Tunes for rainy afternoons

Just nu (/och för alltid) älskar jag precis allt det här. 
 
Våra kompisar Thom och George är inte bara två av världens bästa personer, de gör också helt underbar musik under namnet Oh Othello. Jag har tjatat om Thoms feta soloprojekt förut (Thos Henley), men alltså när de här två spelar ihop blir det magiskt. Andra låten i videon, "Wounded Knee", är fucking fantastic. 
 
First Aid Kits Paul Simon-hyllning är något av det bästa jag hört på länge. Alla som försökt sjunga America vet hur jävla svårt det är att göra det bra och systrarna Söderberg gör det med bravur och genuin passion. Jag kommer aldrig förlåta TV4 för att de klippte till reklam mitt i låten, och jag kommer aldrig förlåta alla som var på konserthuset den dagen som inte reste sig i slutet när Paul Simon gav stående ovation, men medans jag försöker göra det till vatten under broarna kan jag lyssna på det här klippet om och om igen (särskilt nu när jag hittat ett klipp utan avbrott).
 
Min fina Nadine! Hon är så jävla söt och jag tycker att hon borde ta med den där übergulliga schweiziska killen till London.
 
Den här tyska gullisen tipsade Nadine mig om och jag blev lite smygkär. Finns det något bättre en finstämd, lagom smörig singer/songwriter-ballad framförd på tyska? 
  
Jag tror jag har lyssnat på den här versionen av "Oh My Sweet Carolin" säkert 60 gånger och jag tröttnar aldrig. Låten i sig träffar alltid rätt och jag älskar Laura Marlings stämsång. Den är som allt som är vackert på samma gång.
  
Som många andra blev jag lite ledsen när Angus och Julia Stone bestämde sig för att gå solo, men när jag hör Angus "nya" soloplatta känns de där gamla såren rätt bra omplåstrade.
 
Lyssna på alla låtar. Annars blir jag ledsen.
 

Redigeringsfeeling på paint-nivå.

Fick lite feeling och slängde in fräcka blixtar på den här helt vanliga photobooth-bilden. Jag känner mig mest som mig själv när jag har lockigt hår och favoritskjortan med en miljard kaninisar. Jag försökte räkna dem en gång men tröttnade efter en halv ärm. Därför måste det vara minst en miljard kaninisar. ÅH! EN MILJARD KANINISAR! GAH! Snacka om gulligt.
 
Idag har jag träffat metal-Kalle från tiden när jag hängde mycket på fritidsgården i Skärsätra och spelade med tjejbandet. Han har hängt gamla Matrix-rocken på hyllan (kroken?), klippt av metal-lockarna och gett sig helhjärtat in i popmusikens värld och ska börja på SAE institute i Solna på ett program som liknar mitt. Vi fikade, utbytte yrkeshemligheter och pratade om hur upprörande det är när man hör kidzen på 203:an säga saker som "alltså alla 00:or på ön är så himla slampiga, de ligger runt som fan...99:orna är så jävla mycket mognare". OH LORD! 
 
Nu; middag.

I'm not the best, I'm moving on.

Jag åker om en vecka. Väskan är redan packad.
  
Älskar the Staves. Den här låten är så bra att jag vill gråta med hela hjärtat.

Öppet brev till de högre makterna

Kära högre makter,
 
jag är en tjej på 21 jordsnurr som har ett problem. Kärlek. Om ni någonsin sett ett avsnitt av Bert, Sune eller Sex & the City så vet ni precis vad det betyder. Annars kan ni läsa den otillräckliga förklaringen på wikipedia
 
Den stora ensamheten och längtan efter vackra händer över kalla axlar följer efter mig. Den lämnar mig aldrig. Den ekar i den totala tystnaden av att stå på ett dansgolv där alla är lyckliga eller låstaslyckliga med personen som de dansat närmare och närmare mot hela kvällen. Det är helt knäpptyst och jag kan inte låta mig själv uppmuntra den där förvuxna tonåringen till man lägga sin hand på min rygg för att sedan låta det leda till... ja vad leder det till? Jag säger nej, tar en till öl och blir bitter. Vad hände med tjejen som ville dödshångla mitt på dansgolvet med den längsta främlingen hon kunde hitta?
 
Är jag slut? Dum? Tråkig? Eller är jag kanske bara trött på att kärleken försvann?
 
Det tog hela livet men nu har jag äntligen lärt mig acceptera att jag bara är den jag är. Alla valkar, mina korta ben, mitt stora huvud och alla bisarra tankar som finns inuti det. Jag vill inte bekräftelsehångla med någon jag inte gillar bara för att bevisa att jag är tillräcklig o-ful för att någon jävla skäggig dude ska vilja ha mig. Inte vill jag heller gå på en Askungen-jakt och sätta läpparna mot varenda person för att se vem som passar.
 
Kanske måste jag göra slut med mig själv, hälla i mig lite mer självförakt och bli den där osäkra 17-åringen igen? Läsa cosmo, bli hjärntvättad och sedan lura mig själv till att bli kär i första idiot som inte har något bättre för sig än att kalla sig min partner. Även fast det inte är äkta (OBS! SKÄMT!).
 
Snälla högre makter, vilka ni nu är, kan ni inte styra kärleken i rätt riktning? Den där naturliga, riktiga och fina kärleken som jag är så himla redo för. Och snälla kan ni se till att jag slutar vara kär i personer med flickvän, personer som är totalt ointresserade och personer som bara älskar knark.
 
Det vore jävligt schysst.
 
 

Bara för att hunkar alltid är hunkar

Här är kortlistan på alla killar jag är kär i just nu (någon måste väl få veta).
1. Alexander Skarsgård. Alltså inga ord. 
2. Killen som alltid kommer upp i min tumblr-feed. Vem är han? Kan någon hjälpa mig med det här?!?
3. Matt Corby- killen vars fantastiska musik och hunkighet Hanna introducerade mig för i våras. Han är F-I-N-E!
4. John Krasinsky. Ungefär varannan tv-serie jag älskar har en kille som jag blir störtkär i. Amerikanska the Office var självklart inget undantag. Det tog ungefär ett halvt avsnitt för mig att falla pladask för den här amerikansk-polska megahunkiga smygtönten. Jag är helt övertygad om att han är min framtida kille. Om du också vill bli kär i John Krasinsky borde du se "Away We Go". Det är en av mina favoritfilmer (OBS! Inte enbart pga honom). 
 

Introduktion av en ny nyckelkaraktär

Idag är en spännande dag! Idag kommer nämligen vår nya rumskompis till London!!! Rykande färsk import från Amerika!!!!!! Ja, jag får ju inte träffa henne förrän nästa vecka när jag åker dit, men hon kommer idag! Idag flyttar hon in och ska försöka fylla tomrummet efter Henrik. Jag är megapeppad och supersur över att jag inte är där och välkomnar henne. Jag skypeade med Felicia igår och hon har städat i lägenheten, fyllt kylen, pimpat med blommor och köpt ett set handdukar som matchar våra.
 
Jag hoppas hon inte fattat att jag bloggar för jag vill visa hur gullig hon är, men det känns lite knäppt att blogga om henne innan jag ens träffat henne på riktigt, men WTF, jag måste få visa henne för min internetfamilj.
 
VISST ÄR HON HIMLA GULLIG?!?!?!?! Hon heter Olivia, är från Kalifornien, har septumpiercing och älskar Harry Potter. Bloody marvellous! Det här blev en riktig utropsteckenfest, men vafan, det blir så när det är spännande.

Ang. klätterväxter

Regnet bara öser ner som om någon försöker tömma hela himlen på en gång. Jag har sagt hej då till landet för sista gången den här säsongen och som alltid sår det ett litet frö av sorg någonstans i mittenregionen av min torso. Varenda fiber i min kropp längtar tillbaka till London. Hela kroppen vill ta första bästa flyg bara för att kunna åka dubbeldäcksbuss, dricka pints, kramas med någon alldeles speciell och säga saker som "alright mate" och "'ello 'ow 'r u?", men samtidigt finns det här lilla fröet och jag vet att om några månader kommer det ha slagit rot i min mage och slingrat listiga armar kring lilla blodpumpen. Det kommer göra ont och vara lite ledsamt och jag kommer tjata på twitter om hur mycket jag saknar Stockholms alla broar och hur det känns i luften när isarna börjar lägga sig i kajerna.
 
Jag kommer längta efter allt, alla, spröda knäckebröd och varma små tassar.
 
Men sorgen är ännu ingen klätterväxt, den är inte ens ett litet skott, och när novembervindarna drar in med de hårdaste höstskurarna, då kommer jag vara glad över att jag längtar hem. Precis på samma sätt som jag nu längtar hem. Här i regnet. Hem till England.
 

Dör den stora bakisdöden

Basmällan från helvetet har lämnat Hades för att plåga min arma kropp. Mammas födelsedagsfirande igår blev förfest till en helkväll på stan med min snygga storasyster. Vi barhoppade på söder och avslutade med buggdans på Debaser. 
 
Just nu vill jag bara dra täcket över huvudet, gråta lite och se en hel säsong av Gilmore Girls. Typ. Kanske äta en pizza. Typ. Men jag ska måla på mig ansiktet och ta helvetesbussen ut till landet för årets första (och enda) kräftskiva. Visst, det är jättetrevligt, men just nu vill jag bara sov-gråta.
 

Varning för modebloggande

Jag är helt kär i min nya Ally McBeal-kappa. Den är perfekt. Idag sportas den tillsammans med supertrendig silverskjorta från Weekday och min favoritkjol från lördagsmarknaden i Angel.
 
Nuff of this madness. Jag måste göra något vettigt med mina sista semesterdagar. Typ köpa nya skor. Hehe...eh...eh. Vem är jag?

Paisley, lack och Ally McBeal

Okej, det blev varken kjol eller kuddfodral, men TITTA VA FINA GREJER JAG HITTADE!
 
Mitt första världsabästa köp blev en midjekort, kviltad sammetskavaj med paisleymönster (LYCKAN).
 
Den blev min nya bästis för ynka 165 spänn (OBS! Färgerna är mycket murrigare IRL).
 
Fynd nummer två från Myrorna blev jätterocken (OBS! Också mycket mörkare IRL). Den går ner till vristerna och jag känner mig precis som Ally McBeal när jag har på mig den.
 
Den är perfekt för den stundande hösten. Jag kommer ha på mig den i ett blåsigt Hyde Park och den kommer kastas runt i vinden medans jag plockar brandgula löv ur min framtida killes lockiga hår. Typ.
 
Efter Hjorthagen for vi till H&M för att köpa strumpbyxor, och väl där kunde jag inte låta bli det här Slytherin-gröna nagellacket. Passar perfekt till precis vad som helst. 
 
 
Sista impulsköpet blev ett litet hem till mitt pass. Det passade (höhö) så himla bra till nagellacket att jag inte kunde låta bli. Dessutom betyder det kanske att mitt nuvarande pass slipper dö samma död som mitt gamla (drunknade i saft). Köp berättigat pga praktiskt.

Tisdag, Tuesday, Dienstag

GUTEN MORGEN!
 
Jag har ätit goda ägg, lyssnat på TLC och råkade klä ut mig till Wednesday Adams. Allt tyder på att det kommer bli en bra dag och jag börjar med att åka till Myrorna i Hjorthagen i jakt på nya kuddar till London och kanske en ny kjol. WOHO! 
 

This is crazy

Fotbollsturneringen blev en hit trots att mitt lag inte vann och att jag stukade foten i andra matchen. Eftersom jag inte kan gå har jag idag därför inte gjort mycket mer än att titta på andra säsongen Avatar the Last Airbender och skrattat åt larviga youtubevideor. Till exempel den här:
 
Chatroulette pranks är kanske lite 2010, men hallå; det är faktiskt skitkul.

KUNG CUP

Idag är den stora dagen! Dagen vi alla längtar till mer än julafton. Dagen som är viktigare än alla födelsedagar och OS-finaler. Idag är det dags för Kung Cup!
 
Kung cupen är mina vänners årliga fotbollsturnering där det viktigaste är att alla spelar fotboll och dricker öl. Inte att vinna. Alla tar med sig tre Kung som läggs i en prishög, sedan delas man in i lag och sedan möter alla lagen varandra. Vinnande laget får all Kung. 
 
Jag har ätit hälsofrukost, stretchat och satt upp håret i sportig tofs. I vanliga fall skulle jag kanske knäckt en öl vid det här laget och satt på mig ett par sandaler, tänkt något i stil med "vi spelar ju bara för att det är kul", men i år står så himla mycket mer på spel. Förra året tog mitt lag hem hela turneringen och vann inte bara all Kung, utan även evig ära och hemmagjorda guldmedaljer. Jag vill inte förlora min stolthet genom att spela skitdåligt i år. I år ska jag vara Zlatan. I år ska jag vara bäst (=i alla fall inte sämst).
 
 
Så här såg det ut förra året när vi var klara med turneringen. Man ser inte ens vilka som vunnit för alla är lika glada.

Tjejsprit, tackyness och partypeppen

Giiiiiirls (+ dudes, hens och alla gulliga djur).
 
Jag är ensam hemma igen och peppar inför en utekväll med Malin, Neil och Danielle. Som alltid involverar det Paul Simon, smink, spexiga drinkar och utmaningen att förvandla de lurviga bestarna jag kallar mina ben till två glänsande stolpar, lika lena som delfiner (eller nåt). Allt detta iklädd någon slags slinkig och lite läskig silkesmorgonrock och fluffiga tofflor. Det är lite av en ritual jag utför när jag ska ut på helkvällar även fast jag hellre skulle ligga hemma med min katt, en påse chips och Sagan om Ringen eller en dålig komedi med typ Sandra Bullock.
 
Nu har jag festat till det med en blåbärsdaiquiri. För att göra en (två) sån behöver du:
 
1,5 dl frysta blåbär
1,5 dl apelsinjuice
Juice från en halv lime
Ljus rom (variera mängd beroende på hur full du vill bli)
 
Mixa grejerna, häll i spriten, rör runt. Drick. Bli full.
 
Helt väldigt jättegott. Men vänta!!! Har vi inte sett den här bilden förut?
 
Jupp jag trodde väl det. Egentligen vill jag inget annat än att vara glassig hemmafru med slampigt smink och ha en knähund som heter Precious.
 

Nu gör vi ett ryck

OLABADA (ni vet som man säger hej i Sims)!
 
De senste två veckorna har jag genomgått en smärre livskris som inneburit att jag är hurtig, går upp tidigt och tränar varje dag. Alltså och när jag säger träna menar jag inte fem timmar på gymmet, snarare en trött joggingrunda eller några varv på träningscykeln medans jag tittar på typ Biggest Loser eller typ Masterchef (deppigt). Jag har aldrig varit en strålande atlet och nowadays orkar jag ungefär jogga en sekund innan jag får håll, men om det är något jag är bra på så är det att få ryck. Det ligger i familjen. Pappa och syrran säger alltid "nu gör vi ett ryck.." och tar tag i vad det än är som är jobbigt. Det är samma typ av ryck som gör att hela lägenheten kan bli ren på en halvtimme även om det brukar ta minst hundra år, samma ryck som gör att jag helt plötsligt får för mig att bli bäst på att laga paj och bakar en ny paj om dagen tills jag är bättre än Martha Stewart. Det är samma ryck som skriver klart en uppsats klockan tre på morgonen och samma ryck som får mig att vilja gå från Peter Griffin till Cindy Crawford på en vecka.
 
Nu gör jag alltså ett ryck och funderar på vilken idrottsgren jag kan vinna OS-guld i, men hoppas inte på för mycket.
 
Det här har säkert gått över imorgon.
 

Till havs, till havs.

Nu åker jag ut på landet igen för att äta kantareller, kramas med pappa, titta på örnar och testa min manlighet i bastun.

MORS!

Bilder från när jag var ute på landet sist.

 


Något nytt att sakna

Det fina med att flytta utomlands är att helt plötsligt en dag inser man att borta inte längre är tillfälligt och läskigt. Borta blir istället ett nytt hemma där det finns nya platser att längta till, nya fester att gå på och nya vänner att sakna. Visst är det lite jobbigt att stå med fötterna i två länder, båda fastkilade av tunga kärleksankaren som drar mig ner i spagat, men egentligen är det mest bäst och faktiskt lite lyxigt att ha två hem att längta till precis hela tiden.
 
Kvällar som denna när jag måste tacka nej till inbjudningar och pratar med kompisar om det kommande skolåret kan jag inte låta bli att sakna precis alla i mina favoriter i London.
 
Nadine! Meine Schatzie! Alltså oj va vi ska kramas när jag kommer tillbaka. Kramas och sjunga stämsång.
 
Nathan som jag älskar av en miljon anledningar. Mycket för att han är underbart cynisk och sarkastisk på ett typiskt brittiskt sätt samtidigt som han har världens största hjärta och han vet precis när man är ledsen. Han hinner se sånt innan jag öppnar munnen. Då lägger han handen på axeln och säger "alright mate, fancy a cuppa?". Då blir precis allt bra igen en liten stund. Alltså Nathan♥
 
Tasha och jag lärde egentligen inte känna varandra förrän sista terminen i skolan, men hon är redan en av mina favoritpersoner. Jag skrattar alltid så mycket med henne och hon är underbart begåvad. 
 
Bobby som vinner OS-guld i världens finaste kille. Han är lite som Nalle Puh, Leonard Cohen och Colin Firth på samma gång. 
 
Stjärnskottet Hanna från Västervik. Rösten som får mig att gråta varje gång och skrattet som gör mig alldeles varm i själen. Klappar händerna av lycka när jag tänker på att vi ska gå i samma klass i höst. HEJA HEJA HEJA!
 
Harry!!! Åh va jag saknar Harry. Den här bilden är från sjukaste kvällen någonsin när jag, Harry och Nathan var backstage på NME awards (här håller vi Arctic Monkeys pris) och festade hela natten med alla indierockstjärnor på lyxiga hotell. Total eufori och långa samtal med Carl Barat, öl med Jarvis Cocker och jacuzzibad med Noel Fielding. Framåt sju på morgonen satt vi i en taxi på väg hem. Jag i mitten med de här fina pojkarna sovandes på varsin axel. 
 
Adela ♥. Nuff said.
Och Hattie sitter visst där i högra hörnet. Hon är min största idol.
 
Alex, min bästa bro. Jag är helt överlycklig att han och Leslie gifter sig i höst så att han kan stanna i England. Annars hade jag nog behövt åka till Arizona och kidnappa honom.
 
Georgia, Freddie, Olivia och Bam. Alla utom Bam ska läsa vidare med mig i höst. PEPPEN!
 
Caroline fortsätter tyvärr inte till hösten eftersom hon redan har en degree och måste jobba. Vi kommer förhoppningsvis hänga hela tiden ändå för jag kan inte tänka mig en vardag utan henne. Hannah är en relativt nuvunnen vän men jag ser fram emot att hänga med henne i höst. Vi har redan bokat in en fotosession och vi ska försöka skriva lite musik tillsammans (OBS! Kan bli hur bra som helst).
 
Dundercoola Josefin. Punkbassisten från Norrköping som numera spelar i bandet "Her Majesty" tillsammans med Babyshambles gamla trummis och några av Londons hårdaste brudar.
 
Men mest av alla saknar jag såklart Felicia. En gång i skolan var vi tvugna att skriva en riktigt countrylåt och jag skrev en episk countryklassiker med massa "twang" som handlade om Felicia. Hon växte ju upp i North Carolina och är största anledningen till varför jag pratar amerikansk engelska. Hon är mitt Amerika. Här är refrängen från låten; "My Virginia, my Tennessee, my Georgia, my Atlantic breeze. My home, my getaway. She's my Carolina sunset and Carolina day".
 
Nu har jag bokat biljett. Den fjärde september åker jag hem igen.

The storm has broken, heaven's open

När man promenerar genom stockholmsmorgonen längs med stadgårdsleden och ser ut över hela staden och vattnet glittrar som om tusen speglar krossats och spridits ut över de lugna svallen från en ensam båt, när himlen är perfekt blå, träden är tysta och fiskmåsarna är fler än människorna på gatorna... då går det inte att göra så mycket mer än att ta en kaffe och tycka att livet är najs. Baksmälla och allt.
 

Jag är inte efterbliven, jag bara älskar Batman.

Hej och hå! Stockholm är vackert och bjuder på massa skoj. Igår fick jag äntligen se Batman. Den sista timmen var jag så uppspelt att jag hoppade upp och ner i stolen, slog mig själv i ansiktet, sa "ERHMAGERHD" och bet sönder naglarna. Tjejen bredvid mig trodde jag var efterbliven. Det gör de flesta. Jag är inte efterbliven, jag bara ÄLSKAR Batman.
 
Nu ska jag till Coolektivet och äta sushi/krams/öla. Sen tänkte jag gå ut på stan och kramas med valfri kompis eller hunk.
 
HEJ!
 
Två standardposer med en standardkjol och en alldeles speciell glansig skjorta.
Alltså det här med rosa läppstift är något jag är helgalen i. Fast att skriva att jag har på mig ett läppstift som heter "Flirty Fuchsia" känns för larvigt för att vara sant. Shit. Bloggbrud etc.
 

Gotland del 3

Snygg-Adam kom till oss en morgon. Då blev det fest igen.
 
Jag har säkert 50 bilder från resan som jag tagit i smyg när Calle och Scales pussas eller gör något kärleksgulligt.
 
Molly och Phew matchade varandras outfits igen.
 
Moa brände sig och fick låna Nisses spexiga skjorta. 
 
Clara F, hur god som helst. Tycker hon kan strunta i att bo i Göteborg och flytta till London istället.
 
Killarna var coola och lekte med luftgevär.
 
Jag tycker vapen är väldigt o-coolt men hooodelaady va Maffju kan posera med den här bössan.
 
Alltså pojkarna♥
 
Jag och Kvinns.
 
Sista kvällen på Ragnvalds och himlen var så där perfekt rosa igen.
 
Vi dukade utomhus och peppade inför middagen killarnas matlag hade styrt.
 
Maten! Grill/taco-fiesta. Syltad rödlök är ju för jävla gott.
 
Sen var det morgon igen och dags att säga hej då till Ragnvalds. 
 

Hej då fina stenhuset och alla rosor.
 
Hej då gården...
 
...men hej hej Visby!
 
You're looking awfully sexy
 
Hej alla fina hus som jag inte sett på så många år.
 
Hej Bullen.
 
Hej tjusiga ruiner.
 
Hej världens coolaste kompisar.
 
Molly hade lekt frisör och Mattias var verkligen urläcker i sin nya frisyr.
 
Blixten var på jakt efter saffranspannkaka
Frisören Molly.
 
Hejjjeje kyrkan.
 
Målade fönster är något jag tycker alldeles särskilt mycket om
 
Och pimpiga ljuskronor förstås
 
Tufft
 
Fint etc.
 
Alla tog nya profilbilder
 
Adam
 
Mattias♥
 
Camptrash i snygga nya brillor
 
 
Vi sa hej till biskopsgården där jag brukade bo med Felicia när vi var små och hälsade på hennes morfar.
 
Alla ville rida får
 
Ferdinandposer för hela slanten
 
Tänk om man fick ha en sån här i sovrummet varje dag.
 
Hittade tuffaste brevlådan i Sverige
 
Vi åt middag på resturangen som ligger i St Hans-ruinen. Vi var hungriga och åt upp innan någon hann instagrama en endaste liten smula. 
 
Alla skrattade och var Stockholmsdryga mot servitrisen.
 
Helt plötsligt kom en liten katt och lade sig i Adams knä där han somnade bums.
 
Vi döpte honom till Preben Kristansen för han såg så himla dansk ut. 
Han kommer från Odense och älskar grädde.
 
Om ni vill kan ni bli internetkompisar med Preben på facebook http://www.facebook.com/preben.kristiansen.73
 
Till efterrätt fick vi saffranspannkaka, denna gång med skivad mandel istället för riven. Mkt mkt gott tyckte jag.
 
Sen gick solen ner, vi tog en öl på en irländsk pub innan vi masade oss ner till färjan och tog oss hem till Stockholm. Vilken toppenvecka. Fem av fem toasters.

Gotland del 2.

Hej du märkliga, vackra och tokiga varelse som läser det här mitt i natten. Jag har kommit hem från landet efter en intensiv mini-vecka med familjen plus mormor. Mina armar är lite bruna (åtminstone inte dödsvita), mina ben är lurviga och mitt hår luktar fortfarande hav. När jag vaknar ska jag fräscha till mig och göra mig redo för en veckolång dejt med Stockholm. Vi har mycket att ta igen.
 
 Här har vi mer bilder från rosornas ö.
 
På väg mot iskallt morgondopp. Jag var inte feg och dök i först.
 
Havet var fantastiskt blått
 
Scales biologinördade sig med fältfloran i högsta hugg. Hon trodde vi hade hittat en sällsynt art men blev sur för det vara bara en vanlig jävla blomma. Aldrig får man ha tur.
 
 
På väg mot nästa strand stannade vi till vid en loppis där vi hittade en kvinnoförnedrande affisch.
 
Nisse hittade en stilig kravatt, men fegade ur pga att han kände sig larvig. FEGT!
 
Playa nr 2.
 
Betyg; MVG!
 
Moa med sin världsafina kjol. Tänkte nästan sno den men ångrade mig när jag kom på att jag är en tjockis och Moa är en minimänniska. Aw synd. 
 
Frieda, Matilda, Bullen och Nisse.
 
Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde. Betyg; MVG.
 
Men hej!
 
 
Maffju
 
Nisse och Mollys tjusiga mormor Ingegerd.
 
Sen fortsatte loppisturen. Här blev jag dödskär i alla lampor.
 
Typ den här
 
Den här.
 
Men allra finast var den här rosa lilla skapelsen. Den skulle vara så fin i mitt nya rum i London. 
 
Jag grät en skvätt och sa hej då till alla hemlösa lampor som ville bo hos mig och fortsatte ut på vägen...
 
...till butiken Mord och Mönster. Som de flesta saker på den gotländska landsbygden ser Mord och Mönster ut som en lada, men kliver man in hittar man en hypernajs affär som bara säljer saker med fina mönster på och deckare med undantag för en liten hörna med gamla kläder och en kondisdisk.
 
Matilda drog sin tuffa standardpose.
 
Chauffören Helena med orange aura runt sina lady bits.
 
Tillbaka i baksätet hittade jag det här hitalbumet i stolsfickan. Den spelades på högsta volym och jag och Moa hade SM i Shakira-imitation.
 
Vi var dagens matlag och på väg mot matbutiken funderade vi på vad vi kunde köpa för matkassan istället för mat. Till exempel en prima loppisbåt...
 
eller en prima husvagn... 
 
eller snuskiga spelkort. Den bästa sortens kort.
 
Det slutade med att vi handlade mat i alla fall. Vi lagade en fantastisk vegetarisk lasagne full av roligheter och en kanoners sallad med massa frukter i.
 
Hej hej hej!
 
Barnen på kärran
 
Himlen var sanslöst vacker.
 
Frieda, Blixten, Molly, Mattias, Jag, Nisse, Matilda och Clara (i flygande ställning). Vi (plus Moa) lekte lägerlekar i ladan och drack larvigt mycket öl och rödvin tills solen var nästan helt uppe och gruset i ögonen vann över viljan att vara håradre än natten.
 
Blixten 
 
Med den här bilden sa jag god natt till gården som badade i soluppgångens svala strålar. 

RSS 2.0