Italien del 1. Menton, La Reserva och fullmånen.

Det rövsugiga vädret under min sverigevistelse fick mig att helt tappa sugen för att blogga om italienresan. Det liksom gjorde för ont att titta på bilder från soliga stränder och lummiga berg när det var 3 grader kallt om nätterna och jag var tvungen att ta varma bad för att tina om morgnarna. Hur som helst, trots lite regn och molnighet har London gett mig hopp om sommarväder igen så jag har fattat mod och knåpat ihop första inlägget om min underbara vecka i Italien. 

HERE WE GO!


Jag flög till Nice på onsdagen och landade strax efter lunch. Hela gänget mötte mig på flygplatsen och efter ett snabbt kramkalas satte vi oss i bilarna och körde kustvägen mot Menton för att bada och sova lite på stranden. Det var så himla kul att åka längst med kusten, det var galet vackert och vi fick se alla fina städer längs med rivieran och även Monacco. 


Min älsklings-Helena


Gulliga personen Fredrik (Claras kille) som jag bara träffat en gång innan den här resan. 


Det var 30 grader och min kritvita hud som inte sett solsken sen 2009 nästan fräste i den starka eftermiddagssolen.


Vyn av Menton från stranden var så fin.


Färgerna på husen, bergen, palmerna, alltet! Helt fucking övernajs.


Och att få vara vid havet var som att äntligen kunna andas igen.

Mitt drömmigaste hus, rosa med mintblåa fönsterluckor.


Ett stycke solstingad Clara och en hög marränger.


I jakt på den perfekta glassen hittade vi den här slushyn med Harry Potter-smak. ♥


Så puttinuttit och jävla fint överallt.


Ett stycke vrålkär Emma och en lika kär Gustav.


Efter några sista knäpp på en fräck kyrka satte vi oss i bilarna och körde mot Italien och vår hemby: Olivetta.


Det här är vyn från parkeringsplatsen till Emmas hus. Jag hade glömt bort hur fantastiskt vackert det är. Resten av kvällen var jag alldeles för upptagen med att kramas, äta god mat, dricka sanslösa mängder vin och skratta att jag helt enkelt glömde ta fler bilder. 


Dagen efter åkte vi till La Reserve ett fancy litet strandhäng på några klippor. Emma var peppad på fint väder.


Helena var helt drömmig i sin nya sommarklänning.


Men drömmigast av allt var havet. Åh havet ♥


Efter massa badande och solande och skvallrande gick vi upp till restaurangen för lunchpaus.


Jag åt den här svingoda salladen med grillade grönsaker och ett berg av den godaste ricottaosten jag någonsin ätit.


Samtidigt som jag njöt sneglade jag lite avundsjukt på Emmas sallad med burratamozzarella. Mmmm.


Hemma uppe i byn igen var det dags för fördrinkar och snacks. Emma såg kunglig ut.


Gulle-Gustav.


Vi satt ute hela natten och gapade med stora munnar mot den stora fullmånen som lös upp hela dalen.
 

En massa drama och en kostym

Hej alla babez!

I morgon når min Stockholms-vecka sitt slut och jag åker hem igen till London. Det har minst sagt varit en turbulent vecka med massa drama och känslosvängar så det känns nästan skönt (men också lite sorgligt) att lämna Sverige bakom mig. 

Ikväll avslutar jag med öldrickande klockan fem på Wolmars följt av ännu mer öldrickande på trädgården med diverse vänner och bekanta. Ska bli kul att gå ut och göra byn lite efter att knappt ha varit inne i stan på hela veckan. 

För att kompensera för att jag egentligen inte känner mig så festlig bestämde jag mig för att SUIT UP och rocka natten i kostym. Vad tycks? Tycker jag ser ganska smooth ut?


Kostym? Who knew att det var värsta toppengrejen?! OBS! Mina kostymbrallor är av sammet och känns mer som mjukisbyxor än trånga kostymbrallor som borde användas som tortyrredskap.
 

Ville bara säga hej

Men hallå! Jag är i Sverige och göttar mig. Det har varit nonstop resande sen jag lämnade Italien och det känns som att jag spenderar mer tid i bilar och på flyg och båtar än någon annanstans. Det är förstås sjukt värt för jag får träffa massa gulliga personer och göra skojiga grejer. Igår åkte jag ut till landet där jag låg och sov framför brasan större delen av tiden och jag kom hem för bara några timmar sen. Även fast jag sover mer än jag gjort på flera veckor så känner jag mig tröttare än någonsin. Kanske är det på grund av kylan? Det är ju inte mycket varmare här nu än det var när jag var här i julas.

Okej alltså ville bara säga hej. Jobbar på bilderna från Italien så jag kan visa dem i morgon. 

PUSS PÅ ER!
 

Ett par giffar som sammanfattar de senaste två dagarna ganska bra.

Hej då Olivetta

Alltså den här veckan har varit helt underbar! Kan inte fatta att den redan är över och att jag om några timmar kommer sitta på ett svettigt flygplan mot London.

Har blivit helt nykär i Italien och är helt övertygad om att det enda vettiga är att bo här permanent. Ni förstår kanske varför det smärtar att packa väskan när man känner så?

Som tur är åker jag till Sverige på fredag så jag har något att se fram emot. Någonstans i mitt jetsetschema ska jag hinna redigera bilderna från den här semestern och dela med mig av dem här på bloggen. Tills dess får ni en tjuvtitt på hur det sett ut genom instagram.



Liksom det bästa med Olivetta är att man bor i bergen men är bara några minuter från havet. Älskar det! 

Lite gölligt lite råligt

Let's take a titt på lite gulliga och roliga tumblr-prylar jag hittat på sistone. 


KATTEN! AHAHAH! KATTEN!

Superstar

Hej hej från semestern! Här kommer ett till Netflix-tips. Den här gången snackar vi om filmen "Superstar" med Molly Shannon. 

Filmen handlar om Mary Katherine Gallagher en väldigt speciell nörd på en katolsk skola och hennes livs stora dröm; att få kyssas precis som de gör på film.

Även fast hon är föräldralös, bor i fulaste huset på gatan, med den fulaste hunden och hennes enda familj är hennes handikappade mormor är den här kyssen det enda hon vill ha och hon bestämmer sig för att bästa sättet att få den här hollywoodkyssen är att bli en superstjärna!
 

I high school försöker alla klassiska Mean Girls förstöra Mary Katherines liv, men hon är en så stor drömmare och bryr sig inte riktigt. Det enda hon bryr sig om är att hon ska få hångla med skolans hetaste kille; Sky. 


Hennes stora chans blir hoppet om att få vara med i skolans talangtävling. Hon tänker att om hon kan vinna den kommer Sky se vilken superstjärna hon är och hon kommer äntligen få hångla!


Ah juste, Mary Katherine jobbar som "tillbakaspolare" på videobutiken. Hennes jobb är alltså att spola tillbaka alla filmer som lämnas tillbaka till butiken (VHS i mitt hjärta). Det gör att hon är helt besatt av filmer och drömmer sig bort helt och hållet till olika filmscener eller håller hela dialoger med enbart filmcitat.

När Sky gör slut med skolan största mean girl, Evian, för att hon var taskig mot Mary Katherine blir Evian besatt av att söka hämnd.

Det behöver vi såklart inte gå in på detalj, men alltså Mary Katherine Gallagher ♥ En av de bästa karaktärerna någonsin. Hon är 100% asknäpp och har världens bästa självförtroende. 
 
SÅ HIMLA BRA FILM! Supersnygg och superskojjig. Rekommenderar den till personer som gillar Rushmore, But I'm a Cheerleader, Little Miss Sunshine och Parks And Recreation (serie). 
 

SÄMÄSTÄH

ARRIVEDERCI BITCHES! NU ÅKER JAG ÄNTLIGEN PÅ SEMESTER!

Vi hörs från andra sidan kontinenten!

Det borde inte vara lagligt för mig att använda photobooth... 

Vad är det här?



Det är ansiktet på personen jag som precis fått sina betyg! Den korta förklaringen är att det gick jävligt jävligt bra!

Den långa förklaringen är att över året har vi haft fem kurser under tre moduler. Vi får betyg för varje modul vilket innebär att vi får tre betyg, varav två är sammanställda av betygen från flera kurser (det enda betyget som består av bara en kurs är vår dissertation/C-uppsats). Betygen ligger på en procentskala där 40% är pass, över 50% är 2:2, över 60% är 2:1 och över 70% är ett 1:1 (alltså det högsta man kan få). På pappret är det lite som G-MVG, skillnaden är att procentantalet visar var man ligger på skalan inom betyget. Det finns typ fyra olika grader av varje betyg som bestäms av procentantalet. Det ska vara väldigt svårt att hamna över 70% och i princip omöjligt att få över 90%. Fattar ni typ hur det funkar?

Okej nurå..varning för skryt...

På min dissertation, som jag trodde skulle gå helt åt helvete fick jag i slutändan 65%! Alltså ett 2:1! Alltså näst högsta betyget och halvvägs i skalan till ett 1:1. SÅ JÄVLA GÖTT!

På modulen som kan summeras som min produktion av EP:n och arrangemanget med bandet samt liveframträdandet fick jag hela 84%! ALLTSÅ DET ÄR SÅ JÄVLA HÖGT! ALLTSÅ DET ÄR HELT SJUKT HÖGT! 

Och på modulen som haft alla kurser relaterat till vårt artistprojekt (främst vårt låtskrivande) fick jag 89%! 89! 89! 89! Alltså så jävla fett! Inte nog med det, min programledare berättade att det även var det högsta betyget av alla i klassen! ALLTSÅ! TÅRARNA RANN! DE RINNER FORTFARANDE! 

Jag är så jävla glad EUFORISK! All fucking ångest, allt svett, hårt arbete och sena nätter gav resultat! Vilket fantastiskt sätt att avsluta de här tre åren på! Nu kan jag åka iväg på min semester och verkligen känna att det är välförtjänt. 

HIGH FIVE VÄRLDEN! HIGH FUCKING FIVE!
 

Semesterpeppen del 4

Att ha familj på besök har sina påfrestande stunder, men överlag har vi haft det väldigt trevligt och jag är helt slut efter dagens utflykt till Kew Gardens där vi flanerat runt i solskenet.

Tänkte avsluta helgen med ännu mer semesterpepp. Mina kompisar åkte till Italien redan idag för att värma upp poolen, vädra huset och bädda sängarna så att allt är top notch inför min ankomst (hehe). Därför blir semesterpeppstemat för det här inlägget recept på mina favoritdrinkar. Hör ni det kompisar? Passa på att plugga nu så vi kan dricka det här när jag kommer på onsdag! 

Ursäkta de jobbiga typerna som har gjort de här klippen. Youtube är fullt av idioter, men goda drinkar verkar de kunna göra.


OBS! Har ej provat mangomargarita på det här sättet förut men verkar onekligen himla smaskigt.



Finns det någon drinkspecialist där ute som kan svara på den här frågan; har man alltid vodka i cosmopolitan? Jag har för mig att jag druckit det flera gånger med gin som spritbas och har därför sagt saker som "va har de vodka i den här? Det är ju fel!" när jag varit ute, men nu när jag letar recepttutorials verkar alla göra det med vodka. VAD ÄR RÄTT?! BEHÖVER SVAR!

I alla fall, där har ni några av mina favoriter! Verkar som att den gemensamma nämnaren är att de är sura och smakar massa sprit.

 

Girlfriend material

Tjena loverz!

Ikväll kommer Dannys föräldrar till London för att spendera helgen med oss. De hyr en liten lägenhet via airbnb vid Highbury Fields och jag ska åka dit i förväg för att börja fixa med middagen. Tillsammans med den ambitionen sportar jag även looken "girlfriend material" och ett himla käckt humör. Det gäller att ligga på plus när man får besök av svärföräldrarna.


Visst vill man att ens son ska vara tillsammans med den tjejen? *kräks över min egen käckhet* 
 

First Wives Club

Eftersom jag numera är arbetslös har jag haft lite extra tid över för att göra onödiga saker som att titta på Netflix varje dag. Tänkte dela med mig av mina favoriter så ni kan titta också!

Första filmtipset är en av mina favoritfilmer från när jag var liten; First Wives Club.


Annie, Elise, Brenda och Cynthia har varit bästa vänner under sina collegeår och lovar på sin examensdag att alltid hålla ihop. 

20 år senare har de ingen kontakt. De har spenderat hela sina liv åt att hjälpa deras makar till framgång och nu har de alla blivit lämnade av sina män för någon yngre.
 
När Cynthia tar livet av sig möts Annie, Elise och Brenda på hennes begravning och vänskapen väcks återigen.


Efter begravningen blir allt ännu värre på hemmafronten. 

Men istället för att fortsätta vältra sig i självömkan bestämmer de sig för att de har fått nog.

Istället tänker de krossa sina föredetta makar och låta dem smaka på sin egen medicin.


Jag vill självfallet inte spoila vad de gör för att göra livet surt för sina män, men de sätter verkligen dit dem.

Det är en så himla bra film om hur viktigt det är med äkta vänner och riktig girlpower. Sen har vi liksom Diane Keaton, Bette Midler och Goldie Hawn. ÄLSKAR DEM ALLIHOP! En film som är värd att se om flera gånger.

Maj enligt telefonen


Första maj firades i Rochester. Vi var där hela helgen för deras "May Day Chimny Sweep Festival". Hela staden fylls av människor utklädda till sotare och en massa morrisdansare. Det är himla spexigt.


Rochester är så himla fint och när vi var där var blommorna sitt allra blommigaste och vädret var alldeles strålande.


Vi kikade in i den asköttiga katedralen som säkert är lika stor som hela staden.


Ett stycke fint träd och ett stycke slottsruin.


Ett stycke peppad karl (två dagar efter den här bilden togs flyttade han in hos mig).


Jag fick en till bröllopsinbjudan, den här gången till min kusins bröllop. Tyvärr kommer jag inte kunna gå :(


Sen kom nästa stora inlämningsdag! Allas våra slutproduktioner skulle lämnas in och det var så jävla pirrigt.
 

Sen hände den här kvällen. Jag får tyvärr inte berätta vad vi gjorde eller vart vi var någonstans, men alltså....om det här projektet går vägen kommer jag bli så himla lycklig.


Danny jobbade på att kamma hem lite pluspoäng mitt i flyttkaoset och överraskade med rosbukett. "IIIH! It's got all of my favourite colours in it!" sa jag. "I know" svarade han och såg jävligt nöjd ut.


Sista inlämningen/presentationen var den 12:e maj. Den kvällen drog jag ner rullgardinen och sov 8 timmar i sträck utan att vakna för första gången på flera veckor.


Sen kom den här snyggingen på besök! Min syster var här en hel helg och jag hade temat #treatyourself2014 och unnade mig nya grejer, restaurangbesök och allt sånt som man kan tänka sig behöva efter tre års studentsnålande.


Lökig systerselfie nr 1.

Vi var såklart exemplariska barnbarn och skickade gulliga vykort till mormor och farmor. 

Vädret var alltså helt smashing hela helgen och på söndagen begav vi oss till Hampstead Heath.


Vi började med en kort promenad följt av morgonfika på det här lummiga trädgårdsfiket. SÅ MYSIGT.


Sen var vi liksom för upptagna med att ha trevligt och jag glömde bort att fota hur fint allt var. Fast...e... en löig systerselfie hann jag visst med.


Sen åkte vi till Waterloo och promenerade längs med Southbank hela vägen till London Eye, över bron och sedan hela vägen bort till Shoreditch. Helena fick knäpp och ville att jag skulle ta bilder på henne vid varje telefonkiosk.


Glasgurkan.


Söndagen avrundades på Le Mercury med rosé och lax, följt av lite sköna drinkar på Wenlock & Essex. Nomnomnom.


Sen tog jag inga mobilbilder på nästan två veckor. Förutom den här tragiska som var något slags försök till att dokumentera ett recept på vegoburgare. Tror jag gav upp eftersom bilderna blev så obloggiga.


Alltså ja jag vet inte riktigt varför jag slutade fota samtidigt som jag tyckte det var skitviktigt att fota den här lilla rondellpalmen... tja... den bor i alla fall tvärs över floden från Hanna och Tasha där jag var på middag.


Sista maj avslutades på Three Compasses på Ridley Road i Dalston. Noemie hade bjudit dit oss för att kolla på ett band som beskrev sin musik som "french electro jazz". Jamen det låter kanske spännande...tänkte vi... MEN DET VAR SÅ HIMLA DÅLIGT! Alltså vi skrattade så himla mycket för det var så komiskt dåligt. Nåväl, det bjöds i alla fall på trevligt sällskap och natten var ljummen och skön.

Sista bilden som togs i Maj var den här, pga blev beordrad av Danny. "This is the most mystical and spiritual place in all of Hackney" sa han "take a picture for me please". Jag ifrågasatte det inte ens. Jag är liksom van vid att vara med den här knäppisen. ♥

Semesterpeppen del 3

Med risk för att låta en smula neurotisk så tänkte jag dela med mig av att jag precis provpackat min väska. Japp jag åker inte förrän nästa onsdag, men jag ville liksom dubbelkolla att jag har allt jag behöver, att jag har en slags plan för när/om jag måste tvätta och vara säker på att jag får plats med allt i min handbagageväska. 7 dagars kläder och prylar på bara 15 kg är väldigt lite när man är lika velig som jag är när det kommer till att välja ut outfits och sånt.

Men men, bättre att vara förberedd än att drömma panikdrömmar om att jag glömmer passet eller kommer glömmer badkläderna. Här! Vi tar en titt på vad jag kommer ha med mig!


Eftersom jag inte varit på badsemester sen 2009 tyckte jag det var dags att slå till på en ny bikini. Först provade jag en massa svarta, mörklila och typ gråa bikinis men sen tänkte jag "whatthafack! så här tråkig kan jag väl inte vara?" och slog till på den här knäppa röd/orangea saken med tropiskt bladmönster.

Jag hittade den på River Island och fick betala 28 pund för hela kalaset (16 för överdelen och 12 för underdelen).

Här chillar den tillsammans med min gamla bikini och min fina prickiga baddräkt. 


Eftersom jag reser med endast handbagage är det viktigt att alla överdelar passar till de två underdelarna jag tar med. Det här linnet köpte jag på Primark för 3 pund och tycker att det passar alldeles utmärkt till mina nya shorts (även dem från River Island).


Emma sa till mig att ta med något fint också om det skulle vara så att vi går på byfest eller åker till en fancy strand på Rivieran. Tycker att den här drömblusen får duga.


Köpte den på marknaden vid Hornstulls strand för 50 spänn. Älskar den!


Åh visst ja, har ni sett mina nya brillor? Köpte dem på Camden Market för 5 pund och de får ersätta mina gamla älsklingsglasögon i liknande modell som är helt repiga.


Till finklädselavdelningen satsar jag på ännu en vit blus (alltså den till höger). Det är en Agneta Eckemyr-blus och jag köpte den i hennes penthousevåning i New York när jag var där på praktik. Minns inte hur mycket den kostade, men den var inte gratis. Kunde dock inte låta bli när jag var där, det är inte varje dag man provar kläder och designern hjälper till att knäppa alla knappar.

Glasögonen och accessoarerna som får följa med.

Så där ja. Allt det här ska ner i väskan... Det ser ut som mycket men jag har redan kollat så allt får plats. Det enda som saknas är lite skönhetsartiklar och ett par flipflops. HEJA SEMESTERN! SNART KOMMER VI!

Semesterpeppen del 2

8 dagar kvar! 

Hittade den här fantastiska videon som visar hur man gör egna slushies. Alltså!!! SCIENCE ♥
Tänker att det här kan komma till användning när vi vill göra spexiga drinkar eller en läskande efterrätt.


HUR COOLT?!?

Gräsänka

För tillfället är jag gräsänka. Danny är hos sin kompis Toby utanför London för att jobba på en låt och är borta hela två nätter! Två nätter är ingenting om man tänker på att innan vi bodde ihop sågs vi inte ibland på kanske 5-6 nätter, men nu har jag liksom vant mig vid att han är här hela tiden. Det känns märkligt att äta middag ensam och gå och lägga sig utan en godnatt-puss. 

Fast en paus är också välbehövlig. Jag passar på att göra saker som jag inte är lika lätt att göra när Danny är här. Som att...
 
...använda tandblekningsskenan 
...prutta asmycket
...äta knäppa saker som typ en hel skål med bara ärtor (pga orkar inte laga mat)
...kolla på Jennifer Lopez-filmer 
...lyssna på ABBA...JÄTTEHÖGT
...dricka jättemycket Pepsi Max utan att känna de dömande blickarna brinna i nacken
...köpa onödiga grejer
...scrolla på tumblr i flera timmar

Bad ass, eller hur? I morgon kanske jag till och med bjuder över folk på fest!


#SEMESTERPEPPEN

9 DAGAR KVAR TILL SÄMÄSTÄHRN!

Den 11:e juni åker jag till Italien för att njuta en hel fucking jävla vecka tillsammans med några av de finaste personerna den här världen har att erbjuda! I resesällskapet har vi Herb, Emsven, Claref samt pojkvännerna GuldFredde och Gustav. Destiantionen är Olivetta, en miniliten bergsby i San Michele-distriktet vid den franska gränsen, där Emmas familj har ett hus. Jag var där senast sommaren 2009 precis efter att jag tagit studenten så det känns verkligen passande att jag avslutar mina universitetsstudier på samma plats (cörkel of lajf etc).

Den kommande veckan kommer bloggen vara smockfull av semesterpepp. Bortser man från sverigevistelser så har jag faktiskt inte varit på riktig semester sen våren 2010 när vi lökade runt i Berlin ett par månader. Bortser man från Berlin har jag inte varit på utlandssemester sen jag var i Olivetta sist. Alltså 5 år sedan! Det betyder även att jag inte haft en solbränna sen 2009. Inte för att jag bryr mig så mycket om att vara brun (svårt att tävla om sånt när man är blekare än döden) men jag har liksom glömt bort känslan av att vara solbränd. 

ANYWAY, jag vill inleda #semesterpeppen med att langa lite schyssta bilder (läs pixliga skitbilder tagna med en digitalkamera från ca 2002) på hur det såg ut i Olivetta när jag var där för fem år sedan.

 

SNART ÄR JAG DÄR ♥

Literally no idea. Sorry.

Jag lyssnar på the Beatles på svinhög volym, twistar i sovshorts och linne. Det är ju najs. 
Ville bara dela med mig av den här svinroliga bildserien som jag hittade på tumblr (bildkällor finns på min tumblr som vanligt). Det är såklart ett gäng amerikaner som fått i uppgift att fylla i namnen på alla länder i Europa. Inte för att jag är någon geografiwizard direkt, men deras gissningar och vad de fyllde i när de inte hade någon aning är helt toppen.


"West Spain".


"Poland, maybe" "Latvistonia" "I am very sorry you are all great" haha!


"Finnorland-way"

"Ireland, other Ireland".

Vad lyssnar man på i rymden?

Jag bestämde mig för att det var på tiden att jag delade med mig av lite nya soundcloudfavoriter som jag upptäckt de seanste veckorna.

Jag har tänkt mycket på rymden. Rymden är drömsk, förbannat vacker men väldigt melankolisk. Helt full och tom på samma gång, lite som jag har känt mig den senaste tiden. Rymden fick därför bli temat för låtarna som jag samlade till den här spellistan. De är soundtracket till min resa ut i rymden.


Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag hatar eller älskar Mishaped Pearls. De är liksom lite som den där killen som kommer fram till en på krogen och är jävligt irriterande men efter ett par öl visar sig vara ganska charmig, bra på att dansa och det slutar med att man hånglar med honom (och morgonen efter undrar man varför). I väntan på att jag fäller min slutgiltiga dom får de inleda den här rymdlistan för jag tycker att den representerar hur jag skulle känna om jag precis satt mig i en rymdraket (eller hånglat med den jobbiga killen), vilket är; var det här verkligen en bra idé?


Jane Fraser gick året under mig på ICMP. Hon har skrivit och producerat låtar inom otaliga genrer och kan liksom inte riktigt bestämma sig för vad hon vill göra. Mon Cheri summerar hennes spretighet på det bästa sättet. Det är lite avant garde, elektro men med touch av symfoni, 80-tal och gospel. Resultatet är sjukt jävla rymdigt och helt underbart!


Dan Lyth påminner mig mycket om King Creosote (en av mina favoritartister) och han bjuder på vackra soniska landskap med hjälp av sin skickliga blandning av programmerade ljud och traditionella instrument. Jag läste på lite om den här plattan och förutsatt att internet inte bjuder på ofakta (när har internet någonsin ljugit för oss?) så spelades alla liveinstrument och röstspår in utomhus (!?!). Bara en sån sak gör ju att man inte kan låta bli att vara lite intresserad. 


Blir helt fast i den här låten, den är som att titta på Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, väldigt fin men också obehaglig. 


Jag tänker mig att när man hoppar ut ur rymdraketen (i sin rymddräkt of course) och skuttar ut på månen så står The Hics redan där och spelar Lines. Det är skojigt men med en touch av fara och melankoli. PRECIS SOM RYMDEN.


Får inte nog av den här låten! Den är så knäpp och fin på samma gång, precis som Lisa Knapp. Älskar de vibrerande ljudeffekterna som låter som pruttar. Tänker mig att det är så en Dalek skulle låta om den var snäll ( Dalek = bad guys i Dr Who ).


The Moss av Cosmo Sheldrake är lite obehaglig men också spännande och bjuder på riktigt gung. Den är vad som spelas när man är ute på upptäcksfärd på en ny planet och har väldigt kul men också behöver springa iväg från rymdemonster eller månstormar. 


Okej jag måste erkänna att den här låten mest hamnade med på listan för jag ÄLSKAR det här albumet. Den är från Gruff Rhys senaste skiva och jag är helt kär. Lite retro, lite Kings of Convenience, lite spexigt och väldigt najs. Sen har ju American Interior något lätt rymdigt över sig. Är det kanske ekoeffekten på rösten i verserna? Är det de drömmiga stämmorna? Jag vet inte riktigt, men den får följa med ut i rymden i alla fall. 


Museum Of Bellas Artes får avsluta den här rymdelistan. Ville egentligen bara dela första spåret "Fantasia" men det gick inte så det fick bli hela albumet istället (ingenting att klaga på förstås, särskilt när alla låtarna är väldigt rymdiga). Den här låten är lite som en blandning av thriller-techno, soundtracket till Never Ending Story och en skvätt Kate Bush. Det får bli den mystiska avrundningen på mitt rymdäventyr. 

Tipsa gärna om era bästa rymdlåtar! Man kan ju aldrig få för mycket av rymdmusik!

RSS 2.0