Stressen, pressen, stressen.

Om ni undrar varför helgen spenderats hemma i nykter tystnad så är den här listan över den kommande veckans uppgifter svaret;

Structure, Style & Content- skriv en countrylåt
Lyrics- skriv och tonsätt en sonnett
Solo Writing- skriv en låt (valfritt tema)
History of Songwriting- skriv en låt som vars första ord också är titeln/hooken

Showcase- arrangera stämmor till din egen och två elevers låtar
Studio Demo- record the finished lead vocal and lead instrument, and arrange beats and additional midi-instrument.


Lovet kommer kännas väldigt välkommet efter den här veckan.

Fredagmorgon

7 am waking up in the morning, gotta get fresh gotta go downstairs, gotta have my bowl, gotta have cerea......

......

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

MINA FLINGOR ÄR SLUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Noll av fem toasters.


Creative Constipation 2

Klockan är 00:00 och jag har kört fast med en låt som måste vara klar imorgon. Vad gör jag? Tar en kub cheddar och ett glas billigt rödtjut. Bellman var inte först med det här botemedlet, men han är en känd frontfigur. Det funkade flera hundra år sedan och jag hoppas att det funkar nu för jag vill sova.

KOM IGEN KREATIVITETEN! STARTA DÅ!


Jag /matte B

Things I love about London 1

Även dagar när det regnar har vår gata finaste solnedgången.

Way to go Lofting Road!


Krank, ill, sjuk.

Jag är sjuk och har fem miljoner läxor att göra klart till imorgon. Det suger för helst av allt vill jag vara ute på stan med Persson som jobbar i London idag och det är inte så lätt när feber fängslar mig i sängen.

Jag gör som jag alltid gör när jag mår dåligt; tar en dusch och skärper till mig. Här skall det skrivas musik!


#11


111 dagar kvar till alla hjärtans dag

75% av Sveriges befolkning har pojk-/flickvän.

Jag gillar öl.


London är min musa

Det regnar mot mitt fönster och mitt glas är halvfullt med rödvin. Min anteckningsbok är fylld av texter om en syster jag saknar och i huvudet spelas scener från en svettig bar som har öppet när allt annat är stängt. Där fönstrena har immat igen, där whiskeyn smakar guld, där alla dansar tryckare till Dolly Partons "I will always love you" precis innan stängning och där det finns tusen mörka hörn att smyghångla i.

Ibland undrar jag hur jag lyckas skriva klart alla låtar i tid, men sen kommer jag ihåg att det finns kvällar när tiden står stilla och framför allt finns det dagar när kommer på att jag inte behöver sova för att drömma. Då är det lite mindre svårt att klottra ner några rader och skriva en melodi som inte är heldålig.

Inspirationen finns ju överallt.


Jag är min egen väpnare

Relativt ofta drabbas jag av smärre identitetskriser. Typ som när mitt rum är städat, när jag faktiskt gör klart saker i tid, när jag äter något nyttigt eller när jag har på mig ett par hela strumpbyxor. När de här korta, men ack så intensiva identiteskriserna inträffar önskar jag att jag hade en trogen rådgivare som kunde sätta mig på rätt spår igen. "Who am I Gamling?" skulle jag säga med min bästa Theoden-imitation och efter två tre meningar konstruktiv uppmuntran skulle jag vara redo att dra ut i strid (=gå och lägga mig i tid istället för att fundera på livet/universum/allt).

Men jag har ingen rådgivare. Eller, jag har Felicia, men hon är inte hemma ikväll och hon skulle ändå inte förstå Sagan om Ringen-referensen. Henrik skulle förstå och även uppskatta att jag jobbat på min Theoden-imitation men han spelar tv-spel på sitt rum och jag orkar inte resa mig från min säng. Så vad gör jag?

Jag gör som jag alltid gör när jag krisar; jag går in på facebook och stalkar människor med fruktansvärt lite självdistans och tänker "jag är i alla fall inte dum i huvudet". Det är inte ett direkt bot men nu minns jag inte ens vad det var jag grubblade på. Nu är jag ganska nöjd och tänker istället på att jag är väldigt sugen på ett äpple.

Ett grönt äpple.

Det vore gott.

BAM! Problem solved!


Livet som en TMNT

Igår var det lördag, därför är det söndag idag. Söndag enligt K betyder världens längsta sovmorgon, minimal ansträngning och något gott att äta. Just den här söndagen gick jag och Henrik till La Divina på Upper Street och köpte pizza. Nuff said. Livet är bra när det är fest i magen.


Amen.

Idag är en bra dag 2.0

Idag är en bra dag!

Varför?

Jo för jag har ätit chinese take away och druckit en flaska rödvin i mitt nystädade rum.


Dessutom spenderade jag eftermiddagen/kvällen i Notting Hill med Pupen, och det är ju jättetoppen.


Och jag är salongsberusad och ska ut med crewet i Camden. WAZZAP!?!??!?!?!

Att sakna något så mycket att man nästan gråter

Idag är en bra dag.

Varför?

Jo för jag fick skypea med min katt.Ostmackor och min katt. Saker jag saknar med Sverige.

Svensktoppen nästa?

521 spelningar på soundcloud.

Nästa vecka får jag nog lägga upp en ny låt.


Jag borde inte vara för exhalterad över siffran, mamma har säkert lyssnat 495 gånger.

FFS F YEAH!

"Why do people say "grow some balls"? Balls are weak and sensitive. If you wanna be tough, grow a vagina. Those things can take a pounding"

-Betty White


CLAP EVERYONE! CLAP!

Let's talk about rock

Wengapo!

Första lektionen idag är History of Songwriting och vi ska börja gå igenom 60-talet, vilket betyder att vi ska prata om hur rocken föddes. Vår lärare (f.d. medlem i Iron Maiden) studsade omkring som en liten bumbibjörn när han pratade om det här förra veckan, och det gjorde han med all rätt, rock är ju det mest studsframkallande som finns.

Åh rockskola! I love you!


Psssst!

Your father's eyes har spelats 390 gånger på soundcloud sen igår kväll.

Det känns jävligt fett.

City and Colour

KEMUN!
Jag var nyss på the London Roundhouse och såg City & Colour. Jag hade inte hört honom förut men lilla Jesus va bra det var! Vackra texter, häftigt sound och asbra stämsång. Det enda som var dåligt var förbandet och det gjorde inte så mycket, det gav oss mer tid till att dricka öl och skvallra.


Gör dig själv en tjänst och lyssna lite.

Creative Constipation

Den här veckan i "Solo Writing" måste vi skriva en kärlekslåt som är direkt riktad till någon vi är kär i eller har varit kär i. Jag bläddrar igenom bilder på gamla flammor som brunnit ut sedan länge och lågor som inte riktigt slocknat än i jakt på lite inspiration till låten. Problemet är nog att jag redan skrivit alldeles för många kärlekslåtar om alla de här personerna redan, det finns inget kvar. Nu sitter jag här och river upp gamla sår helt i onödan och jag blir tokig snart om jag inte får fram en enda vettig textrad.


7 am waking up in the morning

God morgon early birds! Eller... det är väl lunchtid i Sverige nu? Jag bestämde mig för att ta sovmorgon idag. Nu har jag snoozat i två timmar och det är äntligen dags för den dagliga skålen flingor.

Flingor är ju så himla gott.


Hon vet vad hon pratar om.

Your father's eyes

Dudemen!

Lyssna på min nya demo. Den är som sagt inte färdigproducerad och jag ska spela in rösten en gång till tror jag.

Lyssna antingen på soundcloud eller på myspace.


This just in:

Min überhunkiga lyrics-lärare är bög.


Om ni ursäktar mig ska jag gå och gråta nu.

KEMUN ROCK N ROLL!

Idag har jag spelat in en låt i Martins kök. Det var roligt, kul och fett. Nu har jag äntligen en inspelad låt att till exempel slänga upp på MySpace, Facebook och framför allt; skicka ut till promoters som kan fixa spelningar.

Än så länge är det bara gitarr och sång men jag hoppas kunna lägga på fler instrument efter några fler lektioner i "Studio Demo".

Livet är fett rockigt!


Jag måste ha en Macbook och jag måste ha Logic. Ge mig pengar så kan jag bli en riktig artist!

OUFF VILKEN KVÄLL

Jag äter chips i sängen och tittar på the Office (/vägrar dammsuga och plugga).


Ikväll ska jag bli full för kärlekens skull

Ikväll tänkte jag göra livet lite lättare, dricka lite för mycket öl och prata lite för mycket med lite för främmande främlingar. Det gör man allra bäst i Camden, rockens hemkommun, med goda vänner från School of Rock.

Jag skulle gärna säga att jag ska ut och ragga ikväll, men vi vet alla att det inte riktigt är en hejare på den sporten. Dessutom börjar jag acceptera mitt ensam-tant-med-hundra-katter-tillstånd och jag tror att jag skulle drabbas av en skitstor identitetskris om jag konfronterades med en annan livsstil.

Det är lite som det där med att jag aldrig har ätit kebab. Jag tror liksom inte riktigt att jag skulle veta vem jag var om jag åt en kebab. Vem skullle jag vara om inte tjejen som aldrig ätit en kebab?


Brb, geniet arbetar.


I skolan


Person i klassen: "God! These stairs are killing me. Wouldn't it be great if we could just teleport in and out of the classrooms?"

Jag: "Duh! You can't disapparate within the walls of Hogwarts"

Annan person i klassen: "What?"

Jag:


Prioritera mera

Jag har precis skrivit klart veckans sista låt till min Solo Writing-lektion. Temat (eller som de säger i skolan "brief of the week") den här veckan var identitet och det är än så länge det svåraste vi har behövt skriva. Det känns på något sätt svårt att helt skriva om sig (mig) själv utan att låten förvandlas till en smäktande country/pop-ballad med någon lam refräng som går något i stil med "THIIIS IS WHO I AAAAAAAAM! OHYEHEHEHE!", men trots klyschvarningar, öknar av idétorka och på tok för mycket värdefulla pluggtimmar spenderandes på tumblr istället för med pennan i handen, har jag äntligen, klockan 00:58, skrivit klart den jävla låten med relativt god framgång.

Vi får se vad klassen har att säga om saken.


Jag tog en tur i en tidsmaskin

Om jag inte redan berättat det så har jag blivit sexton igen. Det började med att jag och Adela blev kompisar och insåg att vi har precis samma humor, gillar samma typ av mat och gillar samma typ av killar (och med samma typ av killar menar jag mest hunk-läraren). De senaste två veckorna har vi spenderat åt att skämta med snuskiga skämt och fnissa helt hysteriskt. Jag lovar, det känns precis som att vara sexton!

Tyvärr tror jag inte alla uppskattar vår fantastiskhet lika mycket som vi gör och det kanske just därför det är tur att vi alltid sitter bredvid varandra.

Making friends everyone. Making friends.


Precis så här är det i skolan, på rasterna, efter skolan och på helgerna. Allra mest på lektionerna.

Infinite Swag

Okej, så jag har precis skrivit klart den fetaste rapen i världshistorien (eller i alla fall i min historia)! Jag trodde inte jag var kapabel till att röra min mun så snabbt som jag gör i den här låten och jag trodde aldrig jag skulle ha så mycket swag som jag har när jag sjunger den.

Det här kommer bli åssom, 100% episkt, etc, etc.

Jag lovar att spela in en video så snart som möjligt.

Det här kommer vara jag imorgon i skolan:

Like a boss people, like a boss.

I have 99 cookies but a bitch ate one

Jag jobbar fortfarande på min låt. Det går sådär, men det erkänner jag inte för världen. Det går dåligt eftersom jag gav upp igår och tittade på the Office istället och det går dåligt nu för att jag inte kan sluta scrolla runt på tumblr, men som sagt, det här sa jag aldrig. Jag håller kvar vid min skyhöga swagighet.


Vad skulle livet vara utan tumblr?

SWAG ON BIATCHES

I've got so much swag! Writing hip hop like a boss! LIKE A BOSS!


Den här låten är så jävla tung! Jag borde inte göra annat än skriva hip hop!

An Education

H-Dawg har snickrat ihop en playlist så jag kan lära mig allt om hiphop.

LYSSNA DU MED!


Två lärarförälskelser, åtta låtar och en bakfylla.

Gangsters! Vilken fest det blev igår! Lärarkonserten var sjukt jävla bra och jag har två nya tvärförbjudna lärarförälskelser att jobba på att bli av med det kommande året. Spelningen var så bra att vi vägrade åka hem efteråt och gick ut i Kilburn istället, följt av efterfest hos Nathan och Adela. Där tjafsade vi om vem som var mest kär i diverse lärare, drack massa öl och skrev låtar ända fram till klockan sex på morgonen.

Idag har jag gjort mitt bästa för att försöka bli klar med min Structure, Style & Content-läxa, en... wait for it... wait for it... waiiiit.... EN HIPHOP-LÅT! Jag har gett mig fan på att skriva en riktig hitlåt med sjukt mycket rap och coola beats. Like a boss I tell you, like a boss! Det svåraste är att inte börja skratta när jag försöker sjunga meningarna jag skrivit. Jag har liksom ingen farlig hiphopröst och har lite svårt med hela thugzigheten, men är det läxa så är det läxa och jag vägrar komma till lektionen tomhänt.

K.Gun- queen of rap!


Uppdatering från School of Rock

Idag har jag lektioner från nio till sju och efter skolan ska vi åka direkt till the Regal Rooms för att se låtskrivarlärarnas konsert. Rock, rock, rock. That's how we roll MTF'ers!


God kväll från bakfyllebyn

Idag har jag tyckt synd om mig själv och skrivit väldigt mycket musik. Nu ska jag ta igen alla timmar som jag förlorade i natt när jag jagade rocklivet.


Tagga, peppa, tagga!

Kompisar!

Jag har städat hela lägenheten, lockat håret och målat läpparna. Snart kommer nämligen Adela hit och vi ska ha förfest innan vi har pubrunda i Angel. Går kvällen som planerat kommer den avslutas med soulig dans på The Blues Kitchen i Camden.

Jag peppar med GT och Beatles.

Btring it on Saturday!Somewhere between Lothlórien and London Bridge we found a sunrise that lasted a day

I lördags spelade vi in en musikvideo till Frank Oceans Nature Feels. Vi var på en miljon fina platser under dagen men jag hann bara fånga typ fem på bild, men det var den vackraste dagen jag sett.


Naturen vs Storstadsdjungeln

1-0

FRIDAY FFS

När jag inte bloggar beror det oftast på att jag varit i skolan orimligt länge och dött efter två steg innanför dörren, eller så befinner jag mig i ett supereffektivt skaparläge och gömmer datorn under kudden för att inte frestas av lite slösurfande. Oftast beror det på det tidigare snarare än det senare eftersom de hyperlånga dagarna lämnar lite energi och inspiration till ett kreativitetsrace.

Nu gör jag min produktionsläxa och lyssnar in mig på olika sound som jag vill använda mig av på mitt första demospår. Nästa vecka börjar vi nämligen producera vår första låt! Det är jätteläskigt eftersom jag, ironiskt nog, är helt efterbliven när det kommer till Logic (programmet vi ska jobba med).Uppdatering: Nu kom Felicia hem, dvs jag pluggar inte längre. Istället dansar jag till Shakira, Schlager och dricker rödvin. Kontrasten till femton minuter sen är underbar.

Halv åtta hos mig

Pasta med ketchup och ärtor. Studentlivet när det är som allra bäst.


My head goes BOOM BOOM BOOM

Aye caramba! Vilken fest det blev igår! Vi hade tequila-efterfest hos min klasskompisar där vi firade vår mitt-i-veckan-lördag. Jag betalar för det nu med en redig bakfylla och en öm rygg efter att ha sovit på ett stenhårt golv, men det är väl meningen att man ska må dåligt på mitt-i-veckan-söndagar? Jag tror det. Nu; macka och plugg, imorgon har jag min första deadline.

 
Det hade kunnat vara värre. Jag måste tänka så för att inte känna mig lika självmordsbenägen. Det hade kunnat vara värre.


Personliga Persson

Idag kom Persson till London och ska jobba här till och med torsdag. Nu är han på väg till min lägenhet och sen ska vi åka till The Good Ship som ligger vid min skola. De har open mic night där ikväll och några av mina kompisar ska spela. PEPPEN!


Stefan har med sig notböcker och skor från Sverige. Mer skor?!?! Ja, mer skor! Jag säger som Patsy "You can never have enough hats, gloves and shoes".

What would Robbie do?

Jag har som läxa att skriva en poplåt till min nästa lektion i Structure, Style & Content på torsdag och det är den jag sitter och jobbar på nu. Det går ganska bra men jag har fastnat på andra versen och bryggan låter inte så övertygande som den borde. Vad gör man när man kör fast och måste hålla en deadline?
På skolan verkar alla lärare referera till Robbie Williams "Angels" som den perfekta hitlåten och om vi vill bli riktiga låtskrivare måste vi sträva efter att skapa den ultimata hitlåten. "You need the hit, or you will be dead meat". Är låten jag skriver nu en hit? Kan den tävla med Angels? Än så länge måste jag svara med ett stort fet-nej, men vad ska jag göra för att den ska komma till nästa nivå?

I stunder som denna kan jag bara undra; What would Robbie do?


Tizdag

Tisdag, det betyder att jag är ledig från skolan för att leka skrivarstuga. Jag tänkte att jag skulle tillåta mig själv en halvtimmes surfande, helt och hållet i akademiska syften förstås, innan jag limmar på djupa vecket i pannan och låser in mig i mitt rum. Jag tänker inte komma ut förrän jag skrivit två hitlåtar.

Jag får inte, för jag måste lämna in dem på torsdag.


Vi har nu spelat upp en låt inför klassen tre gånger och två av dem jag spelade var på piano. Jag saknar redan mitt piano och även fast det går att boka övningsrum i skolan är det inte samma sak som att komma hem och spela på sitt egna piano.

Slutsats: I need to get a fucking keyboard.


Sen jag fick internet har jag...

...kollat facebook

...bloggat

...tittat på fem funny cats-videor.


Hur kunde jag leva utan fast internet i en månad?


DUDEMAN WE HAVE INTERNET

Äntligen.


Nu är det fest! Hej då allt socialt liv, hello cyberspace!


RSS 2.0