Lär dig något!

Tråkig dag, damn this English weather... Jag gillar visserligen regn, men idag är det bara grått. Ligger i sängen och vägrar göra något vettigt... Jag sover aldrig på nätterna, det är för kallt i slottet och flickan som sover intill mig snarkar som en galning... Orkar inte skriva något så ni får istället lära er lite om Spöktransterens.




Spöktransferens
eller transferens är en magisk form av teleportation, där en trollkarl eller häxa kan försvinna på ett ställe, transferera sig, och dyka upp på ett annat. Oftast kännetecknas det av ett smällande ljud, vilket kan ha att göra med det hastiga försvinnandet och all luften som omedelbart strömmar till. Det anses dock vara oskickligt att det låter då någon transfererar sig, och de skickliga magikerna kan förflytta sig plötsligt och tyst. Enligt många är känslan av att transfereras som att pressas genom en tunn gummislang.

Av Trolldomsministeriet krävs en licens för att få folk ska få transferera sig, och då en häxa eller trollkarl fyllt sjutton kan den få licensen genom att gå en kurs. I sitt sjätte skolår kan eleverna gå på lektioner i transferens, anordnade av Trolldomsministeriet. De kan sedan få licensen på eller efter sin sjuttonde födelsedag. Undervisare är Wilkie Twycross.

Träningen är svår, och eleverna kan splittra sig själva, då de lämnar en del av sig själva kvar på ursprungsplatsen, medan en annan del tas till den nya destinationen. De splittrade kroppsdelarna sätts ihop igen av Magiska olyckshjälpen, som finns på plan tre i Trolldomsministeriet. Ihopsättnigen gör inte ont om den sker på rätt sätt.

Spöktransferens anses opålitlig över längre distanser, och även skickliga trollkarlar kan ibland föredra annan typ av transport, såsom kvastar.

Av säkerhetsskäl är  Hogwarts område skyddad av uråldrig magi, som gör det omöjligt att transferera sig in eller ut ur slottet. Den här förtrollningen har dock undantag och gäller inte husalfer, det finns även kända berättelser om den forne rektorn Albus Dumbledore som transfererar sig ut ur skolan med hjälp av sin fågel fenix, Dumbledore var dock en strålande trollkarl och troligtvis använde han sig inte av just spöktransferens.

Som man kan förvänta sig, anses det ohyfsat att transferera sig in i någon privatpersons hus. Av den anledningen har även många privata bostäder anti-transferensfötrollningar som skyddar mot oönskade besökare. Många gånger transfererar sig trollkarlar till en plats i närheten och går den sista biten till fots, innan de når platsen de egentligen skulle till.

Det är möjligt att hindra folk från att transferera sig. På samma sätt som Hogwarts har anti-transferensförtrollningar, så kan liknande magi hindra individer från att transferera sig.




Nu har du lärt dig något nytt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0