPHONES! De har inte ens fått sitt Hogwartsbrev än och de har iphones! Vaför behöver ett barn en iphone? Jag kan inte sluta bli galen över denna idioti. Jag ville nästan psykbryta och skrika åt ungarna;

VET NI VAD JAG HADE NÄR JAG VAR 10?!?!??!?!...


Tyvärr är det en lögn, jag hade faktiskt en 3210:a när jag var tio (med Tweety-skal, så snygg), och alla som är födda 90/91 vet att det var sjukt creddigt då. Visst använde jag telefonen mest för att spela snake men jag hade den för att kunna ringa mina föräldrar när jag var på väg hem så de var säkra på att jag inte blev knivhuggen när jag gick genom Lidingös getto. Snake var bara en bonus.

Allt som kommer med en iphone är inte en bonus, det är överflöd. Sen kommer barnen sitta på släktmiddagar och bli anklagade för att vara den slappaste generationen genom tiderna som bryr sig mer om sina datorer/telefoner än om sin familj (jepp det här händer varje gång jag träffar min släkt). Men hallå alla familjers viktighetsministrar som vet mest om allt; ge inte era jävla 10-åringar en iphone! Det är som att ge en tändsticksask till en pyroman och sedan bli förvånad över att det brinner överallt.


6

Kvinns och Herb har tittat över på filmkväll. Vi hetsäter popcorn och dreglar över George Clooney. ÅH GEORGE CLOONEY!

GEORGE EFFIN' CLOONEY!

CLOONEY!HERREGUD! SEX ON A STICK!


Den sjuka bakisdöden

HERREJESUSOMFWTFLALALLALALALDEVASOMFANOJÅHNEJÅHNEJÅHNEJ! HALLÅ VA JAG ÄR BAKIS!

Igår "varför dricker jag inte bara rödvin hela tiden?", idag kom jag på varför; DEN DÖDANDE HUVUDVÄRKEN!

Nu tittar jag på tecknat och försöker samla tillräckligt med ork för att packa.


Jag ♥ kompisar (och ikväll mest Gutti)

Det är så kul att dricka fem miljarder liter rödvin med en av de bästaste kompisarna, äta god mat och sedan gå ut på stan.

Framför allt är det kul att älska personer.


That's what I tell ya!

RSS 2.0