Småstadsshoppning


Hallonrosa läppstift från Clarins, färgen heter "Raspberry" (otippat).


Choklad med Beatrix Potter-motiv ♥


Nya fina blyertspennor, alla är olika hårda, och nytt skissblock.


Brevpapper med lika fina kuvert.


Duschcreme, bodylotion och handkräm. Produkterna är bubbelgumsrosa och luktar sommar.


Schampoo och balsam för oss fuskare som gärna vill vara lite extra blonda.

Jag köpte också ansiktsservetter, ibuprofen, hårnålar och allergitabletter, men det är väl inte sådär skitkul att visa upp.

Ibland vill jag inget hellre än krama träd

Jag blev kär i ett träd.


Alla älskar kattisar


Vad ska jag bli när jag blir stor? 2.0

"Egan what do you think I should be when I grow up?"

"My friend"

Nu dör jag den stora böldöden (böl som i böla inte böld) och måste visst diska lite för att lugna ner mig. Jävla barn och deras övergullighet.



Sience of Sleep

Klockan närmar sig två på natten och jag ligger i sängen med min älskare (läs; bok). Nyss såg jag en jättefin film, Science of Sleep, den är av samma regissör som gjorde Eternal Sunshine of a Spotless Mind. Filmen är fin, toppen och huvudkaraktärens drömmar ser ut som mina. Visst är den ingen Eternal Sunshine men det är ganska svårt att toppa världshistoriens bästa film.


Bildsökning Science of Sleep på Google.


Suget efter att vara lite extra piffig

Eftersom ingen god fé verkar bry sig om mig och plånboken är tom så fönstershoppar jag på internet.

Vilken är finast av de här raringarna?



Jag tycker nog sista.

Anger Management

När barn (Egan) är skitjobbiga nästan helt utan anledning vill man (jag) bara....

Gif Created on Make A Gif
 Gif Created on Make A Gif

Längtan

Visst har jag det toppen här i England men jag kan inte låta bli att längta som tusan tills jag får åka till Paris.

Åh... Paris.


Elsa Billgren var nyss i Paris och hennes vackra bilder gör mig bara ännu sugnare.

Fin på fem minuter


Det går att göra en riktigt sassy frisyr utan att det ska ta flera timmar att föbereda. Den här frippan är en variant på pin curl-frillan jag brukar sporta. Det håller inte lika bra, men med galet mycket hårsprej och sjukt mycket hårnålar funkar det. Det här gör du på fem minuter.


Böj topparna med en plattång eller locktång. Håret blir lite mindre bråkigt och sitter lättare på plats.


Ta luggpartiet och rulla uppåt tills du når hårfästet. Fäst med två hårnålar.


Dela upp resten av håret i två lika tjocka delar och rulla in mot hårfästet...
 


...tills det blir en tajt liten bulle. Fäst bullen med tusen (okej, kanske åtta) hårnålar tills den sitter på plats och gör sedan likadant på andra sidan.


Dra bak "polisongdelarna", fäst med två hårnålar på vardera sida och spreja tills du gör ett hål i atmosfären.


Klart!

Hnonihnoninoninono hnoninoninoninono

För er som inte fattade det så var rubriken introt till Pretty Woman. Varför? Jo för idag känner jag mig som Julia Roberts i Pretty Woman. Enda skillnaden är att jag är blond... och att jag struttar fram på en kullerstensgata i en liten engelsk stad istället för Rodeo Drive.



Rock, hunkar och hotellfester.

Okej min bloggunderhållning kanske inte ligger på topp, men jag är så frutansvärt busy hela tiden att det helt enkelt får vila lite på bloggfronten. Nog om det och lite mer om Skottland.

Glasgow är en gruffig musikstad där hälften inte har några tänder, är skelögda och luktar illa. Den andra hälften är überhunkiga musikhunkar i storlek lång/åssom med tillbehör som sexiga leenden och skottskt skägg. Vad alla i Glasgow har gemensamt är att man inte förstår ett enda ord av vad de säger och att alla älskar whiskey och öl.

Spelningen ägde rum på ett ställe som hette "The Arches", en jättestor klubb med flera scener och barer som låg under centralstationen. Det luktade lite kiss och gammal öl men stället var så förbannat jävla megarockigt att det mest tillförde lite extra rock-krydda. Ovanför taket hörde man tågen åka förbi stationen, under spelningen gav det mig gåshud för det kändes så underground och spännande. Som om musiken var förbjuden och var tvungen att hållas hemlig, endast en liten grupp revolutionärer fick tillträde till den här magiska spelningen som hölls under mark där ljudvågorna doldes av kvällstågen mot London, Inverness och Carlisle.
Faktiskt var det här det bästa framträdandet jag sett med Thea (och vid det här laget har jag sett en hel del). Allt bara föll på plats, hon sjöng ännu mer fantastiskt än vanligt, alla i bandet var otroliga och allt var bara alldeles... alldeles... alldeles underbart.

Efter gigget åkte vi till hotellet, nattade bebben och hade en ordentlig efterfest. 20, 28, 32, 50, 53, åldern gör ingen skillnad för där runt det lite för lilla barbordet var vi alla bästa vänner. Fulla och glada (okej Thea var bara glad, men det är väl typ så nära man kommer att vara full när man är gravid?) firade vi en jättelyckad start på en ny turné och skålade för musik, trevligt sällskap och nya världar att upptäcka.


Det här var precis alla bilder jag tog i Skottland. Pinigt, I know, men jag liksom glömde bort... eller nåt. Med största sannolikhet var jag för upptagen med att flörta med den snyggaste roddaren jag sett i hela mitt liv.

Ba tja

Hola, hello, hallo och hejsan!

Sen några timmar tillbaka är vi hemma igen från Skottland. Det var fint/dejligt/rockigt.

Vi hörs imorgon, jag är upptagen med att pressa första säsongen av Off the Map.


The circus is leaving town

Kvällens sedvanliga musikmarathon har till större delen bestått av Isobel Campbells alla musikaliska påhitt. Favoriten är det hon gör tillsammans med Mark Lanegan (den där unga gubben från Queens of the Stone Age, ni vet, han med heroinrösten som man gärna dödar för).

Nu ska jag ta en till öl, läsa några kapitel i min bok och sedan drömma lite äventyrsdrömmar.

Imorgon ska vi till Glasgow.


Stor musik, jag menar verkligen STOR musik!

Jag måste berätta om Thea och Nigels superspännande projekt de håller på med. Det är så att för många många år sedan fanns det en sångerska som hette Sandy Denny. Hon levde mellan 1947-1978 och blev under den tiden en av Englands främsta sångerskor. Mest känd är hon som sångerska i folk/rock-bandet Fairport Convention men hon släppte även fyra soloalbum. Dessutom är hon den enda endaste personen i världen som gästsjungit på en Led Zeppelinplatta (det är hon som sjunger på The Battle of Evermore). Hon var helt enkelt jävligt awesome.

Nu är det så att man har hittat en massa gamla texter och ofärdiga låtar som hon skrev innan hon dog och någon tyckte det skulle vara en asbra idé att låta någon skriva klart låtarna och spela in en superrockig tributeskiva med "The unreleased songs of Sandy Denny". Eftersom Thea klassas som en av Englands främsta låtskrivare fick hon gigget att skriva klart låtarna. Än så länge har jag fått höra tre av dem (igår i studion) och det låter helt fantastiskt. När alla låtar är färdigskrivna ska de sjungas av, självklart Thea, men också lite olika creddiga musikmänniskor som jobbade med Sandy Denny, bland annat.... wait for it.... wait for it... wait for it.....

..... ROBERT PLANT (HALLÅ HALLÅ HALLÅ HALLÅ HALLÅ)!

Hur coolt är inte det?

Svaret är JÄTTE. Det är helt fakking åssom att Thea ska få jobba med ROBERT PLANT (HALLÅ HALLÅ HALLÅ HALLÅ HALLÅ). Jag är tokstolt men också galet avundsjuk. Tänk att få spela in tillsammans med Robert Plant.

Avis.


Sandy Denny

I <3 Engelska landsbygden


Här låg jag i solen och läste Juliet, Naked i flera timmar. Att promenera vid floden och titta på alla ankorna är ungefär det finaste vardagsnöjet som finns här i England.

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Dags för den årliga omröstningen om vad jag ska bli när jag blir stor. Snart måste jag skicka in min anmälan och som vanligt är jag galet clueless vad det gäller min framtid.

Än så länge i min utbildningskorg ligger "litterär kommunikation", "Arkeologi", "Genusvetenskap", "Gymnasielärare med ingång engelska" och potentiell fotoutbildning i Santa Barbara.

Alla förslag och tips är välkomna. Om två veckor måste jag ha bestämt mig.


"Egan, what do you think I should be when I grow up?"
"Ehrm... AN OCTUPUS!"

1-0

Jag har precis låtit fötterna gosa i gräset och läst en god bok på en bänk i solskenet vid floden.

Take that snö-Sverige.


Nu ska jag hämta det här monstret på förskolan.

Och imorgon ska jag köpa näsdukar

Förlåt men jag kan inte släppa hur fantastiskt vårigt det är här borta. Jag har knatat omkring i Liverpool med solglasögon på näsan och skinnjackan över axeln, för det var FÖR VARMT att ha den på mig (FATTA GREJEN). Det är galet underbart och jag har pollenallergi.

Åh vår <3



Tyvärr dog kamerabatterierna så det blev inga bilder på soliga Liverpool, hoppas det är fint väder på måndag när vi ska dit igen.


Hej hej hej våren

Jag har sovit som ett tryggt litet lamm.

Nu fräser vi iväg till Liverpool.


Hemma

Nu är jag äntligen hemma i Nantwich. Här är våren redan framme. Vägarna är kantade av påskliljor och körsbärsträden utanför mitt fönster har börjat blomma.

Vi åt middag på italienska restaurangen som ligger på Love Lane (världens bästa gatnamn) och efter att ha nattat Egan lyssnade jag och Nigel på fyra album och drack öl. Det är mycket att ta igen när man inte ses på flera månader och det finns inget bättre sätt att göra det på än öl och bra musik.

Imorgon ska vi åka till Liverpool för att jobba i studion. Mikes studio är en av mina favoritplatser i hela världen så just nu känner jag mig överlycklig.

Det är så skönt att vara här.


Source: wetpaint

Hej då


Det här är jag just nu, fast istället för att vara Ben Affleck som ska ut i rymden så är jag bara jag som ska till England och Liv Tyler är min katt.

WOOP WOOP WOOP

Wingapo bloggen!

Snart händer det! Snart lämnar jag och min polska utväxt det här landet för evigt (skämt, faktiskt bara ett litet tag). Nu irrar jag runt i lägenheten och försöker trycka ner det sista nödvändiga i väskan till tonerna av Sticky Fingers.

Jag kommer sakna de som förtjänar det och kanske ibland tänka på de andra som egentligen inte förtjänar det men som jag faktiskt gillar ändå på något dumt sätt. När jag kommer hem är det sommar och då, då ska vi ha riktigt kul.

Arrividerci!


Logik enligt K

Att tänka logiskt har aldrig riktigt varit min starka sida. Särskilt inte för att jag gärna hittar på vad som är logiskt helt själv.

Till exempel tycker jag det är jättelogiskt att packa sex bh:ar även fast jag med största sannolikhet bara kommer använda två. Jag tycker också det är jättelogiskt att bara ta med en endaste kjol och inga byxor för "jag vet ju att jag gillar att ha på mig den här kjolen" och "det är dumt att packa något jag inte är säker på att jag kommer använda" (men sex bh:ar är ok?).

Förstår ni hur ologisk min logik är?

Mest logiskt av allt är nog att jag tar med mig sju olika nagellack men bara ett par strumpor.

Jag blir så trött på mig själv.


Packhysteri del 3

Klockan är 01:03 och jag har fortfarande inte valt skor.

(Två centimeter från att börja gråta)



What would Elsa Billgren do?


Goodbye and see you later

Skit i gråtfest och ät lite lunch istället! Så gör vi. Bästizstyle.


Packhysteri del 2

Med risk för att låta som världshistoriens töntigaste tjej säger jag nu; hur ska jag någonsin kunna välja vilka skor jag ska ha med mig!?!?
Jag har för många helt perfekta vårskor som gråter när jag säger att jag inte kan ta med dem allihopa. Egentligen skulle jag väl kunna ta med lite fler än vad jag sagt att jag ska, problemet är bara att jag känner mig tillräckligt väl för att veta att jag inte kommer använda ett enda par utöver de promenadvänliga som passar till alla mina outfits.

Varför är livet så svårt?


Vilka ska jag välja?

Packhysteri del 1

Trots min enorma vishet är jag fantastiskt korkad. Mest för att jag tänkte att jag skulle komma billigt undan när jag bokade min biljett med Ryanair, men nu kom jag på att jag inte kan leva utan en gitarr (helt plötsligt) så jag var ju bara tvungen att betala 400 spänn extra för att undvika en plågsam död orsakad av separationsångest från en gitarr jag aldrig spelar på. Nu har jag ju lyckats betala lika mycket för mitt så kallade smarta drag som jag skulle betalat om jag bara köpt en jävla biljett med SAS. Då hade jag kunnat ta med mig gitarren och 20 kilo bagage "helt gratis".

Nu toksvettas jag över vad jag ska låta bli att ta med mig eftersom väskan bara får innehålla ynka 15 kilo. *Suck* 15 kilo... Hur ska jag kunna välkomna våren i London och Paris utan sju par skor?

Fyfan för att packa praktiskt.


 


Alla älskar kattisar


Det är inte bara söndag, det är vår också!

Idag blev det vår, för jag har visst premiärcyklat.

Det var vackert, härligt och ganska jobbigt. Mina innerlårsmuskler och mycoplasmalungor fick jobba på riktigt bra för att inte övertyga resten av kroppen att strejka och återgå till den behagliga vinterdvalan den legat i.
Cykelturen tog mig hem till pappa där jag meckat med moppen (jag vet, jag har en sån) och mountainbiken (jag vet, jag har en sån) i solen. Efter någon timmes wax on, wax off hojjade jag hemåt igen som värsta barnviseidyllen med rosor på kinden och solsken i blick för att slå mig ner i min favoritstol med en stor portion gryta och en liten sovande katt i mitt knä.

Visst blev det vår?

 


Väldigt lite byxor och väldigt mycket fest


Vinna är ju lätt, bli Marie Antoinette!

Whoopsy! Jag råkade visst bli mitt allra spexigaste på Nisses födelsedagsmaskerad. Helt sponant fick jag för mig att klä ut mig till Marie Antionette. Ungefär så här blev resulatet...


Dedededededededebaser

Mycoplasma schmycoplasma, inte stoppade det mig från att ha en jättekul kväll igår. Vi var på Debaser Slussen ända från halv tio till nästan stängning och jag var nästan jättepeppig. Efter tre timmars odrickande bestämde jag mig för att jag fick lov att ta ett glas rödvin som belöning för att jag inte blivit aspackad trots den suktande och rockiga barmiljön. Jag dansade, dansade, dansade, mer än jag gjort på länge och jisses var det befriande att vakna upp nu på morgonen och inte vara det minsta bakfull.

Gutti spelade HÅRDrock i lilla baren

Laserpistolerna spelade musik som var perfekt att vertikalskedas till

De hade fem gitarrister och var tio man på scen

Emma var min sked- och danspartner hela kvällen. Oh boy, va jag gillar henne!

Inte kul och faktiskt väldigt tråkigt.

Jag gjorde nyss det fantastiska misstaget att läsa massa läskiga artiklar om den här mycoplasmabakterien som jag har i mina lungor. Allt låter farligt/läbbigt och jag tycker inte alls det är särskilt kul att gå på antibiotika.

Faktiskt så är det väldigt trist.

Min fruktansvärt orockiga inhalator.


Mjääp, mjupp, mjeeh!

God morgon, skit i allt och lyssna på lite rock istället!


Framtiden är för snabb för mig

Nyss hände något väldigt märkligt. Jag blev "poked/puffad" på facebook av en killle som jag aldrig träffat, men verkar ha en del gemensamma kompisar med. Jag har aldrig hört hans namn eller umgåtts mycket med de människor vi båda känner. Min fråga är nu; vad betyder den här puffen?

Min spontana tanke är att det är en slags flört, men han ser inte ut som en kille som behöver internetpeta på främlingar för att flörta med lite ladies. Tanke nummer två skulle vara att han tror att han känner mig och vill att vi skapar lite kontakt (fast skickar man inte en väninbjudan då?). Tanke nummer tre är att det är ett elakt skämt för att få den konstiga tjejen (jag) att tro att hon blir raggad på av en stekig Lidingö-kille.

Är det så här man gör nuförtiden? Puffar istället för att maila? Vad fan är en puff egentligen?

Facebook blev helt plötsligt lite för komplicerat för mig.


Hittad på unicornhurricane.tumblr.com


Men hej

Topshop hade invigningsjippo i deras nya butik på Sergelgatan med efterfest på Spy Bar. Ryktet om gratis öl hade dragit dit ungefär halva Stockholm och fashionistorna samlades kring drinkborden som törstiga gaseller vid vattenhålet en het dag i Afrika. Tyvärr var allt ganska livlöst och trist, mycket kanske berodde på att jag deppade över min reducerade festförmåga som uppstod idag när jag påbörjade min antibiotikakur.

*Suck* vad gör jag när kvällen aldrig börjar men vägrar ta slut?
Svaret är att proppa munnen full av M&M's och titta på Anastasia.


Godissugen

Igår var kände jag mig lite grå, trist och slö, så jag målade naglarna rosa, glitziga och peppiga!
Först målade jag med rosa nagellack och sedan öste jag på med ett neonrosa glitter från Make Up Store som egentligen är till för fejjan, men vem fan bryr sig om det.



BARBIE

Katie from the block

Vaknade upp med en ostmacka i munnen (en av många fördelar av att bo hemma hos en curlingmorsa) och av någon underlig anledning "Jenny from the block". Det kan vara för att jag såg henne på Ellen Degeneres show häromdagen och jag har som gyllene regel att jag gillar alla som Ellen gillar för jag älskar ju Ellen. Anyways, ju mer jag sjunger på låten desto mer inser jag att Jenny from the block faktiskt är ganska kick-ass. Ingenting är lika toppen som lite rumpskak på morgonkvisten.

 

HUNKVARNING

Jag gillar verkligen inte läkarserier, de är så förutsägbara och larviga. MEN, MEN, MEN... hunkfaktorn i "Off the Map" är larvigt hög. De har både en schysst läkar/strand-hunk och den hunkigaste hunken från Sunset Beach.

Nu dregglar jag och försöker ignorera allt som är töntigt.


Bildsökning Off the Map på Google.

Gråtfest

Det var liksom dags för det.


Problemet är att jag tror att jag är Harry Potter

Gif Created on Make A Gif

Analysera den här drömmen om du kan

Blogg.se har strulat så jag har inte kunnat blogga på hela dagen (jag vet, OMG!). Ni har inte missat så mycket mer än några timmars jämrande över hur jobbigt livet är och hur mycket jag hatar illaluktande sopor.

I natt hade jag en mycket märklig men megaspännande dröm. Drömmen handlade om att jag tillsammans med ett gäng från min gamla teatergrupp, min systers kille, och Draco Malfoy, planerade en kupp för att störta katolska kyrkan. Vi hade massa hemliga kodord, kodnamn och planerade "den sista striden" på ett ölhak i en skum del av staden utan namn som uppenbarligen styrdes av den onda katolska kyrkan.

Jag vet inte varför katolska kyrkan var så ond och varför just vi bildade motståndsrörelsen, jag minns bara att jag var väldigt rädd, räddare än jag någonsin varit, men jag visste att det här var tvungen att hända. Om inte vi klarade skulle ingen göra det. Stämningen i drömmen var lite V for Vendetta blandat med Lilla Jönssonligan för samtidigt som allvaret var svartare än min garderob så använde vi oss av fiskespön, radiostyrda bilar och hemmasnickrade teknikprylar a la årskurs fem som verktyg för att bevaka kyrkans överhuvuden.

Efter flera veckors planerande var det äntligen dags att storma domkyrkan, den var större än någon kyrka jag någonsin sett, och från dess majestätiska hallar hörde vi skärande skrik från människor som torterades.
Sen gick allt jättefort. Vi kom in i kyrkan och en strid uppstod. Alla skrek och det var blod överallt. En demon tog tag i mina vrister men syrrans kille stoppade honom. Jag sprang upp för långa trappor "jag måste hitta ärkebiskopen" sa jag till mig själv samtidigt som jag bytte låt på min ipod från "Rebel, Rebel" till "King of Spain". I en korridor som var täckt av röda mattor såg jag ärkebiskopen springa iväg från striden med sina vakter. JAg sprang ikapp dem, hoppade upp på ett räcke och samtidigt som jag sjöng "I WANT TO BE THEEEEEEE, KING OF SPAIN" flög jag ner på biskopen och svingade min yxa djupt in i hans bakhuvud.

Strax efter det här flydde vi från kyrkan, den korrupta polisen var på väg och vi kunde inte bli sedda eftersom vi bara var sjutton år gamla (jag vet jag förstod inte riktigt den delen heller men i drömmen var det självklart). På trappan utanför de stora entréportarna föll jag över Draco, som låg blek i en blodig pöl. "Lämna honom" skrek Thessan men jag kunde inte lämna honom där. Snart skulle vampyrerna komma och då är han förlorad för alltid. "LEV" sa jag, men han levde inte, han skakade på huvudet och sa "det går inte, det är för svårt". Jag grät och Draco som blödde bort i mina händer, blev till en liten katt i mitt knä. Katten var död, det var mitt fel, och allt jag kunde tänka på var hur bra "Shallow Grave" är.

Jag skrek, därför rasade kyrkan bakom min rygg och på vattnet vid min sida hade det redan blivit sommar.


"Nattmaran" av Fuseli, en av mina favoritmålningar.

I bilen, in the car, in das Auto.

I bilen på väg hem från centrum lyssnade jag och Stefan på radio. Det var någon gubbe som pratade om något intressant. Efter ett tag öppnade jag munnen...

"Jaha..men varför ska Gene Hackman släppa en självbiografi?"
"Men Katarina, det var Boel Hackman"
"Jaha, men varför har han skrivit en självbiografi?"
"Det har han inte, han har skrivit en biografi om Harriet Löwenhjelm"
"Jaha.."
"Har du ens lyssnat på någonting?"
"Nä, jag sjöng mest på Tom Waits i huvudet"
"Ja, det kan man ju också göra"


Himmelska hemmafru

Min inre Martha Stewart har känt sig ganska kvävd på sista tiden eftersom jag levt på pasta med ketchup och ätit samtliga mål i soffan framför datorn. Idag har min slusksida fått sig en redig käftsmäll av en kasse full av delikatesser och ett varv med moppen i lägenheten. Farmor är på besök (egentligen sitter jag pensionärsvakt åt henne medans hennes lägenhet storstädas, men besök låter så mycket trevligare) så jag tänkte bjuda på lyxlunch.
Just nu sover farmor i gästrummet, men när hon vaknar ska Martha visa vad hon går för och överraska med fin fina smörgåsar.


Lite av det mumsiga som ska ligga på brödet från Gateau.


Ingen näsring, långa ögonfransar, lagom lockigt hår och blommig blus...


Jag spelar rollen som det perfekta barnbarnet jävligt bra.

Men du måste väl ändå skämta!?!?!?

Är det någon annan som sett reklamtavlorna för hemsidan "VictoriaMilan.se"? Det är en datingsida för gifta och sambos där de kan träffa personer att vänsterprassla med. "Gör livet levande, ha en affär" står det högst upp på hemsidan tätt följt av en garanti att man alltid är 100% anonym.

"Alla våra medlemmar är seriösa personer från Sverige eller andra länder som söker efter en affär, flirt eller sexpartner. Medlemmarna är i huvudsak gifta eller lever i samboskap, men vi tillåter även singlar".

WTF? Är det här ett väldigt påkostat skämt eller är det på fullaste allvar? Okej att många hurnifurnar vid sidan av sitt äktenskap och att det till och med ibland kan rädda förhållanden som svackar men det känns otroligt fel att uppmuntra affärer på det här sättet.
Reklam i tunnelbanan gör att det känns socialt accepterat eftersom produkten säljs så synligt. Det skulle inte förvåna mig om en person, som aldrig haft en tanke på att bedra sin partner men som befinner sig i en riktig helvetesperiod i sitt förhållande väntar på tåget en tisdagskväll efter jobbet, ser reklamen, spontanskaffar ett konto och sedan efter någon veckas oskyldigt e-flörtande inleder en affär. Lite som att gå till affären för att köpa gröt men komma hem med tre dvdfilmer man egentligen inte vill se bara för att de fanns där. Otrohet borde inte få vara en produkt.  

/argtskilssmässobarn_91


http://www.victoriamilan.se/

Jag borde inte blogga så här sent på kvällen. Det blir fan inga kvalitetsinlägg, men som Lynn Anderson sa "I beg your pardon, I never promised you a rose garden".


Jakten på karma

Jisses, shit-scheisse och allt däremellan. Jag kom nyss hem efter elva väldigt intensiva timmar på Karolinska akutmottagningen med min morfar. Ilskan mot hur vårdsystemet fungerar är alldeles för stor för att jag ens ska orka bli arg. Istället skattar jag mig lycklig att han till slut fått hjälp och att bra musik, lite öl och väldigt mycket kärlek kan ta hand om den fruktansvärda ihåligheten som bor i min trötta kropp. Sjukhus (i synnerhet akutmottagningar) är som dementorer, de suger ur all lycka ur ens varande. Elva timmars väntande på ingenting är dementorskyssen som stjäl själen.

Morfar fick efter många om och men åka till Jakobsbergs sjukhus för att få övernattningsvård. Man behöver inte veta så mycket mer om Jakobsberg än att det ligger sjukt långt bort, alltså, Kalle Ankas Långtbortistan-långt. Jag hade turen att träffa världens snällaste sjuktransportkillar som skjutsade mig till Slussen efter att morfar fått sitt rum. Patetiskt nog började jag böla lite av tacksamhet, tänkte typ erbjuda dem min förstfödde som tack, men de var bara glada att de kunde hjälpa till och kallade det karma för att jag varit ett snällt barnbarn som hjälpt morfar hela dagen. Jag bölade lite till och tackade på knackig polska, bad om ursäkt för att jag inte kunde tacka på somaliska, bölade ännu mer och bugade så djupt att jag nästan snubblade.

Drama, drama, drama.

Öl.

Hej!


Bildsökning Långtbortistan på Google.

Wild Hunt

Gomorron! Jag har haft Tallest Man on Earth-marathon och gjort mig tjusig i håret. Tjusigheten hände mest för att jag har en väldigt oglamourös dag framför mig så jag tänkte att lite glamm och "GOD DAMN" var precis vad jag behövde för att klara av dagens trista uppdrag.

Gif Created on Make A Gif

Pretty pretty pretty pretty woman

Åh va härligt med lite prostitutionsromantik en sån här molning söndagskväll. Hollywoodkärleken får värma magen tillsammans med lite te och hundmys.

Pretty Woman är ju toppen.


Parispeppen

Asså Mon Dieu! Jag är så dödspeppad på att åka till Paris att jag nästan måste örfila mig själv för att sluta dagdrömma heeeela heeeeela tiden. Visst ska det bli tokskoj att åka till England, men det är så hemma, Paris är nästan helt nytt. Jag säger nästan eftersom jag ändå varit där tre gånger innan, men det var innan jag fyllde femton. Jag har inte upplevt staden ordentligt och ser verkligen fram emot alla fördelar som tillkommer när man är lite vuxnare, till exempel vin istället för Orangina, Louis Vuitton istället för Disneybutiken, hunkar istället för godis och klubbar istället för dubbade avsnitt av the Nanny på hotellrummet.

I Paris tänker jag fnitterfnissa på caféer, bära basker varje dag, munblossa ciggariller, klappa pudlar, förälska mig i en Jaques, gå på dekadenta konstnärsfester och vara precis så klyschig som jag vill.

Gif Created on Make A Gif

Gif Created on Make A Gif

In the morning

Klockan är halv åtta och jag har redan varit ute på långpromenad och duschat megalänge. Fråga mig inte varför jag helt plötsligt drabbats av denna extrema hurtighet, men det är ganska uppfriskande.

Nu äter jag mysig söndagsfrukost och tittar på Stålmannen.


Eftertraktad, åtråvärd och väldigt smart.

Firar mina fem melodifestivalrelaterade statusuppdateringar på facebook och Sveriges musikaliska förfall med en flaska champagne och riskakor.

Och jag undrar varför jag är singel.

Min dejt har somnat.

En av tio saker jag aldrig trodde jag skulle få se

Christer Sjögren hissas ner på scen i en sexkitten-bur.


Varför inte tänkte Chrille. Inga problem att stå i en strippbur i Scorpiontröja.


Dör mellondöden

Här i mörkret dör jag mellondöden. Det är inte ett särskilt kul sätt att dö på. Särskilt inte när det kommer till Sara Vargas.

Jag är inte ens kär i någon av de som tävlar.

Eller kanske Brolle, för fem år sen.


Rêves de Paris

Bonjour!
Igår bestämde jag mig för att åka till Paris när jag är klar i England. Det känns helt fantastiskt och jättekul. Nu måste jag bara bestämma mig för om jag ska åka till Toscana efter Paris eller om jag ska åka hem till Sverige (eller stanna kvar i Frankrike?).
Nu äter jag sen frukost och låtsas som att jag lever något slags lyxliv med färska jordgubbar, avokado och mangojuice. Nej det är inte min ekande plånbok som stått för kalaset, det var min snälla mamma som hade kikat in i mitt kylskåp när hon tog hand om hunden i fredags. Hon trodde att jag skämtade när jag sa att jag levt på pasta med ketchup i två veckor, och när insåg att det faktiskt var sant köpte hon en påse med färska delikatessgrönsaker. Hon var ganska säker på att jag skulle få skörbjugg om jag inte åt lite frukt och grönt.

Lätt att vinna.


Fabulous på Slytherinplan


Matilda och Helena lagade smaskig mat medans jag och Alex slappade i soffan och pratade om frisyrer.

Helena var smart och pratade om juridik. Hon är ganska bra på det.

Alex är till exempel snygg och väldigt bra på att Twittra.

En tjej jag gillar

Packet skulle på svartklubb men jag och Mimmi bangade, så vi åkte till JÄTTETRENDIGA stället...mummel mummel mummel... okej jag minns inte vad det heter men det är ett väldigt trendigt nyöppnat hotell vid Norrmalmstorg med en väldigt spexig bar (den såg nästan ut som en mindre version av Trolldomsministeriet). Mimmi drack Old Fashioned och jag Whiskey Sour.

Någonstans mellan svindyra drinkar, tokmycket snack om farliga karlar och en bjudkaffe från gatupredikanter blev det dags att åka hem till hunden. Vi gick ut på promenad och jag blev rädd för vampyrer helt plötsligt. Som tur är sitter julbelysningen kvar i mitt kvarter. Det liksom tar ner lite på läskighetsfaktorn i den annars dödsmörka betongdjungeln.

Puss

F-f-f-f-f-f-f-f-f-f-f-f-f-f-f-f-fredag

V-v-v-v-v-v-v-v-ad händer?!?!?

Egentligen är jag inte alls så där taggad, men ett ärligt försök måste man ju ge fredagskvällen. Det får börja med tjejgrej hemma hos Matilda sen får vi se om jag orkar dra mig ut på någon trendig klubb så jag kan visa mina nya schyssta moves.

DOUBLE DREAM HANDS LET'S GO!

Gif Created on Make A Gif

Sannolikheten att jag ens sätter mig på tunnelbanan ikväll är fjantigt låg. Om jag lyckas samla lite energi lär den föra mig mot ett otrendigt hak och inte alls till några dansgolv.

Practice makes perfect

Det här är vad jag kommer att göra resten av dagen.


Hela bandet är ju bakis

Med bandet menar jag min fantastiska enmansorkester som består av mig själv. Oj, oj, oj jag är så bakis! Ni skulle bara veta hur bakis jag är.

Jag är så bakis.

Jag skulle mörda för lite våfflor.


Håkky

Ikväll var jag på hockey med Kevin.

Hans kompisar bröderna Abbott spelar för Luleå så vi var där för att heja vårt svåraste.


Luleå vann med 2-1, jag kände mig billig som hejade på Luleå när jag egentligen är djurgårdare.

Sen drack vi fasligt mycket öl på Pet Sounds och helt plötsligt var det mitt i natten. Jag tog nattbussen hem och skrev en bra låt på handen när jag väntade på Ropsten.

Hej hej hemskt mycket hej!

Väldigt väldigt väldigt...någonting


Saker jag "likear" på Fejjan just nu

 Elina Nylund Jag vill skeda med Merry och Pippin
          
              Namn Efternamn Äntligen siktar du på snubbar i din egen storlek, dvärgen!

Någonstans uppe bland fluffiga moln

King's Speech var beyond fantastisk. Jag är kär i filmens alla vackra tapeter och Colin Firths fantastiska sårbarhet.
Åh jag är så kär.

Nu läser jag Wuthering Heights och dricker te... och tänker på Colin Firth... och vackra tapeter.


Efter bion tog vi ett glas på Jernet.


King's Speech

Ikväll ska jag äntligen se King's Speech. Jag har verkligen längtat galet mycket för att se den här filmen så jag hoppas jag inte blir besviken.


På besök hos farmor

Farmor återhämtar sig på Sabbatsbergs sjukhus. Där är personalen supertrevlig och utsikten är faktiskt helt fantastisk.


Årgång 91

Idag fikade jag med ett fint gäng. Efter ett tag kom jag på att vi alla är födda 91 och började skolan ett år tidigare.

Vi är nog sjukt mycket smartare än alla andra i hela världen.


Kelly


Frida


Camilla som larvar sig.


Kellys världsafina blus


Adam, en smuttig kille.


Frida och Frida.

I väntan på något vettigt...

...så kan vi ju återupptäcka det här mästerverket:


The pursuit of content

I vanlig ordning kunde jag inte somna trots att jag är dödstrött och istället för att vara en duktig plågad konstnärssjäl och skapa STOR musik eller en mästermålning så crunchade jag de tre sista avsnitten av ANTM säsong 15. Kreativt eller hur? Nej, inte särskilt, mest pinigt och fruktansvärt töntigt. Det är liksom ganska svårt att tycka om sig själv när man gråter för att favoriten vinner klockan 02:11 en onsdagsmorgon.


Mitt liv behöver hållbart innehåll.

Not exactly the great wall of China, more like the allright wall of China.

Pasta med ketchup-dieten fick ett trevligt sushiavbrott hemma hos mamma och nu har jag skrivit en ganska bra låt. Nu dricker jag saft och tittar på mitt favoritprogram An Idiot Abroad. Det är nog lite av det roligaste jag vet.
Hunden ligger på golvet och snarkar.

Jag är trött.


"Neil Armstrong, that spaceman, he went to the moon but he ain't been back. It can't have been that good."


Domestic Nightmare

Woop woop! Jag har storstädat lägenheten och ligger nu i halvkoma på soffan. Jag önskar att jag hade styrkan att laga lunch men jag orkar inte ta itu med besvikelsen jag vet kommer slå mig när jag inser att det enda som finns i min kyl är ägg och en möglig clementin.

Jag är en dålig hemmafru.


En god fé? Ja tack massa tack!

Just nu...

...äter jag pasta med ketchup och blir sönderpussad av en heltokig hund.

Det kallar jag en äkta kvalitetsmåndag!


WANNA BE ON TOP?

Skräptvrepriser, C-vitamin och långpromenad med en gullig hund blir uppladdningen för dagens uppdrag:

Jag ska säga upp mig från jobbet.


Full av kärlek

I lördags kom Julle förbi mitt crib med ungefär tusen (femton) CD-skivor. Hon tyckte helt enkelt att min ipod borde matas med lite nya gottigheter och det finns faktiskt inget smaskigare än Julles saftiga skivbibliotek där hon har ungefär en miljon (1000) skivor.

Nu är min ipod matad med massa näringsrik, mustig och vacker mat som allt är lagat med sjukt mycket omsorg och kärlek.




Tallest Man on Earth, Matt Pond, Bombay Bicycle Club, Magic Numbers, Norah Jones, Iron & Wine, Adele och soundtracket från "La Vie En Rose" (La Môme). Oh Lord vilken fantastisk samling! Adjö världen, nu går jag under jord med min ipod!

För ett år sen bodde jag i Berlin ett litet tag

Jag saknar det så mycket att jag går sönder lite när jag tänker på det.




♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Jag vill pussas och kramas

Jag blev visst sugen på en Jaques igen.


Faktatips

"När man är full eller ful på alla sina bilder, då vet man att man har det bra"
                                                         -Frida "Smart och Snygg" Lorentzon


Jag har det väldigt bra, även fast jag klagar hela jävla tiden.

M står för modemedvetenhet

Man vet att syrran lånat datorn när första förslaget på hemsidor under "m" är "medeltidsmode.se".


Säga vad man vill om min syster, but she is the Mmmm in Medeltiden fo sho!

Suddigare bildsaga från suddigare lördag

Igår kväll spexade jag loss till tusen med specialeffekterna på min jahaduharinteiphone-telefon. Resultatet blev ännu suddigare bilder än vanligt. Jag tror jag ska sluta låtsas att min HTC är lika bra/cool som en iphone.

Malin hade lagat god mat och såg väldigt söt ut hela kvällen.

Maria fick en försenad julklappspingvin som egentligen är en påse.

Jag drack BARA EN ÖL, för jag hade blött näsblod tre gånger tidigare på dagen.

Rasmus var ensam kille bland 10 tjejer.

Han hjälpte mig planera min schyssta Harry Potter tatuering som jag ska göra efter sommaren.

Rebecca var där.

Sen gick jag på toa och läste en fin kaninsaga som satt på väggen.

Den har Malin haft ända sen vi var skitsmå.

Gimli kom dit och var på riktigt partyhumör.

Och syrran fick en alldeles egen retro specialeffekt på sin bild.

Sen gick jag hem och gullade med hunden.


En suddig bildsaga från en suddig kväll

Igår var vi på Biljardpalatset. Vi spelade biljard, vann, förlorade, spelade LOTR-flipper och Nisse "lånade" en tavla från badrummet.

Fin kväll.




MOOOOOOVE THAAAT BUUUUUUUUUUUUS

När jag vaknade upp imorse hittade jag de här två hjärtisarna i mitt gästrum.
Nu äter vi ostmackor och bölar till Extreme Home Makeover.

Fin, fin, fin, lördag <3


Var det nån som sa FREDAG!?!?!?!

Farmor mår bättre, hunden är glad och jag... jag har ett ganska rockigt kylskåp.


Två flaskor champagne, cider (for the ladies), red bull, obegränsat med öl och i frysen står jägern. Ikväll ska det banne mig bli hår på bröstet!


MÅNTIAAARAAAA, FÖRVANDLA MIG!!!!!!

Vaknade upp och kände mig ungefär så här...



"Orka vara en Orch" tänkte jag och sexade till mig så mycket som 15 minuter tillåter och blev det här...


Prickig playsuit, smutisgt hår, en liten knorr i pannan och på gränsen till horaktigt mycket smink, passa er, här kommer K.GUN!

Hetsäter After Eight och drömmer om Toscana

Våren börjar ta form och snart börjar allt som är galet spännande. Ikväll har jag mailat med en familj i Toscana som vill att jag ska komma och ta hand om deras ungar i Maj. Det känns lockande, spännande och ganska häftigt. En månads barnvaktande i vackra Toscana känns liksom mer som betald semester än jobb. 

Drömmarna om pain riche och mitt livs kärlek Jaques ersattes ganska snabbt med fladdriga sommarklänningar, donnor i vita hattar och en vespakille med farligt sammetslen blick...


Tur att det finns gulliga hundar

Min farmor fick akut problem med sitt fina hjärta igår och ligger tyvärr på sjukhus. Medans hon blir bättre tar jag hand om hennes ögonsten.


Tur att det finns gulliga hundar till tröst när man är lite ledsen i ögat.


Katter är heltokiga...hehehehehehehe

Min katt har rotat fram en tampong ur min väska och har utnämnt den till årets roligaste leksak.

Nu ska jag titta på Lejonkungen och dricka oboy. Nu kom katten, han ville säkert också se en lejonfilm.


Tar en tyst minut och förbereder mig för en riktig gråtfest.

Snart-flyr-jag-landet-peppen

Biljetten till Liverpool är bokad och äventyrslusten klappar hårt i hjärtat igen. Vad händer efter England? Ska jag åka hem igen och vara en duktig tjej, eller ska jag låta vildingen i mig ta över och kanske fortsätta mitt äventyr?
Att leka upptäckare är min favoritsysselsättning och att återupptäcka Paris känns väldigt lockande just nu. I Paris kan man ju äta nybakade pain riche och bli kär i personer som heter Jaques. Jag har liksom alltid velat bli kär i en Jaques.

Möjligheterna är oändliga.


Åh snart är jag tillbaka i Nantwich. Där har snödropparna redan slagit ut och vinterjackorna ligger på vinden. Längta <3

Prettopeppen

På något sätt lyckades jag förvandla mig själv till en prettobrud idag. Strypknäppt klänning följt av helknäppt kofta, snedbena och ingen näsring lyckades sopa igen alla punkrockspår.

Jag var liksom tvungen att sätta på mig en tokig hatt bara för att inte bli rädd för mig själv.


RSS 2.0