Helgen har spenderats i en slags total trötthetsbaksmälla. Egentligen borde jag pluggat men det känns som att min hjärna har degat ihop helt och hållet. Istället har jag storstädat, gått på fezt, träffat kompisar och köpt nya blommor till lägenheten. Mysfaktorn ligger alltså på topp, och strösslet på glassen av de här dagarna av trevligheter såg jag en kattunge. Världens minsta lilla fluffboll satt i fönstret på asiatiska mataffären dörren bredvid vår lägenhet. Dog gullighetsdöden tusen gånger om.


Den ville vara min kompis och jag grät en skvätt för jag saknar min katt så mycket.
 

Regnet smattrar på taken, endast skype test call är vaken.

Ja hörni, jag kan inte riktigt tro det. Bachelor avhandlingen är inlämnad och jag har inte längre någon kontroll över dess öde. Tasha och jag började fira med att dricka öl tio över tre i eftermiddags och har inte slutat förrän nu. Känner mig å ena sidan sjukt klar med det här djävulska pluggmomentet samtidigt som jag inte kan släppa taget och njuta av befrielsen.
 
Anyhow, ikväll har jag tagit paus från allt. Paus från allt ansvar, paus från den emotionella karusellen och paus från att stirra på ett jävla times new roman-dokument i två veckor. I morgon fortsätter plugghetsen inför nästa inlämning, men just nu ska jag njuta av att somna lite halvfull med vetskapen om att när jag vaknar väntar en flaska cola i kylen och en påse chips i skafferiet. Ska man vara bakfull måste man ju vara bakfull på riktigt.
 
Tack för alla peppiga kommentarer och all cyberlöve. Jag gillar er också förstås och hejar tillbaka!
 
 

*Gråter, skrattar och allt emellan*

Ett ordentligt gäng ångestdalar senare så sitter jag här. Klockan är två på morgonen (igen) och jag tror att jag äntligen är klar med min uppsats. Det krävdes två liter Pepsi Max och en massa frukt för att ta mig igenom den här sista bajskvällen men nu är det liksom gjort!
 
Imorgon (idag hehe) klockan 11 ska jag gå till tryckeriet och beställa hela fancy pancy omslaget och grejer så jag kommer säkert gå upp svintidigt och panikläsa igenom hela skiten innan jag faktiskt kan säga att jag är helt klar, men fan, vi kan väl ta ut segern i förskott lite grann i alla fall!
 
Så här ser jag ut nu. Nästan två veckor inlåst med endast mina egna fjärtar till sällskap. Nej det är ingen vacker syn, men jag bjuder på den för jag är så sjukt skön.


Söndermörchad grapefrukt och äppelskrutt.

God fucking natt.

Som att vara precis vid Mount Doom och inte orka längre

Klockan är 23:10 och jag borde varit klar med min uppsats igår. Det går så jävla dåligt och jag känner mig så jävla deppig. Får starka flashbacks till vårterminen i trean på gymnasiet när jag var galet skoltrött och väldigt deprimerad. Hela min kropp sa liksom "jag skiter i allt" men samtidigt kunde jag inte lägga mina höga prestationskrav åt sidan och hamnade i värsta konflikten med mitt psykiska välmående och mina ambitioner. Resultatet är skitstor ångest som förlamar alla ens förmågor att prestera normalt. 
 
Nu när så gott som alla är färdiga med sina uppsatser känner jag mig ensammast i världen och undrar vad det är för fel på mig. Harry (som också kämpar på in i det sista) och jag sa att det är som att vi är de enda två överlevarna i en zombieapokalyps och vi gör allt vi kan för att överleva men man vet på något sätt att det kommer gå åt helvete i alla fall. 
 
Ja det är ingen kul svacka att befinna sig i. Jag sa till Harry att det är som när Frodo är vid Mount Doom och är så jävla nära men har ingen ork kvar och precis när han får lite hjälp så kommer Gollum och brottar ner honom.
 
Nåväl. Här har ni lite youtubekul. 
  

En samling memes som förklarar känslorna inför min deadline


Världens bästa studmuffin får avsluta det här annars ganska deppiga och hysteriska flödet av memes. Seriöst, DET BALLAR UR! Vi får väl se om jag lyckas få ihop det i sista minuten.
 

Vad håller du på med egentligen?

Tja Katarina, vad håller du på med egentligen?
 
Njae asså jag försöker skriva en 10 000 ord lång uppsats med svinsvåra musikteoretiska analyser som jag knappt förstår själv. Men mest så tittar jag på obskyra videoklipp på youtube och gråter en hel del.
 
Såg det här klippet och skrattade först som en dåre för man blir liksom alldeles "NÄMEN AKTA OJ OJ OJ" och sedan grät jag som en liten gris.

Minikockarna

Ja jag håller fortfarande på och pluggar ihjäl mig. Eftersom tipset om Sveriges yngsta mästerkock var så populärt tänkte jag passa på att länka till amerikanska versionen så ni har något att underhålla er med tills jag återvänder till cyberspace med fler fräcka updates.

Hela säsongen finns på youtube så streama på!
 
Älskar precis varenda unge!

Sveriges yngsta mästerkock

Kommer ni ihåg hur mycket jag tjatade om Junior Masterchef US? Det var helt klart världens bästa matlagningsprogram. NU! NU har sverige släppt sin egna upplaga som heter Sveriges yngsta mästerkock.

Jag tittade på första avsnittet igår under min pluggpaus och jag blir liksom inte klok på all gullighet som händer under programmet.

De är liksom så passionerade och älskar verkligen att laga mat.
 

Och de vill inte vara med i programmet för evig ära och massa pengar. De vill skaffa likasinnade vänner och lära sig bli ännu bättre på matlagning.

Och så säger de så gulliga saker!


Bäst var tjejen som vill ha en riktigt fin restaurang men där alla har råd att äta.

Titta nu! Det sänds på tv4 och första avsnittet går att se på tv4play i några dagar till så PASSA PÅ!


Döden dö

Hej, jag dör den STORA pluggdöden samt min-nya-rummis-är-helt-psycho-döden.

I väntan på att jag får mer tid till er mina cyberälsklingar så kan ni lyssna/titta på den här liveversionen av "Shallows" av Daughter. Så sinnessjukt jävla bra. Rös hela tiden och nu kan jag liksom bara tänka "varför kan inte någon ge mig en stor påse pengar så jag också får spela med en miniorkester?".

In short: ge mig en påse pengar. Gärna nu.
 

En kort fredagslista

Hur såg du ut för exakt ett år sen?


Har inga bilder på mig själv från den 4:e April 2013, men den här bilden (från den 3:e) togs morgonen efter jag haft min radiodebut på BBC2. Det var en helt sjuk känsla att höra sin låt spelas på radio och jag befann mig i världens lyckorus flera dagar efter.

När kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?
Efter vår showcasespelning på the Underbelly. Var sjukt jävla stolt över mig själv och bandet.

Har du gjort något på sistone som du inte gjort förr?
Jag har för första gången i mitt liv blivit så arg på en människa att jag sagt "I just want to punch you in the cunt".

Vad stör dig just nu?
Personen som ovanstående fråga handlar om.

 

Vad åt du till middag igår?
Igår var jag på Libanesisk restaurang med Dannyboy och käkade börek och lite göttiga röror och sånt.

Vad köpte du senast?
En flaska vin.

Något du bör ta tag i?
Tar tag i min dissertation (C-uppsats/avhandling) just nu men borde ta i lite hårdare. Annars borde jag ta tag i livet.

Ett citat som passar dig.

En besatthet.
Har blivit helt besatt av jornötssmör (Old Fashioned från Sainsbury's som innehåller 99,5% jornötter och 0% skräp och E-ämnen), kan sleva i mig det som det är och försöker hitta på nya recept med jordnötssmör hela tiden bara för att få en ursäkt till att äta det. Har också fått dille på mina frukostsmoothies som jag gör av havregryn, mandelmjölk och smaksätter med antingen banan, hallon, äpple eller jordnötssmör. Längtar liksom till frukost. 


Bäst just nu

Karen and Aaron 
Hur det skulle sett ut om Karen Gillian (Doctor Who) och Aaron Johnsson (Kick Ass, Nowhere Boy) hade blivit castade som James och Lily Potter. Det är en megabäst blandning av existerande scener från filmerna, stycken ur böckerna, delar av deras historia som aldrig berättats och hur det hade sett ut om de inte dött. Förbered er på gullighetsdöden och gråtfest.

Alltså tumblr fandom i mitt hjärta 4ever! ♥


Sandra & Michelle 
Sandra Beijer från bloggen niotillfem har startat en podcast med sin bff Michelle Pino. Jag har följt slaviskt de senaste veckorna och idag publicerar de en ny pod med tema "högstadiet".
Gillar poden för den är så himla skojig och den är det för de försöker inte vara roliga (eller kanske de gör men det känns inte så) det låter liksom precis som det låter när man flabbar med sin bästis om helt oklara grejer. Det är helt enkelt en väldigt varm och inbjudande pod (podd?) och jag älskart!

Här är dagens avsnitt, jag ska lyssna på väg till skolan. 



Micheline - Sun Kil Moon
Hade helt missat att nya Sun Kil Moon plattan är ute tills Gutti tipsade mig häromdagen. Den är fullproppad av godingar men bäst av dem alla är Micheline! Texten är så sanslöst jävla asbäst och jag önskar att jag hade skrivit den.

Bästa raden är "And Micheline would walk down the street glowing and smiling like she just got Paul McCartneys autograph" ♥




Game of Thrones season 4
Alltså Game of fucking Thrones! HUR TAGGADE ÄR VI INTE? Premiär den 6:e April. Alltså internet kommer dö av överbelastning från alla streamingsidor. 
 

Uppdatering från ångestnästet och lite från fitnesslivet

Alltså jävlar vad det inte går bra för mig just nu. Jag gör mitt bästa för att hålla huvudet över ytan och fokusera på att jobba och när jag blir ledsen/deppig distraherar jag mig med träning.
 
I fredags provade jag på vattenaerobics för första gången och jag gick även på ett sånt pass ikväll. Jag hatar egentligen gruppträning för jag blir liksom stressad av att försöka göra samma som alla andra och har svårt att lära mig rörelserna eftersom jag har svindålig kordinationsförmåga. MEN vågen har stått stilla på -10 i två veckor så jag tänkte att det kan vara dags att lägga om träningen lite och prova något nytt eftersom kroppen säkert vant sig vid min träningsrutin och därför förbränner den inte lika mycket.

I alla fall, vattenaerobics är väl helt okej. Bra träning för armarna men jag känner det inte så mycket i magen som jag tror att man ska. Kanske blir bättre när jag lärt mig rörelserna och kan göra dem mer effektivt. Ett stort plus är att man får ett spexigt band när man är med (för att visa att man betalat). Tänker att jag kanske ska låta bli att ta av det och göra som när man hade guldkort på Gröna Lund och lät alla åkbanden sitta kvar så man kunde skryta i skolan över hur många gånger man varit där.
 
 

What are you afraid of?

HOHO! Ville bara säga god morgon och OH MY GOD vad jag gillar den här London Grammar-låten!!!!

Alltså älskar hennes röst, soundet och liksom att den här bilden är exakt vad jag såg när jag flög in över London förra veckan. 
 

När vi ändå håller på kan vi väl ändå lyssna på den asfeta låten "Strong"? ÄLSKART!


RSS 2.0