Stor musik, jag menar verkligen STOR musik!

Jag måste berätta om Thea och Nigels superspännande projekt de håller på med. Det är så att för många många år sedan fanns det en sångerska som hette Sandy Denny. Hon levde mellan 1947-1978 och blev under den tiden en av Englands främsta sångerskor. Mest känd är hon som sångerska i folk/rock-bandet Fairport Convention men hon släppte även fyra soloalbum. Dessutom är hon den enda endaste personen i världen som gästsjungit på en Led Zeppelinplatta (det är hon som sjunger på The Battle of Evermore). Hon var helt enkelt jävligt awesome.

Nu är det så att man har hittat en massa gamla texter och ofärdiga låtar som hon skrev innan hon dog och någon tyckte det skulle vara en asbra idé att låta någon skriva klart låtarna och spela in en superrockig tributeskiva med "The unreleased songs of Sandy Denny". Eftersom Thea klassas som en av Englands främsta låtskrivare fick hon gigget att skriva klart låtarna. Än så länge har jag fått höra tre av dem (igår i studion) och det låter helt fantastiskt. När alla låtar är färdigskrivna ska de sjungas av, självklart Thea, men också lite olika creddiga musikmänniskor som jobbade med Sandy Denny, bland annat.... wait for it.... wait for it... wait for it.....

..... ROBERT PLANT (HALLÅ HALLÅ HALLÅ HALLÅ HALLÅ)!

Hur coolt är inte det?

Svaret är JÄTTE. Det är helt fakking åssom att Thea ska få jobba med ROBERT PLANT (HALLÅ HALLÅ HALLÅ HALLÅ HALLÅ). Jag är tokstolt men också galet avundsjuk. Tänk att få spela in tillsammans med Robert Plant.

Avis.


Sandy Denny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0