Ang te

En lustig sak med engelsmän är att de är lika kända för att vara snuskigt lönnfeta som de är för att vara senigt taniga. Det roliga är att det inte är ofakta, det är faktiskt hardcore fakta, och efter att ha levt bland engelsmän en längre tid vet jag svaret på detta knäppa mysterium.

Te.

Te är roten till allt. Inte bara är te en stor del av engelsmännens vardag, det är även grunden, en av de allra viktigaste stöttepelarna av deras samhälle och jag är helt övertygad om att utan te skulle landet rasa lika lätt som ett dåligt konstruerat kapplatorn.

Varför te har med engelsmännens lönnfethet/senighet att göra beror just på mängden te som konsumeras. Den genomsnittlige engelsmannen dricker te minst fyra gånger om dagen, antalet koppar varierar, men alltid minst fyra tillfällen under dagens gång. Grejen med te är att när man dricker mycket av det blir man ganska mätt. En kopp här och en kopp där gör att man ganska lätt glömmer bort att äta eftersom hungerskänslan aldrig får chansen att göra sig känd. Här har vi den tanige engelsmannen. Det andra tebeteendet är inte svårare än att varje gång det vankas te skall det också vara tillbehör. En muffin, bickie, teacake eller sandwich är troligast att slinka ner tillsammans med koppen och så börjar en lyckad väg till Lönnfetbrittshire.

Just nu beter jag mig mig själv som den tanige britten men det vägs upp av all öl jag dricker. Heja ölmage och fula tänder!


Bildsökning TE på Google.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0