HUR COOLT ÄR INTE DET HÄR??!

STRÅLANDE NYHETER EVERYONE!
 
Nigel (min producent) ringde idag och berättade att Janice Long (hon radioprataren som spelade min låt på BBC2) sagt att hon vill ha en "Janice Long introduces..." konsert på Nantwich Words and Music festivalen i höst och hon vill att jag ska spela! HOHO! Hur skoj är inte det?!?!?!?!?!

Jag blev alldeles till mig och helt pirrig. Det kommer bli en ganska stor konsert (i förhållande till hur liten festivalen är), hon kommer prata om hennes år i branschen och hur hennes karriär utvecklades och det kommer vara jag och John Smith som spelar. John Smith är världens tuffing och håller på att bli superkändis. Just nu turnerar han som förband åt BEN HOWARD och liksom...my god va coolt det här är. 
 
Tänkte att ni skulle få höra den här nyheten först. Jag kommer inte lansera det på min artistsida förrän nyheten publicerats officiellt på festivalens hemsida. WOHO! Åh TAGGEN PEPPEN TAGGEN! 
   
Och hur bra är inte han?!?!?!

I read your simple novel, it uses all our real names

Min utdragna förkylning visade sig vara halsfluss och jag har nu fått 80 tabletter som jag måste knapra upp de kommande 10 dagarna. I väntan på lite styrka tycker jag vi tar och lyssnar på King Creosote.
 
Ett helt sinnessjukt bra album. Sätt på den en halvtimme innan du går och lägger dig och du kommer bli en mer upplyst människa.

GLAD MIDSOMMAR

Hej och hopp nå åker jag och campar! 

Jag och Danny ska åka till Fairlight utanför Hastings och campa vid havet. Det är Dannys första midsommarafton och jag kände pressen på att leverera en riktig midsommarfest....och kanske lät det gå överstyr. Min ryggsäck är så tung att jag måste gå framåtlutad för att inte trilla baklänges och den är bara fylld med mat och dryck (+ett par byxor och en tjocktröja).

Håll tummarna för att det inte regnar på oss och att jag lyckas bära ryggan hela vägen fram utan att dö/bryta ex antal ben.
 
Glad midsommar!
 
 

iTunes

Ja jag vet att det är töntigt och jag vet att alla som har spelat in något någonsin har sin musik där... men jag blev fortfarande lite exhalterad när jag såg att man kan förbeställa min musik på iTunes.
 
HOHO! Liksom ba, a jag ska bara logga in på iTunes store och get me some of Katarina Gunnerholm. BOOM! 
 
Känner mig som Paris Hilton när det fortfarande var coolt att vara Paris Hilton.
 
Så om man har lust och råd kan man nu förbeställa min skiva PÅ iTUNES. Den kostar mindre än en svensk kaffe och ungefär som en engelsk öl (=sehr billig ja). Köper man den hjälper man skicka mig in i studion igen så jag kan spela in en ny låt och fortsätta min kamp till att bli Sveriges nästa top rocker. Tack hjärtisar! 

Alive

Igår spelade jag in en livevideo åt Nadine där hon spelar sin senaste låt "Alive". Vi åt middag i hennes trädgård, dansade till City High och larvade oss. Vi hade så himla kul när vi spelade in och låten är svingalet jävla bra. 

Lyssna, älska, dela! 
 
Den här tjejen alltså ♥

3 VECKOR 3 VECKOR 3 VECKOR

Kära hjärtanes, hur kan det vara bara 3 veckor kvar tills jag släpper min skiva??? Det känns som om det var igår jag tänkte, 9:e juli är flera månader bort.
 
3 veckor i alla fall. Bara tre veckor...oh lord. Snart ska man kunna förbeställa skivan på iTunes, om man är sån som vill vara först. Annars tycker jag det bästa man kan göra är att förbeställa en flygbiljett till London och komma på lanseringsfesten! Där kan man ju få en riktig CD-skiva i supersnyggt fodral som man kan få signerat med personlig hälsning. 
 
På festen kommer man föhoppningsvis kunna se lite brittiska B-kändisar inom musikbranschen, så som musikproducenter, skivbolagssnubbar, radiopersoner och artister som var creddiga på 90-talet. Det kommer också vara knökfullt med soon to be asacreddiga artister. Till exempel Natasha North, Hanna Jacobsson, ARIA, CeCe och Rebel Actors.
 
Ni vill helt enkelt inte missa det här.
 
Festen är som sagt på The Paradise i Kensal Green och jag kommer börja spela 19.30. Kom i god tid om ni vill ha sittplatser!

Will you still love me when I'm no longer young and beautiful?

Det är strax efter midnatt på en mörk klubb en varm septembernatt. Toaletterna har gått sönder och pissblandat vatten läcker ut på dansgolvet där alla är för fulla och dansar för snabbt för att fötterna ska hinna fastna i det klibbiga golvet. 

Jag är fortfarande kär i han den där som aldrig skulle få veta något och någonstans hoppas jag att det är just hans ansikte jag kommer se i den studsande folkmassan, men alla lockhåriga huvuden som vänder sig om har fel ögon och helt fel mun. 
 
Trött på värmen och trött på att aldrig ha tur går jag ut bland de överfulla bänkarna i hopp om att hitta en plats någonstans. Josefin säger "men där, han där borta, gå och sätt dig och prata med honom" och jag säger "näääh men hur då? Jag vill inte ragga" "be honom om en tändare!" "Men jag röker ju inte?" "Okej jag ber om en tändare då så får du följa efter". Hon går fram till den där mystiska skäggbeklädda killen i gubbkeps och ber om eld, slår sig ner och jag sätter mig bredvid henne. Jag minns inte vad hon säger, men helt plötsligt är hon borta och jag sitter bredvid killen med tändaren och säger typ "kommer du hit ofta". Han ler, går till baren, kommer tillbaka med två öl och säger att han heter "Danny". Vi skakar hand och de mörka lockarna med det rätta ansiktet känns inte lika viktigt längre.
 
Veckor går. Jag säger aldrig någonting men du slutar röka ändå, för du vet att jag inte gillar att kyssa dig efter du rökt. Vi utforskar staden, jag får åka hem till dig och du får åka hem till mig. Du är äldre än mig, men jag frågar inte hur mycket för jag är rädd för att få ett svar jag inte vill höra. Jag vill inte förstöra något nu när allt är helt fucking underbart och jag har känslor som legat i koma i flera år.
Det är tyst i rummet, du skriver något med ditt finger ovanför mitt hjärta. Osynligt bläck som tatuerar det största och viktigaste man kan säga till någon. Jag ler i mörkret och viskar tillbaka.
 
Månader går. Du heter egentligen Daniel, men det får jag bara kalla dig när jag är arg. Du lagar mat åt mig när jag är sjuk och vi hittar alltid på nya grejer. När jag känner mig låg sjunger du för mig och när jag är glad sjunger vi tillsammans. Du lär mig saker om mig själv och du ljuger aldrig. Du överraskar mig och jag lär känna dig hela tiden.
 
Nästan ett år har gått. Du är rädd att jag ska tröttna. Det säger dina kompisar att unga tjejer gör. Du är rädd för vad mina föräldrar ska tycka (som om jag skulle bry mig) och du är rädd att jag inte kommer vilja vara med dig när du blir äldre (som om jag skulle helt plötsligt bli yngre). Samtidigt är jag rädd att du inte vill vara med mig för att jag är för ung och att du ska tröttna på att jag ibland är en idiot. 
Vi är båda rädda för allt är så fruktansvärt enkelt, som om att det måste finnas en mörk rot på varje lyckoklöver, och att det inte kan vara möjligt att vi ska få vara så här bra med varandra.

Du frågar hur jag vet så säkert att jag vill vara med dig och jag svarar "för när jag ser dig blir jag helt varm i magen och när du går känns det överallt". Du ler och vår obefogade paranoia glöms bort.
 
Vi går på bio och ser en halvdålig film. Vi dricker cola med namnen Dan och Katarzyna på och jag tänker, honom vill jag aldrig släppa.


NANANANANANANANA BATMAN!

Igår fick jag jobb på ett bemanningsföretag som hyr ut personal till olika events och cateringtillställningar. Det är helt perfekt för det innebär att jag kan boka in pass när jag har tid och behöver inte ta ledigt när jag har spelningar eller andra musikgrejer jag måste jobba med.
 
Anyways, jag var tvungen att köpa ett par svarta byxor (suck) och en långärmad svart skjorta (suck) och svarta jobbskor (suck) och for därför till Primark för att skämmas över oetiskt shoppande och fynda billiga trista jobbkläder.
 
När jag ändå var där kunde jag ju inte låta bli att lägga ner lite andra grejer i korgen, bland annat det här som jag vet redan nu kommer vara min absoluta sommarfavorit. 
 
Bara för att jag tokälskar Batman och alltid är cirka sju år gammal i skallen (OBS! Syns på ungefär allt i mitt rum. Bara färgglada affischer, onödiga rosa prylar, nallar och ungdomsböcker).
 

Instaveckor


Hittade den här fräscha artikeln i Metro. Den handlar om den nya kampanjen "fishlove" för hållbart fiske där kända snyggingar poserar nakna med döda fiskar. För alla som följde debatten med "fiskepigerne" känns det här kanske som en tjatig repris, men det får ni leva med.
Melanie Laurent (hon snyggingen från Inglorious Basterds) sa så här i intervjun om kampanjen; "The fishing crisis is quite complex and difficult for people to understand, but this was so simple. It said everything that anyone needed to know about the fishing crisis: if we don't start protecting fish, they will die out". 
Jag tycker inte det är så svårt att förstå fiskekrisen, däremot har jag svårt att förstå hur en naken babe som skyler sin vajayjay med en död firre kan förmedla att fiskar håller på att dö ut (mer än på det uppenbara sättet att de dödat en fisk för att skyla sina kön)? Kom igen 2013, kunde ni inte hitta på något mer påklätt?
 

Jag skakade av mig obehaget från artikeln, jag var ju på väg till Paradise för att fira den här gullisens födelsedag. Lilla Bobby fyllde hela 28 bast.

Älskade älskade Leslie var där. Jag hade inte träffat henne på flera månader och började liksom studsa av glädje när hon kom in i rummet. 


Vi kramades väldigt mycket och tjejsnackade om hur spännande det ska bli med bröllopet i sommar (Leslie och ska gifta sig i Augusti). Leslie berättade om klänningen, maten, festen och hur läskigt det är att hon faktiskt kommer vara Mrs LoSardo om bara några veckor.

Mr LoSardo var också där. Han är nog ännu mer bröllopstaggad och ser så himla kär ut hela tiden.

The Paradise är töntigt vackert. Det är där jag ska ha lanseringsfesten för min EP. Den 9:e juli klockan 19.00. KOM DIT OCH FESTA OCH KÖP MIN SKIVA :D :D :D


Så här såg mitt rum ut sista dagen på min andra tentavecka. Flera dagars disk stod i högar, papper överallt och ja.. jag gillar främst den oklara placeringen av mitt keyboard och att mina skor står mitt i rummet.


Helgen kom och jag kunde äntligen lämna det här skolåret bakom mig. Jag och Danny promenerade runt i Bloomsbury, förbi magiska bokhandlar och hade picnic i Russell Square Park.


Jag släppte ny singel som plåster på såren för att EP:n är försenad. Den heter Thunderstorm och går att lyssna på/ladda ner på soundcloud.
 

Sommaren kom, i en hel fantastisk vecka. Jag var sjuk och låg i sängen med feber förstås.


Jag hittade den här gamla bilden från sommaren innan jag flyttade till London och fick totalt sverigesug och längtade som en tok efter alla på bilden.


När febern lade sig vågade jag mig ut i det vackra sommarvädret. Vallmon blommade på vår gata och nere vid Southbank fick jag utomlandskänslor.


Alla som är i London nu borde ta en sväng förbi Queen's Walk Window Gardens nere vid Southbank. De har byggt som en kolonilott av gamla fönsterramar och i dem odlar de alla möjliga sorters växter och grönsaker. Min nya favorithobby är ju tydligen att lära sig saker om växter så jag tyckte det var heltoppen.


Hittade fräsig bild på mig och min kusin från när jag var sju år gammal och fångat min första lax. På kvällen drack jag och Danny Brooklyn Lager på The Junctions uteservering i Highbury och planerade vad vi ska göra på midsommarafton. 
 

Söndag och vi upptäckte att det fanns en liten liten liten bondgård ungefär precis runt hörnet från där jag bor och tänkte "dit måste vi väl ändå gå". 


Det fanns gäss, kossor, lamm, får, getter, grisar, hönor, konstiga hönor, spexiga fåglar och kaninisar.


Min absoluta favorit var den här supersnygga tuppen. Han var så himla färgglad och cooool. Jag var lite besviken på att det inte fanns hästar, men sen fick jag klappa en snäll get...då blev jag gladare igen.
 
Hade gitarrpaus och passade på att måla naglarna.


Fotade min kompis Ellen på Brick Lane och tog tepaus på The Vintage Emporium.


Jag hade fyndat billig mat och fixade lyxfrukost med hemmagjorda frallor, grekisk yoghurt och grapefrukt.


Träffade Robyn på Breakfast Club för att snacka om vad som hänt sen sist. Hon och hennes Kirstie ska också gifta sig och på lördag ska jag på deras förlovningsfest. Robyn var lite nervös, men också väldigt väldigt väldigt glad. Vi åt pannkakor och hon fixade så jag ska på arbetsintervju på hennes jobb idag. 
 
Det senaste som finns i kameran är de här fantasiska blommorna. Världens bästa hade köpt dom helt utan anledning, bara för att han är så jävla bäst.
 

När livets bästa kapitel tar slut

Hej måndag. Världens sämsta skitmåndag. Kan du gå och dö jävla bajsdag?

Jag har varit arg, ledsen, asförbannad och ännu mera ledsen i de seaste dagarna. Allt på insidan förstås, men det har släppts ut små vågor av mörker då och då. Till exempel i affären när jag blev tårögd för att det inte fanns Pepsi Max, bara Diet Coke och Olivia frågade "what's the difference really?" och jag svarade "one tastes like poo-death and the other is a mouthfull of heaven". 

Döden känns så nära, livet som var en episk resa är nu koncentrerad till en 30 sekunders trailer för en pissig SF-action med indiebudget. Felicia flyttar imorgon och jag måste lära mig leva utan henne igen.

Sommaren 98 på Gränö. Året innan hade Felicias familj köpt huset på tomten bredvid vår och jag ville absolut inte leka med henne. Jag ville bara leka med min storasyster och storkusin för de var ballast i hela världen och jag var rädd för att träffa främlingar. Till slut kom hon över en dag (medlurad av min faster) och jag var illa tvungen att leka med henne (jag ville ju inte vara lika elak som min syrra). 
 

Som jag minns det blev vi kompisar med en gång. Vi lekte Pocahontas, Lilla Sjöjungfrun och skrev manus till pjäser som vi regisserade och spelade upp för tålmodiga föräldrar. Oftast innehöll de sjukt mycket moral, en flicka i trubbel och lite musik från Sound Of Music. Annars spelade vi 500, pratade om USA, simmade runt udden mellan våra bryggor och sov i båthuset med alla spindlarna.


När vi var tretton skrev vi en lista (typ tio sidor lång) med alla saker vi skulle göra tillsammans i livet. Till exempel roadtrip i USA, vara med i Ricky Lake Show, spela in ironiska träningsvideos, hångla med Johnny Depp, gifta oss rika, skilja oss rikare och flytta till London och bo ihop i en häftig lägenhet.

Vi trodde stenhårt på att vi skulle lyckas med alla punkter, men sen kom de riktiga tonåren, gymnasiet, riktiga val och riktiga liv. Vi slutade tro på listan och vande oss vid att nästan aldrig vara i samma land samtidigt. Vi blev proffs på att säga hej då och tänkte att det blir nog aldrig som vi tänkt.


Men en vår var ödet med oss. Efter att ha jobbat som aupair i norra England bestämde jag mig för att hälsa på Felicia en snabbis i London där hon pluggade. Väl där insåg jag att man blir fan aldrig yngre och vågade äntligen söka in på musikskola. Ett halvår senare packade jag en 23 kg tung väska och flyttade till London och vi flyttade in i vår alldeles egna lägenhet. Precis som vi hade lovat när vi var tretton och lekte med barbies i smyg ute på landet (i stan var all för coola för att hålla på med barnsliga lekar. I stan skulle man köpa nalle puh-bh:ar och lyssna på N*Sync eller Five).

En riktig barndomsdröm som slog in, och jag har inte riktigt förstått exakt hur mycket det har betytt för mig förrän nu när det nästan är över.

Felicia var min allra första bästis och det finns ingen som känner mig så bra som hon gör. Hon vet allt. Hon har granskat alla sömmar, sytt några själv och lagat de som blev trasiga. Om och om igen. 


De här två åren vi haft tillsammans har varit helt otroliga och vi har äntligen fått ta igen all den där tiden när kontinenter höll oss isär. Det enda jag kan göra nu är att minnas allt kul och barndomsdrömhoppas att vi någon gång senare i livet råkar befinna oss på samma plats vid samma tillfälle i samma sits, så att vi kan bo tillsammans igen och skriva ett nytt kapitel i vår bästisbok.

Hörde jag sommarlov?

Jag är dunderförkyld, letar jobb som en galning och är ungefär skitledsen hela tiden för att Felicia flyttar på måndag.
 
Sjuk + jobbsök + apledsen = bloggsvacka. Ha tålamod och hojta gärna till om ni har sköna jobbtips i London. Jag är erfaren inom de flesta lågavlönade yrkena och är väldigt duktig på att multitaska.
 
Sammanställning av känslorna som simmar runt i kroppen när jag skriver ansökningsbrev.

EP-släpp och stormväder

Efter många om och men och en hel del trista förseningar kan jag äntligen låta världen veta att min EP kommer släppas den 9:e juli! Det har varit en lång väntan och mycket jobb från min sida, men snart får jag äntligen visa slutresultatet av vad som egentligen hände i den där studion i Manchester en kall vecka i Mars.
 
Releasefesten kommer vara på The Paradise i Kensal rise samma datum och förhoppningsvis kommer både personer från BBC, Universal och min gulliga familj. Om ni är i London; snälla kom! Det kommer bli väldigt festligt och man kommer kunna köpa riktiga skivor i supersnygga fodral som man självklart kan få signerade (hehe). 
Om ni bor i Sverige, Amerikat eller kanske Bangladesh så kommer ni kunna köpa skivan på iTunes, Spotify och Amazon. Den kommer kosta ungefär som en svensk öl (alltså 49 spänn) och köper man den betyder det att jag har råd att äta en dag till.

Slutligen; för att gottgöra den här förseningen av släppet har jag lagt upp en ny låt på Soundcloud som man kan ladda ner helt gratis (eller streama tusen gånger på sidan) bara för att jag är så himla schysst. Låten heter Thunderstorm och är skriven, inspelad och producerad av mig själv i mitt lilla sovrum här i Islington. Den kommer inte vara med på skivan utan är liksom som en demopresent från mig till er.
 
Hoppas ni gillar den!


OBS! Vill man likea min artistsida på fejjan så kan man göra det här! Skicka gärna länkar till kompisar som ni tror gillar det jag håller på med och hjälp mig göra det jag tycker är allra roligast i hela världen.

Tusen hipsters, hundra band och en liten hund


Förra helgen var jag och Danny på Field Day Festival för att checka in favoriter och dricka cider. Vi kom fram till Victoria park och följde lyktorna till entrén.


Den här lilla gullisen blev skrämd av ett soundcheck och vände om för att springa hem. Jag kutade ikapp och höll fast hen för att hundens husse var ungefär en miljon år gammal och kunde bara gå superlångsamt.


När vi blev insläppta gick vi raka vägen till Bugged Out scenen för att se Kiwi. Vi tyckte så synd om Kiwi för han var först ut och vi var de enda personerna som hejade. Bra var det i alla fall och vi började smygdansa med morgondrycken i handen.


Det var otroligt fint fixat på insidan med massa vimplar, karuseller och allmänt trevliga dekorationer.

Det fanns även supersmarrig vegomat. Den här vegangrytan bestod av sköna grönsaker, soyabitar, kokosmjölk, ångade spring greens och en himla massa frön. Jag var nöjd över det flådiga veganutbudet och blev mätt. 

Jag fnissade så himla mycket åt hur sångaren skakade sitt lilla shaker-ägg med så mycket inlevelse att det förtjänade en Oscar.


Jag var pepp på att se brudarna i Stealing Sheep, och Danny passade på att ta en powernap i gräset.


Bästa sortens karusell i bästa färgerna.


Vi fortsatte ciderdrickandet, såg flera band till och tokdansade till Thomas Mapfumo & The Blacks Unlimited som jag tjatat om eftersom jag är musiktönt.


Det var himla fin festivalstämning på området och vi studsade från scen till scen och såg sköna band som ChvrchesKurt VileDark Dark Dark, King Krule, Everything Everything och andra som jag inte minns just nu förstås.


Tog danspaus bland de här sköna gamlingarna som spelade orkesterversioner av Katy Perry och Pink.


Sen gick vi längst fram för att dansa till... 


Solange! Hon är så himla dödsnygg och alla i hennes band är nästan lika heta.


Men vad är det här? Hade Solange en tvilling i publiken?


Nej men! Det var ju min kompis Arianna från skolan. Hon går första året på låtskrivarlinjen och är så galet begåvad. Håll ett öga på vad hon sysslar med här!


Dans, gung och digg. Mest väntade vi förstås för att höra hitlåten "Losing You", men det var väntan värt.


Glitter, människor och kvällsol.


Vi åt fish and chips och åkte karusell.


En höjdpunkt var att se Bat For Lashes, även om jag måste medge att hon är lite irriterande live. Älskar hennes musik och hon sjunger galet bra live, men hon har lite samma attityd som en övertänd förskollelärare och jag har alltid haft lite problem med det.


Skymningen kom och med den ett lätt moln av ciderdimma i min skalle.


Jag som hade längtat så himla mycket efter att se Daughter spela, blev riktigt besviken när man knappt kunde höra musiken för att alla fulla posers pratade så mycket. Det enda sättet vi kunde höra musiken ordentligt var genom att sitta utanför tältet som liksom burade in allt myller från publiken.


Sist ut var Animal Collective (oj vad vi hade peppat) men första halvan av konserten sabbades av att alla pratade så högt. Jag var helt paff och kunde inte förstå varför man vill snacka sönder ett av vår samtids häftigaste band. Det gick liksom heller inte att flytta för det var så packat med folk. Alla ville liksom stå så långt fram som möjligt och det enda de gjorde var att prata om hur mycket de älskade Animal Collective och "vad-var-det-nu-de-hette" som spelade tidigare och hur snygg den där killen var och hur full kompisens kompis hade blivit och hur slampig den eller den var. Klart man snackar lite när man är på konsert, men det var som om ingen i publiken lyssnade över huvud taget. Så småningom lyckades vi tränga oss längre fram till en liiiiite tystare plats där man hörde bättre (OBS! Innan stod vi knappt 50 meter från scenen).

Som tur var andra halvan av konserten mycket tystare och det var galet bra. Har velat se Animal Collective spela live så himla länge och var astaggad. 

Överlag var Field Day toppen, men det märks alltid på stadsfestivaler att hälften av alla som är där vill liksom bara festa och synas. Vet inte hur många tjejer jag såg som frös sönder i sina festligaste (och naknaste) festivaloutfits och som inte verkade särskilt intresserade av något annat än att ragga, bli fulla och instagramma sina jeansshorts. Alltså, så är det ju alltid på alla festivaler, men vanligtvis stannar de personerna på campingen och på konserten är det bara festglada människor som älskar att dansa till svinbra musik. 

Jag är nog bara för mycket musiknördig och tantig för mitt eget bästa. Vi såg ju massa bra konserter, åt god mat och hånglade i gräset. Jag har ingen rätt till att klaga på någonting alls. Heja festivalkul och musikminnen ♥ 

RSS 2.0